$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, η Ελλάδα καταψήφισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων, σε μια απότομη διολίσθηση της πάγιας εξωτερικής πολιτικής της χώρας, στην κοντόφθαλμη εξυπηρέτηση συγκυριακών σκοπιμοτήτων.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, ευχαρίστησε τις χώρες που «αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» εντάσσοντας το Τμήμα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σαν «θεσμό που εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ» για να προωθήσει το «παλαιστινιακό αφήγημα» και «μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ», δήλωσε ο Κατζ.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, χαρακτήρισε τα παραπάνω ως «μια οδυνηρή εξέλιξη».

«Για πρώτη φορά, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Γράφτηκε μια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Με την επικίνδυνη και αντεθνική αυτή στάση μας, η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων. Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική», κατέληξε.

Με πληροφορίες από: tvxs.gr

• Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ]_$type=two$count=4$hide=mobile$show=home

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,112,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,440,ΑΠΟΨΕΙΣ,1361,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,549,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,755,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,200,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,418,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,41,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,34,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,645,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4651,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1481,ΕΛΛΑΔΑ,2641,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1026,ΕΣΕΙΣ,501,ΗΛΙΟΣ,105,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,269,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,84,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,118,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2231,ΚΥΠΡΟΣ,259,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,618,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,629,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,10,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,439,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1677,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,613,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1227,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,303,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2137,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3828,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,130,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1129,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1128,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,31,ΤΟΥΡΚΙΑ,498,ΥΓΕΙΑ,2268,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,56,LIFESTYLE,324,UFO,213,VIDEO,2948,
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: H Ελλάδα καταψήφισε για πρώτη φορά στον ΟΗΕ ψήφισμα για τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων