$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Σκόπια - Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζάεφ

Ο Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (19/10) τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη βαλκανική χώρα, ένα σχέδιο που βρισκόταν στο επίκεντρο της πολιτικής του.

Προτείνω την ταχεία διεξαγωγή εκλογών με τις οποίες, εσείς, οι πολίτες, θα αποφασίσετε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε, δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο Ζάεφ ένιωσε έντονη απογοήτευση με την επιλογή των Βρυξελλών «που δεν εκτίμησαν όπως έπρεπε τους συμβιβασμούς που έκανε στην επίλυση διαφορών, αλλά ούτε και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε».

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε:

Η ΕΕ δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις της. Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας. Παραδόσαμε τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, επιλύσαμε τις διαμάχες με τους γείτονές μας και δεν τήρησαν το λόγο τους και δεν το έδωσαν.

Ότι η ΕΕ δεν έχει αποφασίσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μαζί μας είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ.»

Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων ηγετών που αγωνίστηκαν για να λάβουν μια θετική απόφαση για εμάς. Εκτιμούμε την υποστήριξη και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτά στο μέλλον.

Είμαστε θύματα ενός ιστορικούς σφάλματος της ΕΕ και αποτελεί πηγή αγανάκτησης σε όλους μας.»

«Αισθάνομαι την οργή και το βάρος των πολιτών ως μια ακόμη ουλή. Για μένα προσωπικά, αυτή η ανεκπλήρωτη υπόσχεση είναι μια εξαιρετικά κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και ταυτόχρονα ένα σοβαρό θέμα. Την ερμηνεύω διαφορετικά.»

«Είμαι υπεύθυνος έναντι των πολιτών!

Το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού και των Αλβανών, Σέρβων, Βλάχων, Τούρκων, Ρομά, Βοσνίων και όλων των άλλων που ζουν στη χώρα μας - δεν θα καταστραφεί.»

«Είμαι έτοιμος. Το κόμμα μου είναι έτοιμο. Η ομάδα μου είναι έτοιμη. Δεν πέφτουμε για το πνεύμα και μην εγκαταλείπετε ορισμένες απογοητεύσεις. Δεν το εγκαταλείπουμε. Θα πολεμήσουμε γενναία και προκλητικά.»

«Δεν θα τους επιτρέψω να ακυρώσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει, να αφαιρέσουμε την ελευθερία που έχουμε φέρει μαζί στη χώρα και να παίξουμε με τις ευρωπαϊκές αλλαγές που έχει βιώσει η κοινωνία μας.

Για χάρη της πατρίδας και των πολιτών, στέκομαι όρθιος με υπευθυνότητα απέναντί σας», ανέφερε στις αναρτήσεις του ο Ζόραν Ζάεφ.

Το ευρωπαϊκό «Όχι»

Η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων παρεμποδίστηκε κυρίως από τη Γαλλία, τις θέσεις της οποίας υποστήριξαν η Δανία και η Ολλανδία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χθες πως η έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία είναι «ιστορικό λάθος».

«Δεν είναι ώρα για απογοήτευση, απάθεια ή μικροπολιτικούς σχεδιασμούς»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι απηύθυνε διάγγελμα και ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι δεν είναι η στιγμή για «απογοήτευση, απάθεια ή μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

«Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν ανταποκρίνονται στις δικαιολογημένες προσδοκίες μας και δεν αντιστοιχούν σε προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕ. Ενώ είμαστε απογοητευμένοι, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία τη νέα πραγματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος των Σκοπίων.

Πηγή

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,107,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,397,ΑΠΟΨΕΙΣ,1236,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,545,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,745,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,188,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,325,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,635,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4467,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1390,ΕΛΛΑΔΑ,2581,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,315,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1006,ΕΣΕΙΣ,492,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,249,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,62,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,99,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2106,ΚΥΠΡΟΣ,254,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,611,ΝΑΣΑ,476,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,605,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,433,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1598,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,600,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,265,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1198,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2044,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,152,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3646,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,117,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1100,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,47,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1095,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,422,ΥΓΕΙΑ,2174,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,82,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,51,LIFESTYLE,307,UFO,212,VIDEO,2904,
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Σκόπια - Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζάεφ
Σκόπια - Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζάεφ