$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Η ώρα των λύκων - Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός συντάσσεται με τις τουρκικές θέσεις

Σταύρος Καλεντερίδης Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών των χωρών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Στην κορυφή της ατζέντας


Σταύρος Καλεντερίδης

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών των χωρών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Στην κορυφή της ατζέντας ήταν τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία. Συγκεκριμένα, η βορειοατλαντική συμμαχία φιλοδοξεί να επεκτείνει τους αμυντικούς μηχανισμούς στις εν λόγω περιοχές, ενισχύοντας την αεράμυνα και την ταχύτητα ανάπτυξης δυνάμεων σε περίοδο κρίσης. Απώτερος στόχος των συμμάχων είναι να καμφθεί η Ρωσική επιρροή στην περιοχή.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του και προέβη στην εξής δήλωση: «Η νατοϊκή συμμαχία είναι εγκεφαλικά νεκρή». Ο λόγος ήταν προφανής. Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση, η Τουρκία επιχείρησε να συνδέσει την ατζέντα του ΝΑΤΟ με τη δική της επεκτατική πολιτική εναντίον των Κούρδων της Συρίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η τουρκική πλευρά απαίτησε από τις υπόλοιπες χώρες της συμμαχίας, να αναγνωρίσουν τον κουρδικό στρατό στη Συρία (YPG) ως τρομοκρατική οργάνωση και να βοηθήσουν την τουρκική γενοκτόνα στρατιωτική μηχανή να τους εξοντώσει. Πρόκειται βέβαια για τον κουρδικό στρατό που αποτέλεσε τον αποκλειστικό στρατηγικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην καταπολέμηση του ISIS. Πρόκειται επίσης για στυγνό οθωμανικό εκβιασμό. Έναν εκβιασμό στον οποίο θα περίμενε κανείς να ενδώσουν μόνο οι δουλοπρεπείς και οι υποταγμένοι.

Σε περίπτωση που οι σύμμαχοι δεν αποδεχόντουσαν το οθωμανικό τελεσίγραφο, ο Ερντογάν απειλούσε με «πάγωμα» οποιαδήποτε συζήτησης σχετικά με τα νατοϊκά σχέδια για την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν ο Μακρόν κατήγγειλε τη στάση της Τουρκίας, για να λάβει έπειτα τη βαρβαρική και αμόρφωτη απάντηση του Ερντογάν, πως «ο ίδιος ο Μακρόν είναι κλινικά νεκρός, και όχι η συμμαχία»!

Και στο σημείο αυτό μπαίνει δυστυχώς στο πλάνο ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να συνταχθεί απόλυτα με τις εθνικές θέσεις του φασιστικού μορφώματος που λέγεται Τουρκία, και επί της ουσίας να ξεπλύνει τον εγκληματία Ερντογάν με τις δηλώσεις του.


1ον: Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαφώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο υποστηρίζοντας πως «οι όροι που χρησιμοποίησε θα μπορούσαν να είναι αντιπαραγωγικοί». «Κάποιες φορές η γλώσσα η ίδια είναι εξίσου σημαντική και καταλήγει να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα», είπε. «Είναι ένα να λες πως το ΝΑΤΟ χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και κάτι τελείως διαφορετικό να λες ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό», δήλωσε ο Μητσοτάκης, παρέχοντας έτσι κάλυψη στις τουρκικές δηλώσεις οι οποίες, αν αφαιρέσει κανείς τις προσβολές του ανάγωγου Ερντογάν, είχαν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο: πως η συμμαχία χρήζει μεταρρυθμίσεων, αλλά σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τους Ερντογάν και Μητσοτάκη, δεν είναι εγκεφαλικά νεκρή. Αξίζει να αναφερθεί, πως μέχρι και ο Πρόεδρος Τραμπ έχει υποστηρίξει αμέτρητες φορές κατά το παρελθόν πως η συμμαχία είναι ανενεργή, πως τα άλλα κράτη – μέλη δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, πως μόνο οι ΗΠΑ πληρώνουν για το ΝΑΤΟ, κτλ., φτάνοντας στο σημείο μέχρι και να απειλήσει με απομάκρυνση της χώρας του από μια τέτοια «κενή συμμαχία».

2ον: Το δεύτερο σημείο ταύτισης Ερντογάν και Μητσοτάκη ήρθε με τη σαφή διαφωνία αλλά και καταγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού, όσον αφορά το βέτο που η Γαλλία άσκησε στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., δηλώνοντας ότι «ελπίζω πως το λάθος αυτό θα διορθωθεί». Εκτός του προφανούς, δηλαδή της αποδοχής και νομιμοποίησης της εθνικής προδοσίας των Πρεσπών, με αυτή τη δήλωση ο έλληνας πρωθυπουργός συμπορεύεται με την εθνική πολιτική που ακολουθεί για χρόνια η Τουρκία, όσον αφορά τα Σκόπια και εναντίον της πατρίδας μας. Η ένταξη των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ αποτελεί διακαή πόθο και στρατηγικό στόχο της Τουρκίας για να αποκτήσει έτσι έναν σύμμαχο εντός των προαναφερθέντων οργανισμών, ο οποίος θα βάλλει με κάθε ευκαιρία κατά της Ελλάδας. Και ταυτόχρονα βεβαίως θα υποστηρίζει τις εθνικές θέσεις των «αδελφών τους στην Τουρκία» όπως έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη οι Σκοπιανοί πολιτικοί.

Με τις δυο ανωτέρω δηλώσεις, και δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, ο Μητσοτάκης συντάχθηκε απόλυτα με τις τουρκικές θέσεις, αφενός ξεπλένοντας τους εκβιασμούς του Ερντογάν προς το ΝΑΤΟ, και αφετέρου, υποστηρίζοντας την μακρόχρονη τουρκική ατζέντα για τουρκικό δούρειο ίππο εντός της Ε.Ε., ο οποίος θα δρα κατά του Ελληνισμού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για να πραγματοποιήσει την παραπάνω ταύτιση με τον Τούρκο πρόεδρο, ο έλληνας πολιτικός χρειάστηκε να ασκήσει άδικη κριτική σε έναν στρατηγικό σύμμαχο της χώρας μας, τον Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος δυστυχώς φαίνεται ικανότερος να προωθήσει την εθνική μας ατζέντα από το εγχώριο πολιτικό προσωπικό.

Ένας Ελληνόψυχος και πραγματικά πατριώτης πρωθυπουργός θα αξιοποιούσε την ευκαιρία και την «πάσα» του Μακρόν, όχι απλά για να συμφωνήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο και να δημιουργήσει κλίμα εντός της συμμαχίας, αλλά για να πει και το εθνικά δίκαιο και αυτονόητο. Πως το ΝΑΤΟ είναι πράγματι εγκεφαλικά νεκρό διότι ένα κράτος μέλος, η «σύμμαχος» Τουρκία, έχει προκαλέσει μία εθνική κρίση στις Ελληνικές θάλασσες με το μεταναστευτικό ζήτημα, χρηματοδοτώντας τους διακινητές ψυχών στο Αιγαίο, διαλύοντας τα εθνικά μας σύνορα, και προκαλώντας μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου.

Με αυτόν τον τρόπο, ένας Έλληνας πρωθυπουργός θα ενίσχυε τη δίκαιη και ορθή θέση της Γαλλίας, μιλώντας για συμμαχική ακινησία λόγω των τουρκικών απειλών και εκβιασμών, ενώ ταυτόχρονα θα υποστήριζε και την εθνική μας θέση εντός του ΝΑΤΟ, κατά του γεωπολιτικού τραμπούκου που λέγεται Τουρκία.

Με πληροφορίες από: infognomonpolitics.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,492,ΑΠΟΨΕΙΣ,1499,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4840,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2413,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4016,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η ώρα των λύκων - Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός συντάσσεται με τις τουρκικές θέσεις
Η ώρα των λύκων - Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός συντάσσεται με τις τουρκικές θέσεις
Σταύρος Καλεντερίδης Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών των χωρών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Στην κορυφή της ατζέντας
https://1.bp.blogspot.com/-Gb9Y9_IO7Ik/XfuiAMIVE2I/AAAAAAAB5_A/ElQcxgYhfXUR9tQyQhJPcTobpeoWIsmVACLcBGAsYHQ/s640/h-wra-twn-lykwn-otan-o-ellhnas-prwthyp.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Gb9Y9_IO7Ik/XfuiAMIVE2I/AAAAAAAB5_A/ElQcxgYhfXUR9tQyQhJPcTobpeoWIsmVACLcBGAsYHQ/s72-c/h-wra-twn-lykwn-otan-o-ellhnas-prwthyp.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/12/h-wra-twn-lykwn-otan-o-ellhnas-prwthyp.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/12/h-wra-twn-lykwn-otan-o-ellhnas-prwthyp.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων