$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η "μικρή" λεπτομέρεια, που φυσικά θα μάθετε μόνο μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο!

Βιαστήκαμε να γιορτάσουμε την αλλαγή της χιλιετίας την Πρωτοχρονιά του 2000 και τώρα αλλάζουμε δεκαετία την Πρωτοχρονιά του 2020, όχι τ


Βιαστήκαμε να γιορτάσουμε την αλλαγή της χιλιετίας την Πρωτοχρονιά του 2000 και τώρα αλλάζουμε δεκαετία την Πρωτοχρονιά του 2020, όχι την Πρωτοχρονιά του 2021, όπως βάσει αριθμητικής θα έπρεπε. 
Η δεκαετία που ξεκινά θα είναι η δεκαετία που η δήθεν "φιλελεύθερη" ΕΕ θα μας εξαναγκάσει με χίλιους τρόπους να στραφούμε στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Φυσικά σύντομα θα ξεκινήσει απ' τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μια πλύση εγκεφάλου για το πόσο καλά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο φθηνή είναι η χρήση τους, πόσο απλή η κατασκευή τους, πόσο καλό κάνουν στον πλανήτη, μέχρι βεβαίως την απομάκρυνση απ' το ταμείο.

Ωστόσο τ' αυτοκίνητα δεν είναι ούτε υπολογιστές ούτε κινητά τηλέφωνα, χρειάζονται μεγάλη ισχύ, καθώς έχουν να μεταφέρουν πολλές εκατοντάδες κιλά απόβαρο κι ωφέλιμο φορτίο κι έχουν να υπερνικήσουν τριβές, τόσο απ' το δρόμο όσο κι απ' τον αέρα.


Εκείνο που δεν πρόκειται να σας πουν από πριν είναι οι μικρές τεχνικές λεπτομέρειες της φόρτισης, καθώς η τεχνολογία των μπαταριών είναι εξαιρετικά ανώριμη, δεν έχει αλλάξει για δεκαετίες. Στην επάνω εικόνα βλέπετε το καρτελάκι του μοναδικού φορτιστή αυτοκινήτων που είχα δει το καλοκαίρι στη Λεωφόρο Αντράσυ της Βουδαπέστης, την κατ' εξοχήν Λεωφόρο των πλουσίων, με παραταγμένες τις διάφορες πρεσβείες. Το βελάκι μας δείχνει πως πρόκειται για φορτιστή εναλλασσομένου ρεύματος, με ισχύ 22kW. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτά τα 22kW; Μπορούμε να τα έχουμε στο σπίτι μας, για να φορτίζουμε το καμάρι μας, το νέο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Η απάντηση είναι "βεβαίως ναι, μπορείτε να έχετε τέτοιο φορτιστή στο σπίτι σας", αλλά μόνο αν είστε κάτι σαν τη ... Γιάννα Αγγελοπούλου και το σπίτι σας τροφοδοτείται με μέση τάση. Αν το σπίτι σας συνδέεται στη χαμηλή τάση, η ΔΕΗ -παλαιότερα- και πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ σας δίνουν ισχύ μέχρι 8KVA (μέχρι 8kW): τη "Συμφωνημένη Ισχύ" που έχετε μπορείτε να δείτε στη 2η σελίδα του λογαριασμού της ΔΕΗ, στο πλαίσιο πάνω αριστερά.

Τα 8KVA δεν φθάνουν ούτε για να χαϊδέψουν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου σας, αφήστε που απ' τα 8kVA χρειάζεστε κατά προτεραιότητα φωτισμό, ψυγείο, πλυντήριο, λοιπές ηλεκτρικές συσκευές. Θα χρειαστείτε νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, νέο διάγραμμα ηλεκτρολόγου και νέο συμβόλαιο με τον πάροχο! Όσο για το ΔΕΔΔΗΕ; Να δούμε πώς θα τα καταφέρει να ενισχύσει τις γραμμές του για να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα.


Για να καταλαβαίνετε ακόμα καλύτερα τι θα πρέπει να γίνει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δείτε και το καρτελάκι του παρόμοιου φορτιστή, που είχε εγκαταστήσει η ΔΕΗ πριν μερικά χρόνια, στα πλαίσια του προγράμματος Green eMotion: Τριφασικό ρεύμα, τάσης 400V και έντασης 64Α. Τα σπίτια μας έχουν τάση 220 κι όχι 400V, όσο για τα 64Α ξεχάστε τα καλώδια που έχουμε στα σπίτια για θερμοσίφωνες και κουζίνες, χρειάζονται πολύ πιο χοντρά καλώδια, προκειμένου να μην πάρουμε φωτιά και να μην υπάρχει πτώση τάσης.

Για να μπουν αυτοί οι ελάχιστοι φορτιστές χρειάστηκε να σκαφτούν δρόμοι και πεζοδρόμια, να πέσουν καλώδια σε κανάλια, να ξανασκεπαστούν τα πεζοδρόμια. Χρήμα άφθονο, Κοινοτικό, αλλά για να βάλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μεγάλη κλίμακα το χρήμα πρέπει να βγει πλέον απ' τις τσέπες μας. Τόσο για τα καλώδια του σπιτιού όσο και για τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτός είναι κι ο λόγος που οι ΒορειοΕυρωπαίοι έχουν ξαμοληθεί να κατασκευάζουν "δημόσια" σημεία φόρτισης, σκάβοντας δρόμους και πεζοδρόμια. Επειδή αντιλαμβάνονται πως χωρίς σημεία φόρτισης τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι άλλο ένα παιχνίδι των πλουσίων. Αλλά τότε πώς θα στηριχτεί η ΔυτικοΕυρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία;

Μπορεί βεβαίως η Βόρεια Ευρώπη να τρέχει να βάλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά στη Μεσόγειο υπάρχει ένα θεματάκι που δεν υπάρχει βόρεια: Ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού! Οι μπαταρίες έχουν αλλεργία στις υψηλές θερμοκρασίες, αν αφήσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στην παραλία όπως αφήνετε το συμβατικό, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί. Κι αυτό δεν πρόκειται να σας το πει βεβαίως κανείς πωλητής, θα το ανακαλύψετε με την πάροδο των πρώτων ετών. Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αλλάζουμε μπαταρία, αλλάζουμε αυτοκίνητο!

Για όποιον δεν κατάλαβε τι πρόκειται να γίνει, φρόντισε να μας το ξεκαθαρίσει ο αποτυχημένος Υπουργός Ενέργειας του Σύριζα Σταθάκης, με άρθρο του μετά τα Χριστούγεννα. Προσκυνώντας γονυπετής το Green New Deal, ανάμεσα σ' άλλα απαράδεκτα έγραψε και το "Η φορολόγηση συνεπώς των καυσίμων, που φαντάζει απόλυτα λογικό προκειμένου να μειωθεί η χρήση τους και να επιταχυνθεί η μετάβαση ..."

Για μια στιγμή: "Η φορολόγηση των καυσίμων, φαντάζει απόλυτα λογικό;" Στην Ελλάδα; Δεν φορολογούνται ήδη τα καύσιμα; Δεν μπήκαν μετά τη χρεοκοπία πρόσθετοι φόροι στα καύσιμα, πάνω σ' αυτούς που ήδη υπήρχαν; Κι άλλους φόρους θέλουν; Κι έβαλαν "λαγό" το ...Σταθάκη;

Μα φυσικά, ναι!!! Η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως θέλει μερικά τρισεκατομμύρια για να προωθήσει το Green New Deal. Ο Γάλλος Υπουργός Λε Μερ είχε αποκαλύψει πριν λίγους μήνες πως ονειρεύονται νέους φόρους 1000 δολάρια, κάθε χρόνο, από κάθε κάτοικο του πλανήτη. Νέους, πέρα απ' αυτούς που ήδη πληρώνουν οι πολίτες. Λεπτομέρεια; Ο πλανήτης έχει πληθυσμό 7 δισεκατομμύρια, επί 1000 δολάρια, πάει να πει πως θέλουν να ξεκοκαλίζουν, μέσω των δικών τους ΜΚΟ, μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια ακόμα. Κάθε χρόνο!!!

Η φορολόγηση των καυσίμων δεν θα γίνει μόνο για να μαζέψουν κι άλλα λεφτά απ' τις τσέπες μας, θα γίνει και για να μας αναγκάσουν ν' αγοράζουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο εξηλεκτρισμός των πάντων θα κάνει πανεύκολη την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών, το κράτος-"Μεγάλος Αδελφός" του Όργουελ αλλάζει όνομα και θα λέγεται πλέον ΕΕ. Η παρακολούθηση μέσω των κινητών τηλεφώνων είναι πραγματικότητα εδώ και χρόνια: η θέση κάθε κινητού υπολογίζεται συνεχώς μέσω της επικοινωνίας με 3 κεραίες και ο κάτοχός του ταυτοποιείται με τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής.

Ήδη και τα νέα αυτοκίνητα, που παράγονται απ' την άνοιξη του 2018, έχουν υποχρεωτικά σύστημα αυτόματης καταγραφής κι εκπομπής των δεδομένων μετακίνησης του οχήματος. Κι έρχονται νέα συστήματα ελέγχου των οδηγών, πάντα βεβαίως με "καλές" προθέσεις. Οι πολιτικές γίνονται ολοένα και πιο αυταρχικές. Και μπορεί οι Βρετανοί να είπαν Brexit, αλλά κι αυτοί σε ίδια κινητά τηλέφωνα μιλούν, ίδια αυτοκίνητα οδηγούν ...

Με πληροφορίες από: teleytaiaexodos.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2420,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1789,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,633,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η "μικρή" λεπτομέρεια, που φυσικά θα μάθετε μόνο μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο!
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η "μικρή" λεπτομέρεια, που φυσικά θα μάθετε μόνο μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο!
Βιαστήκαμε να γιορτάσουμε την αλλαγή της χιλιετίας την Πρωτοχρονιά του 2000 και τώρα αλλάζουμε δεκαετία την Πρωτοχρονιά του 2020, όχι τ
https://1.bp.blogspot.com/-U_nOjaanByg/XhB9DfyXO9I/AAAAAAAB6WI/M5R4l2BGLiUR_IKjKS_x3hajdcDv0IT4gCLcBGAsYHQ/s640/hlektrika-autokinhta-h-mikrh-leptomereia-pou-fysika.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-U_nOjaanByg/XhB9DfyXO9I/AAAAAAAB6WI/M5R4l2BGLiUR_IKjKS_x3hajdcDv0IT4gCLcBGAsYHQ/s72-c/hlektrika-autokinhta-h-mikrh-leptomereia-pou-fysika.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/01/hlektrika-autokinhta-h-mikrh-leptomereia-pou-fysika.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/01/hlektrika-autokinhta-h-mikrh-leptomereia-pou-fysika.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων