$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Τα Αυγά Αυξάνουν το Κολλαγόνο στον Οργανισμό χαρίζοντας Υγεία στο Δέρμα & τις Αρθρώσεις!

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αφθονία σε όλον τον οργανισμό. Είναι κυρίως υπεύθυνη για την ενίσχυση του δέρματος και


Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αφθονία σε όλον τον οργανισμό. Είναι κυρίως υπεύθυνη για την ενίσχυση του δέρματος και την ελαστικότητα που μας κάνει να φαινόμαστε νέοι και υγιείς. Εκτός από το δέρμα, το κολλαγόνο υπάρχει επίσης στα οστά, τους μύες και τους τένοντες και θεωρείται ότι αποτελεί τη βασική συνδετική ουσία που ενώνει το σώμα.

Καθώς μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας δυστυχώς αρχίζει να παράγει λιγότερο φυσικό κολλαγόνο, κάτι που φαίνεται πρωτίστως στο δέρμα. Η επιδερμίδα αρχίζει να χαλαρώνει και να κάνει ρυτίδες. Ίσως επίσης αισθανόμαστε μυϊκή αδυναμία, ενώ οι αρθρώσεις μας ενδεχομένως να υποφέρουν από εξασθένηση των χόνδρων.

Το κολλαγόνο είναι πολύ σημαντικό για την εξωτερική εμφάνιση και τη φυσική ικανότητα. Οι παράγοντες που δυσχεραίνουν την παραγωγή κολλαγόνου είναι όχι μόνο η αναπόφευκτη διαδικασία γήρανσης αλλά και η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και η ηλιακή ακτινοβολία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ;

Τα καλά νέα είναι ότι εάν σας αρέσουν τα αυγά, είστε σε καλό δρόμο! Τα αυγά περιέχουν – πράγματι – ικανή ποσότητα κολλαγόνου∙ σύμφωνα με μελέτες το κολλαγόνο υπάρχει στον κρόκο και τις μεμβράνες φλοιού των αυγών σε εντυπωσιακά επίπεδα.

ΤΑ ΑΥΓΑ ΩΣ ΠΗΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ;

Τα αυγά έχουν δύο λεπτές μεμβράνες, μια εσωτερική και μια εξωτερική, μεταξύ του κελύφους και του ασπραδιού του αυγού, που προστατεύουν το αυγό από μολύνσεις από βακτήρια. Αυτές οι μεμβράνες είναι μια πολύ πλούσια πηγή κολλαγόνου.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ήδη από τη δεκαετία του ’80, οι μεμβράνες αυτές περιέχουν μια ουσία παρόμοια με δύο τύπους κολλαγόνου του οργανισμό μας γνωστές ως κολλαγόνο τύπου Ι και V (1). Σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη έρευνα το κολλαγόνο υπάρχει και στον κρόκο του αυγού. (2)

Το κολλαγόνο τύπου Ι είναι μακράν η πιο άφθονη μορφή κολλαγόνου στο ανθρώπινο σώμα. Είναι εξαιρετικά ισχυρή και εντοπίζεται κυρίως στους τένοντες του δέρματος, στους επουλωτικούς ιστούς, στα οστά και στα αρτηριακά τοιχώματα. Τουλάχιστον το 90% του κολλαγόνου που υπάρχει στο σώμα μας είναι η μορφή τύπου Ι. Το κολλαγόνο τύπου V, το οποίο επίσης βρίσκεται στις μεμβράνες φλοιού των αυγών, υπάρχει στα μαλλιά, στις κυτταρικές μεμβράνες και στον πλακούντα.

Έτσι, τώρα που γνωρίζουμε ότι τα αυγά μάς παρέχουν αυτά τα σημαντικά είδη κολλαγόνου, πώς μπορούμε να επωφεληθούμε; Δυστυχώς, το μαγείρεμα των αυγών επηρεάζει τις μεμβράνες (μετουσίωση), οπότε ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να πάρουμε συμπληρώματα κολλαγόνου από αυγό.

Μπορεί η διατροφική αξία κάποιων από αυτά τα συμπληρώματα να έχει αμφίβολα αποτελέσματα, ένα συμπλήρωμα υψηλής ποιότητας εξακολουθεί να είναι πλούσιο σε ευεργετικές πρωτεΐνες και αμινοξέα.

Οι δύο μεμβράνες που έχουν υψηλή συγκέντρωση κολλαγόνου ανάμεσα στο κέλυφος και το ασπράδι του αυγού.

ΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ.

Έχουμε ήδη εξετάσει τα οφέλη του κολλαγόνου, αλλά ας εμβαθύνουμε και ειδικότερα στα οφέλη του κολλαγόνου του αυγού.

1) ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ.

Αναπόφευκτα μεγαλώνουμε, οπότε παράγουμε λιγότερο κολλαγόνο, γεγονός που έχει προφανή και ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην εμφάνισή μας. Το δέρμα μας χάνει τη δύναμη και την ελαστικότητά του, αρχίζει να χαλαρώνει και να ξεφλουδίζει και οι ρυτίδες έρχονται στο προσκήνιο.

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το κολλαγόνο που προέρχεται από μεμβράνες αυγών μπορεί να έχει εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματος.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2015 διερεύνησε την πιθανή καλλυντική χρήση των μεμβρανών των αυγών, ειδικότερα δε την ικανότητά τους να προστατεύουν από τις ρυτίδες, την αφυδάτωση και τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μεμβράνες φλοιού είχαν εξαιρετικές επιδράσεις στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματος.

Η ουσία ήταν σε θέση να καταστείλει τη γήρανση του δέρματος και να μετριάσει τις ρυτίδες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο (3).

2) ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ.

Το κολλαγόνο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των αρθρώσεων και των συνδετικών ιστών. Το κολλαγόνο που προέρχεται από τις μεμβράνες του κελύφους του αυγού περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τη θειική χονδροϊτίνη και τα αμινοξέα που βοηθούν να διατηρήσουμε ισχυρές αρθρώσεις και τένοντες.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μία μελέτη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας ενός συμπληρώματος κολλαγόνου αυγών που ονομάζεται NEM. Το συμπλήρωμα αξιολογήθηκε ως πιθανή θεραπεία για προβλήματα πόνου στις αρθρώσεις και ζητήματα ελαστικότητας που συνδέονται με διαταραχές συνδετικού ιστού. Τα αποτελέσματα των δύο κλινικών δοκιμών ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δόσεις 500 mg μία φορά ημερησίως από το συμπλήρωμα κολλαγόνου αυγού είχε σημαντική επίδραση στον πόνο στις αρθρώσεις, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. (4)

Η επιτυχία της δοκιμής σημαίνει ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου αυγού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως νέα θεραπεία για καταστάσεις όπως αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και ο ερυθηματώδης λύκος και αποτελεί μια πιθανή ασφαλή εναλλακτική λύση έναντι των αναλγητικών και των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

3) ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ.

Η οστεοαρθρίτιδα προσβάλλει πολλά εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας. Αναπτύσσεται συνήθως όταν μεγαλώνουμε και οι χόνδροι μεταξύ των οστών αρχίζουν να φθείρονται. Μπορεί να είναι μια πολύ οδυνηρή και εξουθενωτική κατάσταση που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, αλλά εμφανίζεται συνήθως στα γόνατα, τα χέρια, τη σπονδυλική στήλη και τους γοφούς.

Το κολλαγόνο των αυγών προσφέρει κάποια πραγματική ελπίδα στους πολλούς πάσχοντες παγκοσμίως.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το συμπληρωματικό κολλαγόνο που προέρχεται από τις μεμβράνες του φλοιού των αυγών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και της δυσκαμψίας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα. Μια άλλη πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 από το περιοδικό Clinical Rheumatology εξέτασε την επίδρασή της σε άτομα που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα γόνατος.

Διαπίστωσαν ότι η δυσκαμψία των αρθρώσεων και ο πόνος μειώθηκαν σημαντικά μετά τη λήψη συμπληρώματος σε δόσεις των 500 mg ημερησίως. (5)

4) ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ.

Αν είστε μεταξύ αυτών που ο πόνος και οι ενοχλήσεις στις αρθρώσεις σας δημιουργεί δυσκολία στην κίνηση, σας έχουμε ευχάριστα νέα.

Μια ακόμα μελέτη αξιολόγησε την επίδραση των υδρολυμένων μεμβρανών φλοιού αυγού στη λειτουργία των αρθρώσεων και τον χρόνιο πόνο. Οι συμμετέχοντες στη διπλή-τυφλή δοκιμή υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μεμβράνη φλοιού αυγών και στη συνέχεια έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo) για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες εμφάνισαν σημαντικές βελτιώσεις στο εύρος κίνησης τους σε όλο το σώμα κατά την περίοδο που τους έγινε χορήγηση του παρασκευάσματος μεμβράνης φλοιού αυγού. Σημαντικές βελτιώσεις παρατηρήθηκαν στην κινητικότητα μεγάλου εύρους των αρθρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, του ώμου και του γόνατος. (6)

5) ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κολλαγόνο έχει την ικανότητα να βοηθά το δέρμα και να θεραπεύει τον πόνο στις αρθρώσεις, αλλά γνωρίζατε ότι συμβάλλει και στην υγεία του πεπτικού;

Δύο από τα αμινοξέα που υπάρχουν στο κολλαγόνο αυγών που ονομάζονται γλυκίνη και προλίνη εξασφαλίζουν ότι η πεπτική οδός παραμένει υγιής καθώς αναδομούν τους ιστούς της εσωτερικής επένδυσης του εντέρου του πεπτικού συστήματος.

Αυτό εξασφαλίζει ότι τα μικροσκοπικά αιχμηρά σωματίδια τροφίμων και τα επιβλαβή βακτήρια παραμένουν στο εσωτερικό του εντέρου και δεν διαρρέουν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας φλεγμονές.

Σύμφωνα με μελέτες αυτά τα αμινοξέα μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από την εντερικές φλεγμονές. (7) Το κολλαγόνο αυγών μπορεί επομένως να προστατεύσει το πεπτικό σας σύστημα αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ!

Είναι δύσκολο να πάρουμε την απαραίτητη ποσότητα κολλαγόνου από τα αυγά, επειδή η διαδικασία μαγειρέματος αλλοιώνει το κολλαγόνο των μεμβρανών. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα τα οποία έρχονται σε διάφορες μορφές. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου αυγών είναι διαθέσιμα σε κάψουλα και σε υγρή μορφή, καθώς και σε σκόνη.

Εάν επιλέξετε το κολλαγόνο σε σκόνη αυγών, μπορείτε να το προσθέσετε στις αγαπημένες σας συνταγές!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Με πληροφορίες από: share24.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Τα Αυγά Αυξάνουν το Κολλαγόνο στον Οργανισμό χαρίζοντας Υγεία στο Δέρμα & τις Αρθρώσεις!
Τα Αυγά Αυξάνουν το Κολλαγόνο στον Οργανισμό χαρίζοντας Υγεία στο Δέρμα & τις Αρθρώσεις!
Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αφθονία σε όλον τον οργανισμό. Είναι κυρίως υπεύθυνη για την ενίσχυση του δέρματος και
https://1.bp.blogspot.com/-yVJOlKC9XCo/XkseaduavbI/AAAAAAAB7uA/3ebNn9UXcvsCBdcJInKEY_94W75kEpzowCLcBGAsYHQ/s640/ayksisi-kollagonou-trogontas-avga.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-yVJOlKC9XCo/XkseaduavbI/AAAAAAAB7uA/3ebNn9UXcvsCBdcJInKEY_94W75kEpzowCLcBGAsYHQ/s72-c/ayksisi-kollagonou-trogontas-avga.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/02/ayksisi-kollagonou-trogontas-avga.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/02/ayksisi-kollagonou-trogontas-avga.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων