$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Η Τουρκία ετοιμάζει ιδιωτικό στρατό τύπου Blackwater και Wagner για αποστολές στο εξωτερικό

Η Τουρκία ετοιμάζει ιδιωτικό στρατό τύπου Blackwater και Wagner για αποστολές στο εξωτερικόΔημοσιεύθηκε 9 ώρες πρίν 26 Δεκεμβρίου 2019


Η Τουρκία ετοιμάζει ιδιωτικό στρατό τύπου Blackwater και Wagner για αποστολές στο εξωτερικόΔημοσιεύθηκε 9 ώρες πρίν 26 Δεκεμβρίου 2019

Η Τουρκία δημιουργεί ιδιωτικό στρατό στα πρότυπα της Αμερικανικής Blackwater και της Ρωσικής Wagner για να μπορεί να διεξάγει πολέμους σε οποιαδήποτε χώρα, ακόμη και σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, χωρίς να υπάρχει νομικό κόλλημα, καθώς δεν θα εμπλέκεται ο Εθνικός Στρατός της.

Η Τουρκία πρέπει να δημιουργήσει ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία και να εκπαιδεύσει ξένους στρατιώτες, είπε ο επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν, που αρκετές φορές μέσα στον Δεκέμβριο είπε πως εξαιτίας της στρατιωτικής συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης που υπογράφηκε στις 27 Νοεμβρίου, η Τουρκία θα μπορούσε να στείλει ιδιώτες στρατιωτικούς στη Λιβύη, όπως εικάζεται πως κάνει η Ρωσία με την ομάδα Wagner.

Ο επικεφαλής σύμβουλος στρατιωτικών, στρατηγός εν αποστρατεία Adnan Tanrivendi, που του ανήκει η παραστρατιωτική ομάδα SADAT, που πολλοί πιστεύουν πως είναι η πιστή παραστρατιωτική ομάδα του Ερντογάν, υποστηρίζει την ιδέα δημιουργίας μισθοφορικής εταιρείας που θα δραστηριοποιείται εκτός Τουρκίας.

«Σίγουρα, η Τουρκία χρειάζεται μια στρατιωτική εταιρεία όπως η Blackwater ή η Wagner» είπε ο Adnan Tanrivendi, υποστηρίζοντας πως αυτή θα αποτελέσει το νέο εργαλείο στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Ο Adnan Tanrivendi υποστηρίζει πως η Τουρκία θα μπορεί να στέλνει στρατό στο εξωτερικό μέσω ιδιωτικής εταιρείας, προσπερνώντας τους διεθνείς μηχανισμούς, καθώς δεν χρειάζεται κάποια συμφωνία.

Ο Adnan Tanrivendi πιστεύει πως η δύναμη των μαχητών αυτών θα είναι ισχυρή, καθώς θα αποτελείται από πεπειραμένους στρατιωτικούς εν αποστρατεία, εφόσον υπάρχει σωστή διοίκηση. Τα όπλα και ο εξοπλισμός των παραστρατιωτικών θα παρέχονται από τον Τουρκικό στρατό.

Ο Adnan Tanrivendi θεωρεί πως είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται μισθοφόροι στο εξωτερικό, παρά να χρησιμοποιείται ο Τουρκικός στρατός, κάτι που γενικά θα ωφελήσει και την Τουρκική οικονομία.

Ο Τούρκος βουλευτής και πρώην πρέσβης στην Ιταλία Aydin Adnan Sezgin υποστήριξε στη Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου, πως η Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης γράφηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να υπερκεραστούν τα νομικά κολλήματα αποστολής στρατιωτών στο εξωτερικό. Ο Aydin Adnan Sezgin είπε πως στη συμφωνία χρησιμοποιούνται οι λέξεις «οργανισμοί ασφάλειας και άμυνας» και «πολίτες από οργανισμούς ασφαλείας» σε μια προσπάθεια να ανοίξει η δρόμος για την SADAT.

Ο Aydin Adnan Sezgin επίσης κατηγόρησε τον Ερντογάν για αναζήτηση τρόπων αποστολής στη Λιβύη τζιχαντιστών από τη Συρία.

Ένας ακόμη βουλευτής και πρώην εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΟΣΑ, ο Ahmet Kamil Erozan, παρατήρησε πως η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, είναι διαφορετική στα Τουρκικά σε σχέση με τα Αραβικά και τα Αγγλικά. Μόνο στο Τουρκικό κείμενο περιλαμβάνεται η φράση «πολίτες από οργανισμούς ασφαλείας». Όμως, σε περίπτωση διφωνίας, υπερισχύει το Αγγλικό κείμενο.

Στο μεταξύ, ο κρυφός εταίρος του Ερντογάν, το υπερεθνικιστικό και Ρωσόφιλο κόμμα της Πατρίδας (Vatan Partisi) υποστηρίζει την ιδέα της δημιουργίας εταιρείας μισθοφόρων, επειδή θα μπορούσε να πολεμήσει και κατά των συμμάχων της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που είναι αδύνατο για τον τακτικό στρατό της Τουρκίας.

Ο Ismail Hakki Pekin, πρώην επικεφαλής πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου και στενός σύμμαχος του προέδρου του Vatan Partisi του Doğu Perinçek, πιστεύει πως από τα 82 εκατομμύρια Τούρκων, υπάρχουν πολλοί στρατιωτικοί εν αποστρατεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις ειδικές δυνάμεις, που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν τον μισθοφορικό στρατό της Τουρκίας και θα ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τα χρήματα.

Ο Ismail Hakki Pekin άθελά του αποκάλυψε πως οι Τουρκικές Αρχές συζητούσαν το 2011 τη δημιουργία ενός ιδιωτικού κοινοβουλίου που θα συνέλεγε πληροφορίες, θα διαπραγματευόταν με αντιπάλους και θα απήγαγε ή θα σιωπούσε όποιους ασκούσαν κριτική για τη Συρία, εκ μέρους των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Το 2013 διέρρευσε video, η αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε από Τουρκικό δικαστήριο, που αποκάλυπτε πως ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι συζητούσαν την πιθανότητα παρέμβασης στη Συρία μέσω προβοκάτσιας που θα έστηνε η ΜΙΤ.

Ο επικεφαλής της ΜΙΤ Hakan Fidan, ακούγεται να λέει: «εάν χρειάζεται, μπορώ να στείλω τέσσερεις άνδρες στη Συρία. Θα τους πω να εκτοξεύσουν οκτώ βόμβες στην Τουρκία και να δημιουργήσουν την αιτία για πόλεμο».

Σήμερα, η Τουρκία διαχειρίζεται έναν αμφιλεγόμενο ιδιωτικό στρατό, το Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) ή Συριακό Εθνικό Στρατό, που αποτελείται από μαχητές και πρώην αξιωματικούς της Συρίας. Ποια κυβερνητική υπηρεσία χρηματοδοτεί αυτόν τον στρατό, δεν είναι γνωστό.

Ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar είπε στους υφισταμένους του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού πως το Υπουργείο του δεν πληρώνει μισθούς μαχητών. Το ίδιο ισχυρίζεται και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως η απίστευτη και έκτακτη αύξηση του προϋπολογισμού της ΜΙΤ τα τελευταία χρόνια σημαίνει πως η Τουρκία υποστηρίζει τον FSA με μη ανιχνεύσιμα ποσά.

Με νομοθετική ρύθμιση του 2018, ο Πρόεδρος Ερντογάν για το 2020 διαθέτει κάπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια «για ανάγκες της χώρας που περιλαμβάνουν μυστικά κονδύλια και υπηρεσίες ασφάλειας, εθνική ασφάλεια και τα ανώτερα συμφέροντα του κράτους, πολιτικές και κοινωνικές υπηρεσίες και έκτακτες υπηρεσίες».

Δεν θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς πως η δημιουργία ενός ιδιωτικού στρατού που θα πολεμά στο εξωτερικό θα πρόσφερε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην οικογένεια Ερντογάν, καθώς ο Ερντογάν ελέγχει όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την παραγωγή, ανάπτυξη και προμήθεια όπλων και υλικών.

Η εταιρεία που ανήκει στον Selçuk Bayraktar τον έναν από τους δύο γαμπρούς του Ερντογάν, κατασκευάζει τα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και απολαμβάνει μεγάλα στρατιωτικά κέρδη. Τα drone της εταιρείας χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις της Λιβύης που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Η εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων BMC που κατασχέθηκε από την κυβέρνηση το 2013, πωλήθηκε για πολύ λίγα χρήματα στον επιχειρηματία Ethem Sancak, που δείχνει ανοιχτά την αγάπη του προς τον Ερντογάν, ενώ τα χρέη της εταιρείας πληρώθηκαν από τους φορολογουμένους. Επίσης, μια στρατιωτική εταιρεία κατασκευής δεξαμενών, μεταβιβάστηκε τον Ιανουάριο του 2019 για 25 χρόνια στην BMC.

Ο άλλος γαμπρός του Ερντογάν, ο Berat Albayrak, είναι Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2016 αποκαλύφθηκε από τα WikiLeaks ότι υπάρχουν χιλιάδες e-mail από τον Berat Albayrak που αποδεικνύουν πως έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου από το Ιράκ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο μεγάλος γιος του Erdogan ο Burak, είναι επιχειρηματίας που διαχειρίζεται φορτηγά με συνεταίρο τον κουνιάδο του Ερντογάν, τον Ziya İlgen.

Ο νεότερος γιος του Erdogan, ο Bilal, εμπλέκεται με εκπαιδευτικές δραστηριότητες ΜΚΟ, που προωθούν την ισλαμιστική ιδεολογία στους νέους, μέσω οργανώσεων νεολαίας που διαχειρίζεται η οικογένεια. Η ιδιωτικός στρατός δεν θα δυσκολευόταν να στρατολογήσει νέους από αυτούς τους οργανισμούς.

Δεν αποτελεί μυστικό πως η κυβέρνηση Ερντογάν βοηθά και ενθαρρύνει ένοπλες ομάδες και σε άλλες χώρες εκτός από τη Συρία. Το 2014 αποκαλύφθηκε πως οι Τουρκικές Αερογραμμές μετέφεραν όπλα στην τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram στη Νιγηρία.

Πηγή: Nordic Monitor
Μετάφραση: CosmoStatus

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η Τουρκία ετοιμάζει ιδιωτικό στρατό τύπου Blackwater και Wagner για αποστολές στο εξωτερικό
Η Τουρκία ετοιμάζει ιδιωτικό στρατό τύπου Blackwater και Wagner για αποστολές στο εξωτερικό
Η Τουρκία ετοιμάζει ιδιωτικό στρατό τύπου Blackwater και Wagner για αποστολές στο εξωτερικόΔημοσιεύθηκε 9 ώρες πρίν 26 Δεκεμβρίου 2019
https://1.bp.blogspot.com/-C9vWiSweYx0/XgVE-45jg_I/AAAAAAAB6I0/m48kD3A9mDkZAKknRHatJQ1cLd0BrzIaACLcBGAsYHQ/s640/i-tourkia-etoimazei-idiotiko-strato-typou-blackwater-kai-wagner-gia-apostoles-sto-eksoteriko.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-C9vWiSweYx0/XgVE-45jg_I/AAAAAAAB6I0/m48kD3A9mDkZAKknRHatJQ1cLd0BrzIaACLcBGAsYHQ/s72-c/i-tourkia-etoimazei-idiotiko-strato-typou-blackwater-kai-wagner-gia-apostoles-sto-eksoteriko.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/12/i-tourkia-etoimazei-idiotiko-strato-typou-blackwater-kai-wagner-gia-apostoles-sto-eksoteriko.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/12/i-tourkia-etoimazei-idiotiko-strato-typou-blackwater-kai-wagner-gia-apostoles-sto-eksoteriko.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων