$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Χυμός ροδιού: ελιξίριο υγείας και ομορφιάς

Όταν πίνουμε φρέσκο χυμό δεν χρειάζεται να είναι πράσινος ή να περιέχει πάντα σπανάκι για να είναι υγιεινός. Η προσθήκη φυσικού χυμού ρ


Όταν πίνουμε φρέσκο χυμό δεν χρειάζεται να είναι πράσινος ή να περιέχει πάντα σπανάκι για να είναι υγιεινός. Η προσθήκη φυσικού χυμού ροδιού στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και φλεγμονές και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε πολλά θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και μια σειρά ωφέλιμων φυτικών ενώσεων που δεν βρίσκονται εύκολα σε άλλες τροφές.

Τα ρόδια είχαν πάντα μεγάλα διατροφικά οφέλη, αλλά μόνο αρκετά πρόσφατα οι επιστήμονες τα ανέβασαν στο βάθρο των πρωταθλητών των αντιοξειδωτικών μαζί με τα βατόμουρα και το πράσινο τσάι. Συνήθως, τα φρούτα χάνουν τις ιδιότητές τους όταν βγάλουμε το χυμό τους. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι ο χυμός από το ρόδι διατηρεί τις ιδιότητες του ίδιου του καρπού, γεγονός που τον καθιστά μοναδικό.

Τα ρόδια έχουν ένα εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ

Ένα φλιτζάνι από σπόρους ροδιού (174 γραμμάρια) περιέχει:

- Ίνες: 7 γραμμάρια.
- Πρωτεΐνη: 3 γραμμάρια.
- Βιταμίνη C: 30% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης (ΣΗΔ)
- Βιταμίνη Κ: 36% του ΣΗΔ
- Φολικό οξύ: 16% του ΣΗΔ
- Κάλιο: 12% του ΣΗΔ

Ο χυμός ροδιού έχει 75 θερμίδες και 16 γραμμάρια ζάχαρης σε μια μερίδα (½ φλιτζάνι). Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με τη ζάχαρη από τις "κενές θερμίδες" άλλων τροφίμων επειδή αυτή η φυσική ζάχαρη συνοδεύει και πολυάριθμες άλλες θρεπτικές ουσίες. Ωστόσο, εκεί όπου τα ρόδια πραγματικά ξεχωρίζουν είναι οι ισχυρές φυτικές ενώσεις, μερικές από τις οποίες έχουν σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μοναδικές ουσίες στα ρόδια που ευθύνονται για τα περισσότερα από τα οφέλη που προσφέρουν για την υγεία: οι πουνικαλαγίνες , εξαιρετικά ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο χυμό και τη φλούδα.

Ο χυμός ροδιού έχει βρεθεί ότι έχει τρεις φορές την αντιοξειδωτική δράση του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού Και το πουνικικό οξύ, γνωστό και ως έλαιο των σπόρων του ροδιού, που είναι ένας τύπος συζευγμένου λινολεϊκού οξέος με ισχυρά βιολογικά αποτελέσματα.


Ο χυμός ροδιού είναι φίλος της καρδιάς

Τα οξειδωτικά βλάπτουν το ενδοθήλιο, προκαλούν φλεγμονή και σκληραίνουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, μια κατάσταση γνωστή ως αθηροσκλήρωση. Αυτό το φαινόμενο περιορίζει τη ροή του αίματος στην καρδιά και προκαλεί έμφραγμα. Ο χυμός ροδιού προσφέρει άμεση προστασία από αυτή τη διαδικασία.

Διαχειρίζεται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Η περιεκτικότητα σε φρουκτόζη στον χυμό ροδιού βοηθά στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά στη μείωση των κινδύνων για την καρδιά που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση

Δρα επί της ενδοθηλιακής επένδυσης των αιμοφόρων αγγείων για να προκαλέσει αγγειοδιαστολή, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας με αυτό τον τρόπο την υπέρταση.

Καταπολεμά τους καρκινογόνους παράγοντες και τις ελεύθερες ρίζες

Η διαδικασία οξείδωσης στο σώμα δημιουργεί ελεύθερες ρίζες οι οποίες αποτελούν τους κύριους ενόχους στη διαδικασία εκδήλωσης καρκίνου. Ο χυμός ροδιού δρα απευθείας στα κύτταρα για να ξεκινήσει η διαδικασία προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου. Έχει βρεθεί σημαντική επίδραση στη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη όταν καταλώνεται χυμός ροδιού τακτικά.

Προωθεί την υγεία του εντέρου

Βοηθά στην αποκατάσταση της υγείας του εντέρου και στη διαδικασία της πέψης. Η τακτική λήψη χυμού ροδιού με μέλι θα θεραπεύσει τον μετεωρισμό και τη δυσπεψία. Μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού είναι ευεργετικός για την υγεία του στομάχου και του ήπατος, ρυθμίζοντας έτσι το μεταβολισμό.

Αυξάνει την ανοσία από μικροβιακές λοιμώξεις

Τα αντιμικροβιακά συστατικά του χυμού ροδιού βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων. Η παρουσία παθογόνων στο στόμα μειώνεται επίσης στα άτομα που πίνουν χυμό ροδιού τακτικά.

Αναστέλλει την αναιμία

Η παρουσία σιδήρου στο χυμό ροδιού βοηθά στην αποτροπή της ανεπάρκειας σιδήρου.
Βοηθάει τους ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα

Ένας αριθμός ενζύμων που εμπλέκονται στην πρόκληση βλάβης στον χόνδρο των αρθρώσεων αναστέλλεται από το χυμό ροδιού.

Είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας αντι-γήρανσης

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε χυμό ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, μειώνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που προκαλούνται από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο . Βοηθά επίσης στη διατήρηση της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος και αποτρέπει την εμφάνιση κηλίδων. Έχει την ικανότητα να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και βελτιώνει την υφή του δέρματος

Προλαμβάνει την τριχόπτωση

Η τακτική κατανάλωση χυμού ροδιού ενισχύει τους θύλακες των τριχών που με τη σειρά τους εμποδίζουν την πτώση των μαλλιών, δίνοντας έτσι στα μαλλιά μια υγιή και λαμπερή εμφάνιση.

Φωτεινή Πουρνάρα

Πηγή: itrofi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,491,ΑΠΟΨΕΙΣ,1498,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4839,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2702,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2411,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4015,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2372,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Χυμός ροδιού: ελιξίριο υγείας και ομορφιάς
Χυμός ροδιού: ελιξίριο υγείας και ομορφιάς
Όταν πίνουμε φρέσκο χυμό δεν χρειάζεται να είναι πράσινος ή να περιέχει πάντα σπανάκι για να είναι υγιεινός. Η προσθήκη φυσικού χυμού ρ
https://1.bp.blogspot.com/-1tyI70nXJEM/Xc2Sdnyu13I/AAAAAAAB5RU/9yftaMTqZ7IqRDuR3yf7vSlg1SDQmFaqQCLcBGAsYHQ/s640/hymos-rodioy-elixirio-ygeias-kai-omorfias.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-1tyI70nXJEM/Xc2Sdnyu13I/AAAAAAAB5RU/9yftaMTqZ7IqRDuR3yf7vSlg1SDQmFaqQCLcBGAsYHQ/s72-c/hymos-rodioy-elixirio-ygeias-kai-omorfias.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/11/hymos-rodioy-elixirio-ygeias-kai-omorfias.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/11/hymos-rodioy-elixirio-ygeias-kai-omorfias.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων