$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Πόσο πιθανό είναι να καθαιρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ; - Ντόναλντ Τραμπ

«Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα», ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την προεδρική εξουσία του για ίδιον πολιτικό όφελος, είπε χθες η Νάνσ


«Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα», ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την προεδρική εξουσία του για ίδιον πολιτικό όφελος, είπε χθες η Νάνσι Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε την εκκίνηση των διαδικασιών, που ίσως οδηγήσουν στην καθαίρεση του προέδρου των ΗΠΑ. «Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναλάβουμε δράση» συνέχισε η Πελόζι. «Αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία μας», ανέφερε στο διάγγελμά της η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Αλλά τι σημαίνει η ανακοίνωση των Δημοκρατικών και τι θα γίνει στη συνέχεια; Είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

Τι είναι τα άρθρα της παραπομπής;

Πρόκειται για συγκεκριμένες κατηγορίες κατά του προέδρου των ΗΠΑ, που καλείται να επεξεργαστεί και να διατυπώσει η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, άρθρα που θα αποτελέσουν τη βάση για να ψηφίσει αργότερα η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς ολομέλεια για την πιθανή καθαίρεση του Τραμπ. Ωστόσο, την πραγματική απόφαση θα λάβει η Γερουσία, που τελεί υπό των έλεγχο των Ρεπουμπλικανών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι άσκησε πίεση στον Ουκρανό πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του πολιτικού αντιπάλου του Τραμπ, του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Παράλληλα ο Τραμπ κατηγορείται ότι έθεσε ως όρο την έναρξη της συγκεκριμένης έρευνας προκειμένου να λάβει ο Ζελένσκι πρόσκληση για επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Τα επόμενα βήματα στη διαδικασία αποπομπής του Τραμπ

Μόλις η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων διατυπώσει τα άρθρα της παραπομπής του Τραμπ, θα κληθεί να ψηφίσει η ολομέλεια. Η Νάνσι Πελόζι δεν έδωσε διευκρινίσεις ούτε για το περιεχόμενο των άρθρων αλλά ούτε και για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί. Αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι η ψηφοφορία θα επιδιωχθεί να γίνει εντός του Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία. Σε μια τέτοια περίπτωση, στις αρχές του επόμενου χρόνου, δηλαδή με την έναρξη της χρονιάς των εκλογών, η υπόθεση θα πάει στη Γερουσία, που θα μετατραπεί σε ειδικό δικαστήριο, με χρέη προέδρου να αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, τους γερουσιαστές σε ρόλο ενόρκων και τον Τραμπ στο εδώλιο.

Οι πιθανότητες καθαίρεσης του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και γι’ αυτό θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η υπόθεση θα προχωρήσει. Αλλά, όπως προαναφέρθηκε, την τελική απόφαση θα λάβει η Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, με 53 γερουσιαστές επί συνόλου 100, και απαιτούνται 66 για να καθαιρεθεί ο Τραμπ. Γι’ αυτό και θεωρείται απίθανο να απομακρυνθεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

Θα επηρεάσει η κίνηση των Δημοκρατικών την προεκλογική κούρσα;

Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το προβλέψει κανείς, από τη στιγμή που το εκλογικό σώμα εξακολουθεί να εμφανίζεται διχασμένο στις σφυγμομετρήσεις, με τους μισούς να επιθυμούν την καθαίρεση του Τραμπ και τους άλλους μισούς να τον υποστηρίζουν. Δεν αποκλείεται το όλο θέμα να απομακρυνθεί γρήγορα από την ατζέντα της προεκλογικής καμπάνιας, ή οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία να παρατείνουν τη διαδικασία για να το συντηρούν στην επικαιρότητα, αν κρίνουν ότι τους ευνοεί το κλίμα πόλωσης. Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, μπορεί να το λήξει σύντομα ή να το παρατείνει καλώντας νέους μάρτυρες -όπως π.χ. τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ- να καταθέσουν.

Ο Τραμπ είναι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται

Πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ, άλλες δύο φορές στο παρελθόν είχε ξεκινήσει το Κογκρέσο διαδικασία καθαίρεσης προέδρου: η πρώτη το 1868 κατά του Άντριου Τζόνσον, που διαδέχθηκε στο ύπατο αξίωμα τον Αβραάμ Λίνκολν, και η δεύτερη το 1998 κατά του Μπιλ Κλίντον. Αλλά και οι δύο πρόεδροι την έβγαλαν καθαρή αφού δεν συγκεντρώθηκε στη Γερουσία η απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων. Ο Ρίτσαρντ Νίξον, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, παραιτήθηκε το 1974 προτού ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσής του.

Με πληροφορίες από: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,492,ΑΠΟΨΕΙΣ,1499,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4840,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2413,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4016,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πόσο πιθανό είναι να καθαιρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ; - Ντόναλντ Τραμπ
Πόσο πιθανό είναι να καθαιρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ; - Ντόναλντ Τραμπ
«Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα», ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την προεδρική εξουσία του για ίδιον πολιτικό όφελος, είπε χθες η Νάνσ
https://1.bp.blogspot.com/-7uEZhsfvO2U/Xerhu-F-JQI/AAAAAAAB5xA/DkafOiFGyIM3ygCabNR_Q_PjJcJrfvpPACLcBGAsYHQ/s640/ntonalnt-tramp-poso-pithano-einai-na-kathairethei.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-7uEZhsfvO2U/Xerhu-F-JQI/AAAAAAAB5xA/DkafOiFGyIM3ygCabNR_Q_PjJcJrfvpPACLcBGAsYHQ/s72-c/ntonalnt-tramp-poso-pithano-einai-na-kathairethei.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/12/ntonalnt-tramp-poso-pithano-einai-na-kathairethei.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/12/ntonalnt-tramp-poso-pithano-einai-na-kathairethei.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων