$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι με άλλες εκδοχές του εαυτού μας, υποστηρίζει επιστήμονας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι, ακόμη και με διαφορετικές εκδοχές των εαυτών μας, με διαφο


Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι, ακόμη και με διαφορετικές εκδοχές των εαυτών μας, με διαφορετικές ιστορίες και εναλλακτικά αποτελέσματα από αυτά που έχουμε βιώσει ή βιώνουμε σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε.

Αυτό δεν είναι μόνο μυθοπλασία, ή επιστημονική φαντασία, αλλά μία από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες που παρουσιάζει η θεωρητική φυσική. Επιπλέον, τον περασμένο Ιούλιο, οι επιστήμονες στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Tennessee, μια ομάδα υποστηρίζει πως κατάφεραν να δουν για πρώτη φορά ένα παράλληλο σύμπαν.

Κάπως έτσι, φαίνεται να έχει προκύψει μια νέα θεωρία, που ονομάζεται “πολλοί παράλληλοι κόσμοι που αλληλεπιδρούν”.

Η θεωρία υποδηλώνει, όχι μόνο, ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι, αλλά ότι αλληλεπιδρούν με τον κόσμο μας σε κβαντικό επίπεδο και, ως εκ τούτου, είναι ανιχνεύσιμοι.

Η θεωρία είναι μια επέκταση της ερμηνείας πολλών κόσμων στην κβαντική μηχανική, μια ιδέα που υποθέτει ότι όλες οι πιθανές εναλλακτικές ιστορίες και μελλοντικά γεγονότα είναι πραγματικά για κάθε έναν πραγματικό κόσμο, αν και παράλληλο.

Ο Sean Carroll, θεωρητικός φυσικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, υποστηρίζει τη θεωρία των πολλών κόσμων και είναι το θέμα του νέου του βιβλίου: Something Deeply Hidden – “Κάτι βαθιά κρυμμένο”.

“Είναι απολύτως πιθανό ότι υπάρχουν πολλοί κόσμοι στους οποίους παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις”, ανέφερε ο Carroll στο NBC News.

“Απλώς υπακούμε στους νόμους της φυσικής. Πόσες εκδοχές θα μπορούσαν να υπάρχουν; Δεν γνωρίζουμε αν ο αριθμός των κόσμων είναι πεπερασμένος ή άπειρος, αλλά είναι σίγουρα ένας πολύ μεγάλος αριθμός.”

Ο Carroll γνωρίζει ότι η ερμηνεία πολλών κόσμων μοιάζει σαν κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά είναι πεπεισμένος με την ιδέα ότι ο ίδιος είναι μόνο ένας από τους πολλούς Sean Carrolls που υπάρχουν σε διάφορες εναλλακτικές εκδόσεις της πραγματικότητας, σε άλλους παράλληλους κόσμους.

Η έννοια ενός ανθρώπου που εκτείνεται από τη γέννηση μέχρι το θάνατο ήταν πάντα μόνο μια χρήσιμη προσέγγιση για τον φυσικό, αλλά η ερμηνεία πολλών κόσμων επεκτείνει απλά αυτή την ιδέα: «Ο κόσμος διπλασιάζεται και οτιδήποτε στον κόσμο συμβαδίζει με αυτό.”

Η ερμηνεία πολλών κόσμων εγείρει κάθε είδους αινιγματικές ερωτήσεις σχετικά με τις πολλαπλές εκδόσεις της πραγματικότητας και τις πολλαπλές εκδοχές που υπάρχουν σε αυτές.

Ο Carroll, ωστόσο, έχει μια απογοητευτική απάντηση σε μία από τις πιο συναρπαστικές ερωτήσεις όλων για το αν θα μπορούσαμε να περάσουμε και να επισκεφθούμε μία από τις άλλες πραγματικότητες και να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με μια εναλλακτική εκδοχή του σε κάποιο παράλληλο κόσμο.

“Μόλις εμφανιστούν οι άλλοι κόσμοι, πάνε με τον δικό τους τρόπο”, λέει ο Carroll. «Δεν αλληλεπιδρούν, δεν επηρεάζουν ο ένας τον άλλον με κανέναν τρόπο. Η διέλευση είναι σαν να ταξιδεύετε ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός. Δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε.

Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι οι δικές μας ενέργειες θα επηρέαζαν άμεσα το διαφορετικό μας “εαυτό” σε παράλληλες πραγματικότητες, όπως οι αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν από άλλους “εαυτούς” μας σε άλλους παράλληλους κόσμους, θα μας επηρεάζουν επίσης.

Και, κάπου εδώ, θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε πως θα εξελισσόταν η ζωή μας αν παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις; Ίσως μια μέρα να μπορέσουμε να δούμε έναν από αυτούς τους παράλληλους κόσμους, με κάποια εκδοχή του “εαυτού” μας, οπότε και να το ανακαλύψουμε.

Πηγή: diadrastika.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,491,ΑΠΟΨΕΙΣ,1498,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4839,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2702,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2411,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4015,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2372,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι με άλλες εκδοχές του εαυτού μας, υποστηρίζει επιστήμονας
Υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι με άλλες εκδοχές του εαυτού μας, υποστηρίζει επιστήμονας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι, ακόμη και με διαφορετικές εκδοχές των εαυτών μας, με διαφο
https://1.bp.blogspot.com/-XJxC3R9-bUE/XdByBRh9KvI/AAAAAAAB5Wo/TDQRqWHfrIYMe4GgQ3p7Vdaqf9S823m4ACLcBGAsYHQ/s640/paralliloi-kosmoi-ekdoches-eaytoy.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-XJxC3R9-bUE/XdByBRh9KvI/AAAAAAAB5Wo/TDQRqWHfrIYMe4GgQ3p7Vdaqf9S823m4ACLcBGAsYHQ/s72-c/paralliloi-kosmoi-ekdoches-eaytoy.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/11/paralliloi-kosmoi-ekdoches-eaytoy.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/11/paralliloi-kosmoi-ekdoches-eaytoy.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων