$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Ο Δένδιας προβλέπει εθνική καταστροφή τύπου 1974 και ο Κυριάκος παίζει… ΕΛΙΑΜΕΠ

Απόστολος Αποστολόπουλος Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για Συνέδριο. Υπάρχουν μερικοί, οι λεγόμενοι 53 και κάποιοι άλλοι, που


Απόστολος Αποστολόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για Συνέδριο. Υπάρχουν μερικοί, οι λεγόμενοι 53 και κάποιοι άλλοι, που θέλουν ένα «μικρό» ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί, υποτίθεται, η καθαρότητα της αριστεροσύνης του κόμματος. Στην πραγματικότητα θέλουν να διασωθούν οι ίδιοι ως ομάδα ισχύος και να έχουν μερίδιο εξουσίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος, θέλει, όπως λέει, ένα μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ, διευρυμένο, ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, προφανώς για να τον ελέγχει εκείνος. Και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την Εξουσία, στο κόμμα και στη χώρα. Επικαλούνται στα λόγια την αριστερά αλλά απουσιάζουν εντελώς οι πράξεις.

Ο αρχηγός θέλει να εξασφαλίσει την αριθμητική πλειοψηφία στο κόμμα για να εγκρίνονται τυπικά οι αποφάσεις του. Την πολιτική τη διαμορφώνει ο ίδιος ως απόσταγμα των επαφών με κατάλληλα πρόσωπα, κατά κανόνα εξωθεσμικά.
Ο Τσίπρας θέλει, λέει, να ελέγξει τους «αρμούς της Εξουσίας». Σχηματικά, «οι αρμοί της εξουσίας» είναι οι μηχανισμοί που υποδεικνύουν ποιοι θα προωθηθούν και σε ποιες θέσεις ώστε να ελέγχουν αφανώς στο Κράτος.

Σε μια εξαρτημένη χώρα, σε ένα προτεκτοράτο, οι «αρμοί της Εξουσίας» είναι εξωθεσμικοί παράγοντες, γραφεία και ξένες υπηρεσίες, ακόμα και στελέχη εταιριών ελληνικών ή ξένων χωρών. Κοντολογίς οι επικυρίαρχοι. Θα τους ελέγξει ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το άλλο όνομα των «αρμών της Εξουσίας» είναι «βαθύ κράτος». Ο ΣΥΡΙΖΑ απόκτησε επαφή με το βαθύ κράτος, όση του επέτρεπε η σχετικά σύντομη παραμονή στην κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας έχει στο βάθος ένα δίκιο. Παραδόθηκε ψυχή τε και σώματι στους επικυρίαρχους του εξωτερικού και κατάφερε με τη βοήθειά τους να κερδίσει μια τετραετία, όλη κι όλη. Αλλά για να βγάλει την υποχρέωση ξεπούλησε, με τις Πρέσπες, τη Μακεδονία και έχασε τις εκλογές.

Θέλει τώρα να κερδίσει την ανεπιφύλακτη στήριξη, και όχι απλώς τη συγκατάβαση/ανοχή, και των γηγενών επικυρίαρχων. Άλλωστε, αυτό είναι βασική προϋπόθεση για να σταθεροποιηθεί ο δικομματισμός.

Οι κατηγορίες περί φασισμού που εκτοξεύονται εναντίον του Τσίπρα είναι απλώς δημαγωγικές σαχλαμάρες. Είναι τόσο φασίστας όσο είναι και οι πατριώτες, οι αντίθετοι στις Πρέσπες, που ο Τσίπρας τους κατηγορεί για φασίστες.

Στην Ελλάδα δημαγωγούμε κατηγορώντας ή κολακεύοντας όπως μας βολεύει και γι’ αυτό δεν παίρνει κανείς στα σοβαρά όσα λέγονται.

Η σκιά της Τουρκίας

Όλα αυτά επιτρέπουν στο καράβι να ταξιδεύει εφόσον δεν έχει μεγάλη φουρτούνα. Τώρα, όμως, έχουμε θύελλες.

Διόλου τυχαία εμφανίστηκαν αιφνιδίως δημοσιεύματα ότι οι κκ Δένδιας και Παναγιωτόπουλος θα αντικατασταθούν, με υπονοούμενα (διαρροές) ότι δεν συντονίζονται με το κυρίαρχο κλίμα αναζήτησης (συμβιβαστικών) λύσεων.

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε στη Βουλή ότι μπορεί να ζήσουμε «μέρες του 74» (εισβολή/ κατοχή της Κύπρου) και την επομένη είπε ότι η Ελλάδα «είναι έτοιμη για έντιμη λύση αλλά όχι για ανατολίτικα παζάρια».

Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει «να μας πάρει κάμποσα η Τουρκία αλλά όχι και τα εσώρουχά μας».

Η αναφορά Δένδια στις μέρες του 74 ήταν υπαινιγμός τι θα συμβεί αν αντισταθούμε στις τουρκικές απαιτήσεις. Μόνο που η Τουρκία θέλει όλα όσα ζητάει κι ακόμα περισσότερα. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για έντιμες λύσεις ούτε αν θα μείνουμε τσίτσιδοι.
Αν για να τα πάρει έρθουν «μέρες του 74» πολλοί, και όχι μόνο οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Η αναφορά στο 74 είναι μαχαίρι με δυο κόψεις. Μπορεί να είναι απειλή για τον κόσμο ώστε να μην αντιδράσει.

Η άλλη κόψη είναι ότι ο Δένδιας, συνειδητά ή όχι, υπενθυμίζει σε όλους ανεξαιρέτως, την τύχη των υπεύθυνων της Χούντας.

Πολλοί ίσως νομίζουν ότι θα έχουμε μια επανάληψη των Ιμίων, εξίσου «ανώδυνη». Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Τώρα ο Ερντογάν θέλει κατοχή νησιών, όπως στην Κύπρο, και όχι απλώς γκριζάρισμα αλά Ίμια.

Αλλιώς, θα είχε συμφωνηθεί εμπορικός συνεταιρισμός για τους υδρογονάνθρακες, με συμφέροντες όρους για την Τουρκία σε διάρκεια συμβολαίου και ποσοστά.
Αλλά η Τουρκία θέλει κατοχή κάποιων νησιών και αποστρατικοποίηση άλλων. Να μείνουν δηλαδή έρμαια στις αυριανές επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας και η Ελλάδα να ζει με ένα διαρκή εκβιασμό.

Το κρίσιμο με τη Χάγη είναι τι θα υπογράψουμε στο συνυποσχετικό. Τότε, πριν από την όποια απόφαση του δικαστηρίου, θα καταγραφεί τι είμαστε πρόθυμοι να παραχωρήσουμε στην Τουρκία, από όσα έχουμε νομίμως σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Και στα νησιά μένουν Έλληνες…

Από τη στιγμή που τα κόμματα «ξεχνούν» να θέσουν θέμα ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας τα προβλήματα αστάθειας θα κυριαρχούν και θα ανατρέπουν τα όποια σχέδια. Καμία Χάγη δεν θα μπορέσει να κρύψει ή να δικαιολογήσει την άνευ όρων παράδοση στον Ερντογάν. Παράδοση νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων που κανείς, διεθνώς, δεν αποτολμά να μας ζητήσει δημοσίως να απεμπολήσουμε.

Ο πολιτικός κόσμος αν υποκύψει θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα, θα εξευτελιστεί στα μάτια του κόσμου αλλά και διεθνώς. Έτσι, ανυπόληπτος, θα έχει σκάψει μόνος του το λάκκο του προετοιμάζοντας ο ίδιος την αποπομπή του επιβεβαιώνοντας ότι μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Οι επικυρίαρχοι θα τους πετάξουν (στην καλή περίπτωση) στα αζήτητα για να τους αντικαταστήσουν με άλλους, «αθώους» του (εθνικού) εγκλήματος. Αντικαταστάτες υπάρχουν…

Με πληροφορίες από: dimtris-kypriotis.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,527,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2414,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1786,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4018,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ο Δένδιας προβλέπει εθνική καταστροφή τύπου 1974 και ο Κυριάκος παίζει… ΕΛΙΑΜΕΠ
Ο Δένδιας προβλέπει εθνική καταστροφή τύπου 1974 και ο Κυριάκος παίζει… ΕΛΙΑΜΕΠ
Απόστολος Αποστολόπουλος Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για Συνέδριο. Υπάρχουν μερικοί, οι λεγόμενοι 53 και κάποιοι άλλοι, που
https://1.bp.blogspot.com/-5ZqnXzFDb_s/XlObZC2-uXI/AAAAAAAB78g/L7gJvJaiRGQ_5-Nr8KlyANK89hMqBq7GQCLcBGAsYHQ/s640/o-dendias-problepei-ethnikh-katastrofh-typou-1974-kai-o-kyriakos-paizei-compressed.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-5ZqnXzFDb_s/XlObZC2-uXI/AAAAAAAB78g/L7gJvJaiRGQ_5-Nr8KlyANK89hMqBq7GQCLcBGAsYHQ/s72-c/o-dendias-problepei-ethnikh-katastrofh-typou-1974-kai-o-kyriakos-paizei-compressed.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/02/o-dendias-problepei-ethnikh-katastrofh-typou-1974-kai-o-kyriakos-paizei.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/02/o-dendias-problepei-ethnikh-katastrofh-typou-1974-kai-o-kyriakos-paizei.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων