$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Αναρχικοί: “Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο"

Το κείμενο - τοποθέτηση που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org και υπογράφεται από την Οργάνωσης Αναρχική Δράση


Το κείμενο - τοποθέτηση που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org και υπογράφεται από την Οργάνωσης Αναρχική Δράση:

Πολιτική δήλωση για τη συγκυρία που διανύουμε

Στις 20 Νοέμβρη, μέσα σε μια κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδίδει έκτακτο πολεμικό ανακοινωθέν δίνοντας τελεσίγραφο στους καταληψίες να εγκαταλείψουν τα κτήριά τους μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Όμως η εικόνα που δημιουργεί είναι πολύ πιο δυνατή σε επίπεδο νοημάτων. Στην πραγματικότητα ο επικεφαλής της κατασταλτικής τρομοκρατίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, βγαίνει στο δημόσιο βήμα και με μια ανακοίνωση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα πρωθυπουργικό διάγγελμα, δίνει διορία μέχρι την 6η Δεκέμβρη σε κάθε μαχόμενη δύναμη, να εγκαταλείψει το πεδίο του αντικαθεστωτικού-ανατρεπτικού αγώνα, υπογράφοντας άτυπα δήλωση αποκήρυξης και μετάνοιας.

Η δεξιά κουστωδία έχει το θράσος να απειλεί ευθέως όλο το αντικαθεστωτικό κίνημα, δίνοντας του τελεσίγραφο ανήμερα της επετείου δολοφονίας ενός συντρόφου που αποτελεί σημαία της εξέγερσης ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα της καταστολής. Όπως είχε το θράσος παραμονές της επετείου μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να εισβάλλει με τις κατοχικές δυνάμεις της Δημοκρατίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα χτυπώντας φοιτητές και νεολαίους. Και όλα αυτά τη στιγμή που γινόμαστε μάρτυρες της πιο ποταπής αντεπαναστατικής στρατηγικής των τελευταίων χρόνων. Οι ένστολοι θύλακες της εξουσίας, κατ’ εντολή του υπουργείου Τρομοκρατίας, βγαίνουν σεργιάνι, διψασμένοι για αίμα. Βασανίζουν και απειλούν, παραβιάζουν κάθε προσωπικό δεδομένο και δικαίωμα, κατοπτεύυουν τις κινήσεις μας, συλλαμβάνουν, λοιδορούν και φυλακίζουν αγωνιστές. Το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών είναι εδώ και στήνει νέες πυρές.

Είναι ο χρόνος και ο τόπος που ο καθένας και η καθεμιά από εμάς πρέπει να αποφασίσει τί πραγματικά είναι και τί υποστηρίζει. Είναι η στιγμή που καθένας μας πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση: μάχομαι ή όχι μέχρι το τέλος. Η δική μας απάντηση είναι μία. Τελεσίγραφα η επανάσταση δεν δέχθηκε ποτέ! Οι 15 μέρες δε μπορούν παρά να είναι η αντίστροφη μέτρηση του πολέμου. Ενός πολέμου που ζητά μανιωδώς η εξουσία, για να ξεκαθαρίσει μια και καλή με τις κοινωνικές αντιστάσεις. Για να προχωρήσει ανενόχλητη προς την ισοπέδωση κάθε αξίας και ηθικής υπόστασης των εκμεταλλευομένων. Σε αυτόν τον πόλεμο οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες περιφερειακές εξεγέρσεις ανατρέπουν την καπιταλιστική σταθερότητα και τη μονοπωλιακή εγγύηση του κρατισμού. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της εξεγερτικής αμφισβήτησης στα δικά μας εδάφη. 11 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και μέσα σε ένα κλίμα παγκόσμιας γενικευμένης αναταραχής και αποσταθεροποίησης στη Χιλή, τη Βολιβία, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Χόνγκ Κόνγκ, τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν κ.α., η εξουσία προσπαθεί εκ των προτέρων να νομιμοποιήσει κοινωνικά μια ακόμη αιματοχυσία σε περίπτωση γενικευμένου αναβρασμού. Και αυτό γιατί το εγχώριο επαναστατικό κίνημα αποτέλεσε ιστορικά τον φωτεινό σηματοδότη των εξεγέρσεων.

Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο

Φτάνοντας στο σημείο μηδέν δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτε λιγότερο από τα πάντα. Ενισχύουμε τις επαναστατικές διεργασίες. Συμμετέχουμε στις καταλήψεις, τις δομές και τις διαδικασίες αγώνα. Δημιουργούμε ομάδες άμεσης δράσης και ένοπλης προπαγάνδας. Αναβαθμίζουμε συλλογικά τα εργαλεία ανάλυσης και χαρτογράφησης του εχθρού και αναλαμβάνουμε δράση. Κατεβαίνουμε στους δρόμους και συγκρουόμαστε με το υπάρχον. Σπάμε το φόβο και τον τρόμο στην πράξη. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους συντρόφους, συνεχίζοντας τον αναρχικό αγώνα για πράξεις του οποίου βρίσκονται αιχμάλωτοι. Όσο για τους καταζητούμενους συντρόφους Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, Γιάννη Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η σκέψη και η δράσεις μας φωτίζουν το κάθε παράνομο βήμα τους προς την ελευθερία.

Η ύπαρξη μας είναι αδιαπραγμάτευτο ιστορικό καθήκον

Η επανάσταση πρώτα και πάντα με κάθε κόστος και απώλεια

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σχήμα, ατομικότητα να μετατρέψει το Δεκέμβρη σε μήνα οργής και επίθεσης ενάντια στην κρατική καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Στις 6 Δεκέμβρη δεν τελειώνει τίποτα. Όλα τώρα αρχίζουν.

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Με πληροφορίες από: policenet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,123,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,565,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,533,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,49,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4845,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2422,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1791,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4026,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1160,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,635,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αναρχικοί: “Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο"
Αναρχικοί: “Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο"
Το κείμενο - τοποθέτηση που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org και υπογράφεται από την Οργάνωσης Αναρχική Δράση
https://1.bp.blogspot.com/-jN0VzgwfCms/Xd7b7ar5t0I/AAAAAAAB5qo/jmgAubVjnpsanEO4brQDE6vaHbO6dzlaQCLcBGAsYHQ/s640/an-h-deksia-thelei-nekro-auth-th-fora-de-tha-einai.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-jN0VzgwfCms/Xd7b7ar5t0I/AAAAAAAB5qo/jmgAubVjnpsanEO4brQDE6vaHbO6dzlaQCLcBGAsYHQ/s72-c/an-h-deksia-thelei-nekro-auth-th-fora-de-tha-einai.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/11/an-h-deksia-thelei-nekro-auth-th-fora-de-tha-einai.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/11/an-h-deksia-thelei-nekro-auth-th-fora-de-tha-einai.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων