$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Ο κοροναϊός ξεσκεπάζει τον «Μεγάλο Αδελφό» στην Κίνα

Όταν ο άνδρας από τη Χανγκτζόου επέστρεψε σπίτι του από ένα επιχειρηματικό ταξίδι, η τοπική αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί του. Είχαν εν


Όταν ο άνδρας από τη Χανγκτζόου επέστρεψε σπίτι του από ένα επιχειρηματικό ταξίδι, η τοπική αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί του. Είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητό του από τον αριθμό κυκλοφορίας στη γειτονική Γουεντζόου, όπου έχουν καταγραφεί σωρεία κρουσμάτων του νέου ιού παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε απόσταση από το επίκεντρο της επιδημίας. Μείνετε σπίτι για δύο εβδομάδες, του ζήτησαν.

powered by Rubicon Project

Ύστερα από περίπου 12 ημέρες, βαρέθηκε και βγήκε έξω νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε. Αυτή τη φορά, δεν ήταν μόνο η αστυνομία που επικοινώνησε μαζί του, ήταν και το αφεντικό του. Εντοπίστηκε κοντά στο Γουέστ Λέικ της Χανγκτζόου από κάμερα με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και οι αρχές ενημέρωσαν την εταιρία του ως προειδοποίηση.

«Σοκαρίστηκα κάπως από την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα του δικτύου μαζικής παρακολούθησης. Βασικά μπορούν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις μας με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και μεγάλων δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος», δήλωσε ο άνδρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς φοβάται ότι θα έχει κυρώσεις.

Οι Κινέζοι εδώ και καιρό γνωρίζουν ότι τους παρακολουθεί το πιο προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης στον κόσμο. Η έκτακτη κατάσταση με τον κοροναϊό έφερε στο προσκήνιο κάποια από την τεχνολογία αυτή, δίνοντας στις αρχές την ευκαιρία να δικαιολογήσουν τις σαρωτικές μεθόδους του κοινωνικού ελέγχου υψηλής τεχνολογίας.

Οι εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης και καμερών ασφαλείας υποστηρίζουν ότι τα συστήματά τους μπορούν να σκανάρουν τους δρόμους αναζητώντας ανθρώπους που έχουν ακόμα και λίγο πυρετό, να αναγνωρίσουν τα πρόσωπά τους ακόμα κι αν φορούν μάσκες και να τους αναφέρουν στις αρχές.

Εάν ένας ασθενής με κοροναϊό μπει σε ένα τρένο, το σύστημα «πραγματικό όνομα» του σιδηροδρόμου μπορεί να δώσει μια λίστα των ανθρώπων που κάθονται κοντά του. Εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα μπορούν να πουν στους χρήστες εάν έχουν βρεθεί σε πτήση ή σε ένα τρένο με κάποιον γνωστό φορέα του κοροναϊού, και χάρτες τούς δείχνουν τις τοποθεσίες των κτιρίων όπου ζουν ασθενείς του ιού.

Αν και έχουν υπάρξει κάποια ανώνυμα παράπονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προς το παρόν οι Κινέζοι πολίτες φαίνεται να αποδέχονται την επιπλέον εισβολή, ή ακόμα και να την ‘αγκαλιάζουν’, καθώς αποτελεί έναν τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

«Σε αυτές τις συνθήκες, ο κόσμος πιθανόν να το θεωρήσει λογικό ακόμα κι αν δεν έχει ιδιαίτερη ενημέρωση για αυτό», δήλωσε η Κάρολιν Μπιγκ, εταίρος στη νομική εταιρία DLA Piper στο Χονγκ Κονγκ.

Νέες τεχνολογίες

Οι εταιρίες τεχνολογίας εδώ και καιρό παρακολουθούν σιωπηρά τις κινήσεις των χρηστών τους. Η China Mobile το προώθησε αυτό ως υπηρεσία αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας γραπτά μηνύματα στους κατοίκους του Πεκίνου και λέγοντάς τους ότι μπορούν να τσεκάρουν πού βρέθηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες. Δεν εξήγησε για ποιο λόγο μπορεί να το χρειαστούν οι χρήστες, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο εάν ερωτηθούν από τις αρχές ή τον εργοδότη τους για τις μετακινήσεις τους.

«Στην εποχή των μεγάλων δεδομένων και του ίντερνετ, οι μετακινήσεις κάθε ανθρώπου φαίνονται εύκολα. Άρα τώρα είμαστε διαφορετικοί από την εποχή του SARS», η επιδημιολόγος Λι Λαντζουάν σε συνέντευξή της στο κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV την περασμένη εβδομάδα, συγκρίνοντας τον σημερινό ιό με αυτόν που στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους το 2003. «Με τέτοιου είδους τεχνολογίες, θα πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε πλήρως για να βρίσκουμε την πηγή της μόλυνσης και να την περιορίζουμε».

Το υπουργείο Βιομηχανίας απέστειλε ανακοίνωση στις κινεζικές εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης και τα ερευνητικά ινστιτούτα αυτή την εβδομάδα, ζητώντας τους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Οι εταιρίες απάντησαν με μια σειρά ανακοινώσεων αναφέροντας τις δυνατότητες που προσφέρει η δική τους τεχνολογία.

Η εταιρία αναγνώρισης προσώπου Megvii ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε έναν νέο τρόπο να εντοπίζει και να ταυτοποιεί ανθρώπους με πυρετό, με τη στήριξη των υπουργείων Βιομηχανίας και Επιστημών. Το νέο της «σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τη μέτρηση της θερμοκρασίας», που εντοπίζει ανθρώπους με υψηλότερη από το κανονικό θερμοκρασία με τη βοήθεια θερμικών καμερών και χρησιμοποιεί στοιχεία για τον σωματότυπο και το πρόσωπο των ανθρώπων για να τους ταυτοποιήσει, δοκιμάζεται ήδη σε περιοχή του Πεκίνου.

Η SenseTime, μια ακόμα κορυφαία εταιρία τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα παρόμοιο σύστημα για τις εισόδους των κτιρίων, που μπορεί να ταυτοποιήσει ανθρώπους με μάσκα, ξεπερνώντας την αδυναμία της προηγούμενης τεχνολογίας. Η εταιρία καμερών παρακολούθησης Zhejiang Dahua ανέφερε ότι μπορεί να εντοπίσει με κάμερες υπερύθρων ανθρώπους με πυρετό, με ακρίβεια 0,3 βαθμών Κελσίου.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Τζου Τζιανσένγκ από την Κινεζική Ακαδημία Σιδηροδρομικών Επιστημών εξήγησε πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τις αρχές να βρουν ανθρώπους που ίσως έχουν εκτεθεί σε επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα κοροναϊού σε τρένο.

Θα συλλέξουμε τις σχετικές πληροφορίες για τον επιβάτη, μεταξύ των οποίων τον αριθμό του τρένου, τον αριθμό του βαγονιού καθώς και στοιχεία για τους επιβάτες που βρέθηκαν κοντά του, όπως εκείνοι που κάθονται τρεις σειρές πριν και τρεις σειρές μετά τον άνθρωπο αυτόν», δήλωσε. «Θα συλλέξουμε τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα τις δώσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες πρόληψης της επιδημίας».

Δεν θα επανέλθουν, μέχρι νεοτέρας, οι απευθείας πτήσεις Ίταλία - Κίνα

Η Ιταλία αντέκρουσε σήμερα τους ισχυρισμούς της Κίνας σχετικά με μια πιθανή επανάληψη των πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, σε μια κίνηση που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις διπλωματικές εντάσεις μετά την απόφαση της Ρώμης να διακόψει την αεροπορική σύνδεση λόγω του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Κιν Γκανγκ είχε συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Κίνα Λούκα Φεράρι χθες, Πέμπτη, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κιν είπε στον Φεράρι πως η απόφαση της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα να διακόψει τις πτήσεις χωρίς να επικοινωνήσει προηγουμένως με την Κίνα έχει προκαλέσει «μεγάλη ταλαιπωρία» στους πολίτες των δύο χωρών.

Η Κίνα πρόσθεσε πως είναι «έντονα δυσαρεστημένη με την υπερβολική αντίδραση και τους περιορισμούς», ιδιαίτερα καθώς [η Ιταλία] προσπαθεί να επαναπατρίσει πολίτες της, είπε.

Η Κίνα υποστήριξε πως ο πρεσβευτής είχε πει πως η Ιταλία είναι διατεθειμένη να εγκρίνει αιτήματα κινεζικών αεροπορικών εταιριών για επανάληψη των πτήσεων, όμως η Ιταλία το διέψευσε.

Πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η είδηση, την οποία μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, είναι «αβάσιμη», ενώ ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα έγραψε στο Facebook πως η «απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κίνα είναι και παραμένει κλειστή».

Η Ταϊβάν, την οποία διεκδικεί η Κίνα, έχει εκφράσει την οργή της επειδή η απαγόρευση περιλαμβάνει και την ίδια.

Χθες ένας Ιταλός πολίτης βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα έπειτα από δύο Κινέζους τουρίστες.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,121,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,490,ΑΠΟΨΕΙΣ,1498,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4839,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2702,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2408,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1253,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2305,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4014,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2371,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ο κοροναϊός ξεσκεπάζει τον «Μεγάλο Αδελφό» στην Κίνα
Ο κοροναϊός ξεσκεπάζει τον «Μεγάλο Αδελφό» στην Κίνα
Όταν ο άνδρας από τη Χανγκτζόου επέστρεψε σπίτι του από ένα επιχειρηματικό ταξίδι, η τοπική αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί του. Είχαν εν
https://1.bp.blogspot.com/-0h095hMIKSU/XkBFcUvrRiI/AAAAAAAB7cc/A951HzO8Yqg9tPrTAf_pgOSlHL6yMNTlQCLcBGAsYHQ/s640/o-koronaios-xeskepazei-ton-megalo-adelfo-stin-kina.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-0h095hMIKSU/XkBFcUvrRiI/AAAAAAAB7cc/A951HzO8Yqg9tPrTAf_pgOSlHL6yMNTlQCLcBGAsYHQ/s72-c/o-koronaios-xeskepazei-ton-megalo-adelfo-stin-kina.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/02/o-koronaios-xeskepazei-ton-megalo-adelfo-stin-kina.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/02/o-koronaios-xeskepazei-ton-megalo-adelfo-stin-kina.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων