$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Πέρασε απο τη βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Με 175 «ναι» ψηφίστηκε από τη Βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση


Με 175 «ναι» ψηφίστηκε από τη Βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, τόσο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο και για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο πέρασε με 175 θετικές ψήφους. Καταψήφισαν 33 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισαν 80 βουλευτές.

Πυρά Μητσοτάκη κατά παραγόντων

«Αν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση όπως την περιγράφετε, τότε δεν θα προηγούταν η Νέα Δημοκρατία πολύ στις δημοσκοπήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μια μίζερη πραγματικότητα. Την ώρα που ανακτούμε την αξιοπιστία μας ως χώρας, όταν αναβαθμιζόμαστε από τους οίκους αξιολόγησης, πράγματι πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Από μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα, διχάζοντας τους πολίτες ακόμη και με όρους γεωγραφίας. Ας είμαστε ειλικρινείς, είκοσι χρόνια ταλανίζεται το ποδόσφαιρο από τέτοια γεγονότα. Και καμία κυβέρνηση μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει, ούτε η δικιά σας. Ας μην μπούμε στη συζήτηση ποιος έκανε παρέα με ποιον, ούτε να αναφερθώ στις δικές σας εκλεκτικές συγγένειες», είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και τόνισε πως «οφείλουμε να αποκρούσουμε κάθε διχαστική ατζέντα».

«Χθες ψηφίσαμε μια ρύθμιση με σκοπό να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από μια γνωμοδότηση της ΕΕΑ. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί σε τιμωρία της ομάδας, όχι σε εξόντωση. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτό; Φρόντισα να απομακρύνω ευρωβουλευτή μας που δεν συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός. Κάναμε μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Έκρινα όμως μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική», ανέφερε.

«Η πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια πολιτικά, όχι οπαδικά. Αποκρούσαμε άθλιες διχαστικές κραυγές. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, απλά σιωπάτε οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Ίσως γι αυτό η μετριοπαθής προσέγγισή μας συγκεντρώνει τα πυρά απ όλες τις πλευρές. Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεσή μας. Και έτσι κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Κάποιοι χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς για να απειλούν βουλευτές», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου και προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα: Να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Θα απαντήσει η κυβέρνηση κατάλληλα. Ο αθλητισμός είναι υγεία, υπάρχει για να ενώνει τους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει συνεννόηση των ομάδων, τότε θα υπάρξει αποκλεισμός από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. «Ύστατη προσπάθεια συνεννόησης με τις ομάδες. Διαφορετικά οι ποδοσφαιρικές ομάδες θα αποκλειστούν από κάθε διοργάνωση, και οι ιδιοκτήτες από τα πολλά έξοδά τους. Σε περίπτωση που συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα επί μακρόν, τότε θα διακόψουμε τη Superleague», είπε και συνέχισε:

«Θα αποταθούμε σε FIFA και UEFA. Και οι πρόεδροί τους θα προσκληθούν για να συντάξουμε ένα μνημόνιο ανάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου. Και εάν οι παράγοντες δεν συμμετάσχουν στην αυτοκάθαρση του ποδοσφαίρου, θα υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους. Και θα αναλάβουν το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Αυτή η προσπάθεια θα χτιστεί πάνω στα θετικά, όπως το VAR και οι ξένοι διαιτητές. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου όταν διακυβεύεται η κοινωνική συνοχή».

Έτσι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Newpost ότι ως ύστατο όπλο, στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το grexit από την UEFA, δηλαδή με αίτημα της χώρας να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το επαγγελματικό πρωτάθλημα και να μετατραπεί σε ερασιτεχνικό ώστε η όλη λειτουργία και εξυγίανση του να αρχίσει εκ του μηδενός.

Ως προς τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Μου δώσατε κ. Τσίπρα την εντύπωση ότι επιχειρείτε να κάνετε αντιπολίτευση μόνο χάρη της αντιπολίτευσης. Σας το έχω πει ότι δεν έχω ουσιαστικά διαγνώσει καμία σημαντική απόκλιση ως προς τις κεντρικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ ότι αυτό είναι θετικό, κατάκτηση για τη χώρα. Πρέπει να σας πω κ. Τσίπρα ότι όταν πήγα στις ΗΠΑ χρησιμοποίησα αυτή τη διακομματική συναίνεση ως απόδειξη της σταθερότητας της χώρας στις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής. Μίλησα πως ξεχάσατε τις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία και τα συνθήματα».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συμφωνία, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ξαφνικά επιστρέφω απο τις ΗΠΑ και ακούω το ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη κύρωση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας γιατι κάτι άλλαξε και θα φανούμε προβλέψιμοι, δεδομένοι και ότι δεν πρέπει να έιμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι στην εξωτερική πολιτική. Αυτή τη συμφωνία την είχατε διαπραγματευτεί και θέσει σε εφαρμογή εσείς κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα είχατε ήδη κάνει, από το ’18 λειτουργεί. Ποιον κοροϊδεύετε εδώ πέρα; Πράγματι είπα στις ΗΠΑ ότι είναι καλό να είσαι προβλέψιμος. Απρόβλεπτος ήσασταν εσείς το πρώτο εξάμηνο του 2015 και είδαμε που μας οδηγήσατε. Η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα. (…) Έλαβα πρις από 10 ημέρες επιστολή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών κ. Πομπέο. Σε αυτή την επιστολή ο κ. Πομπέο γράφει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στη στήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδος. Δεν θυμάμαι κ. Τσίπρα να πήρατε τέτοια επιστολή επί δικών σας ημερών. Η τελευταία φορά που λάβαμε τέτοια επιστολή από αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ήταν το 1976. Είχατε πάρει και εσείς μια επιστολή από τον κ. Τραμπ που σας συνεχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών».

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,528,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4019,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2375,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πέρασε απο τη βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ
Πέρασε απο τη βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ
Με 175 «ναι» ψηφίστηκε από τη Βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση
https://1.bp.blogspot.com/-N3bSfghvrUw/XjMxu0sM86I/AAAAAAAB7JU/Jq2oSDKZg6U1W1zYqFD2B4aswY8GbvAaQCLcBGAsYHQ/s640/i-symfonia-athinas-ouasingkton.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-N3bSfghvrUw/XjMxu0sM86I/AAAAAAAB7JU/Jq2oSDKZg6U1W1zYqFD2B4aswY8GbvAaQCLcBGAsYHQ/s72-c/i-symfonia-athinas-ouasingkton.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/01/i-symfonia-athinas-ouasingkton.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/01/i-symfonia-athinas-ouasingkton.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων