$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Τα funds ενεργοποιούν «παγωμένες» διαταγές πληρωμών μετά από 14 χρόνια

Στην πρώτη γραμμή των πλειστηριασμών περνούν πλέον οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις Στην πρώτη γραμμή τω


Στην πρώτη γραμμή των πλειστηριασμών περνούν πλέον οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις

Στην πρώτη γραμμή των πλειστηριασμών περνούν πλέον οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις αφού οι τράπεζες μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει σε Funds χαρτοφυλάκια αξίας 17,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 361 εκατ. ευρώ αφορούν στεγαστικά δάνεια ή το 3% του συνόλου των δανείων.

Σταδιακά οι τράπεζες αποχωρούν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών αποδεσμευοντας αρχικά προσωπικό και κεφάλαια που θα αξιοποιηθούν σε άλλες δραστηριότητες του χρηματοπιστωτικού συστήματος .

Η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με το Σουηδικό όμιλο Intrum για τη σύσταση εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων τέθηκε σε εφαρμογή.
Πλέον η Intrum διαχειρίζεται τους οφειλέτες δανείων της τράπεζας που δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Πρόσφατα η Intrum κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να μεταβιβαστούν στο δικό της όνομα οι οικονομικές αξιώσεις που είχε αρχικά καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς.
Οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου προχωρούν τις μεταγραφές για περισσότερες από 250 οφειλέτες που με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην κατηγορία του επισπεύδοντα θα εμφανίζεται το όνομα της Intrum.

Το δυναμικό παρόν από τα Fund οδηγούν στην απόσυρση των τραπεζών από το «καυτό» θέμα των πλειστηριασμών που θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους για τις ίδιες ενώ αναμένεται να φέρει έσοδα για τους διαχειριστές που κινούνται πλέον αυτόνομα αλλά μέσα στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Οι επικεφαλής των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις θα αναζητήσουν το «κρυμμένο θησαυρό που κρύβεται στα καταναλωτικά δάνεια που απέκτησαν συνολικής αξίας 9,9 δις. ευρώ.

Το …κυνήγι του χαμένου θησαυρού μπορεί να αποδειχθεί άνθρακες αν οι οφειλέτες δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα τους.
Στην περίπτωση που τα καταναλωτικά δάνεια δόθηκαν με εγγυητή που διαθέτει περιουσία , θα μπορούν να ελπίζουν ότι θα αρχίσουν να τρέχουν τα έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά χαρτοφυλακίων από τα Funds γίνεται με αλγόριθμους που έχουν δοκιμαστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν αντίστοιχο πρόβλημα με την αποπληρωμή δανείων.
Όμως η ελληνική αγορά έχει πολλές ιδιαιτερότητες καθώς οι Έλληνες έχουν «εκπαιδευτεί» να αποφεύγουν τις κακοτοπιές μεταβιβάζοντας έγκαιρα τυχόν περιουσιακά στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους.

Σε δύσκολη θέση αναμένεται να έρθουν οι επιχειρήσεις καθώς η χορήγηση δανείων δίνονταν με εξασφαλίσεις και το συνολικό ύψος των οφειλών ανέρχεται σε 5 δις ευρώ.

Για όσα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και ειδικότερα τη νέα χρονιά είναι ενδεικτικό ότι σήμερα 2 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί ακίνητο 75 τ.μ από Fund που ήταν υποθηκευμένο από 4 τράπεζες για οφειλές που «αγγίζουν» τις 200.000 ευρώ.

Μία τράπεζα είχε βάλει υποθήκη για 1.800 ευρώ όταν η αξία του ακινήτου αποτιμήθηκε σε 51.000 ευρώ.

Η πρώτη διαταγή πληρωμής είχε εκδοθεί το 2005 και παρέμενε ανεκτέλεστη για 14 χρόνια.
Όμως η παρουσία του Fund στις διαδικασίες ενεργοποίησε τη διαταγή πληρωμής το Φεβρουάριο του 2019 για τη διεκδίκηση της οφειλής που δεν αποπληρώθηκε με αποτέλεσμα το ακίνητο να βγαίνει στο σφυρί.

Τα Fund δεν πρόκειται να χαριστούν αφού οι απαιτήσεις τους για καταναλωτικά δάνεια που έχουν στην κατοχή συνεχίζουν να διεκδικούν το σύνολο της οφειλής παρότι ο δανειολήπτης δεν εμφανίζει εισοδήματα ικανά για την εξόφλησή της.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Πηγή: bankingnews.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,481,ΑΠΟΨΕΙΣ,1473,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,500,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4810,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1584,ΕΛΛΑΔΑ,2690,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,323,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1048,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,312,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,96,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2391,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,488,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1774,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2273,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,159,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3975,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,187,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1150,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,595,ΥΓΕΙΑ,2359,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2978,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Τα funds ενεργοποιούν «παγωμένες» διαταγές πληρωμών μετά από 14 χρόνια
Τα funds ενεργοποιούν «παγωμένες» διαταγές πληρωμών μετά από 14 χρόνια
Στην πρώτη γραμμή των πλειστηριασμών περνούν πλέον οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις Στην πρώτη γραμμή τω
https://1.bp.blogspot.com/-EMrflEsCgTg/XZVQD92-hdI/AAAAAAAB4EA/CAyArJGbS64wDvz1u6izMAhnkbUj_zv-gCLcBGAsYHQ/s640/ta-funds-energopoioun-pagwmenes-diatages-plhrwmwn.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-EMrflEsCgTg/XZVQD92-hdI/AAAAAAAB4EA/CAyArJGbS64wDvz1u6izMAhnkbUj_zv-gCLcBGAsYHQ/s72-c/ta-funds-energopoioun-pagwmenes-diatages-plhrwmwn.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/10/ta-funds-energopoioun-pagwmenes-diatages-plhrwmwn.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/10/ta-funds-energopoioun-pagwmenes-diatages-plhrwmwn.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων