$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Οι κόκκινες γραμμές πάνε περίπατο;

Διαβάζω ότι με «διαρροή» της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του πρωθυπουργού, ούτε


Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

Διαβάζω ότι με «διαρροή» της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του πρωθυπουργού, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη μπορεί να σημαίνει «την απώλεια της ΑΟΖ του Καστελόριζου, ωστόσο θα μπορούσε να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου!».

Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με «άλλο μάτι».

Με ποιο μάτι άραγε πρέπει να τα δούμε αυτά τα ζητήματα;
Με κάποιο «γυάλινο μάτι» που θα μας χαρίσουν οι… πειρατές του Αιγαίου; Ή μήπως να αρχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια;
Να μπουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο κι εμείς να κάνουμε ότι κοιμόμαστε; Κάτι τέτοιο;
Να ερμηνεύσω την κυρία Μπακογιάννη δεν μπορώ.

Μπορώ όμως να βγάλω αυθαίρετα συμπεράσματα με τα όσα δημοσιεύει η στήλη παραπολιτικών το «ΣΤΙΓΜΑ», τα οποία, μέχρι αυτή την στιγμή (πρωινό 27/01/2020) δεν έχουν διαψευστεί από την κυρία Μπακογιάννη.

Τι προσπαθεί να μας πει η γαλάζια βουλευτής;

Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν χάσουμε και λίγο Καστελλόριζο;

Θα μου πείτε αυτά τα έχει πει πριν από τη Ντόρα ο γίγαντας Κώστας Ζουράρις όταν ήταν υφυπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει…», είχε πει ο «κορυφαίος» πολιτικός αναλυτής του Κολωνακίου κ. Ζουράρις το 2016.

Το ερώτημα που σκοπίμως διαφεύγει από τους υποστηρικτές της Χάγης είναι το ακόλουθο:

«Με ποια βαλίτσα θα πάμε στη Χάγη;».

Όλως τυχαίως ξεχνούν ότι για να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο πρέπει να υπογράψουμε συνυποσχετικό!
Τους διαφεύγει δηλαδή ότι η Άγκυρα ζητά να μπουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, που είναι αναγκαίες για τη σύνταξη συνυποσχετικού, ζητήματα πέρα από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Ποιος έχει αποφασίσει ότι οι Έλληνες θα δεχθούν μέσα στο συνυποσχετικό να υπάρχουν ζητήματα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, ισχυρισμό που είχε βάλει στο τραπέζι, κατά τις διερευνητικές επαφές της περιόδου 2002-2004.

Τι ζητούν οι Τούρκοι στο συνυποσχετικό;

Θυμίζω ότι με ανάρτησή του στο twitter, προ καιρού, ο Τσαγατάι Ερτζιγιές, Διευθυντής Αεροναυτιλίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, παρουσίασε τις πέντε αξιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης στο Αιγαίο:

«Η θεμελιώδης πηγή έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι η ελληνική αντίληψη να θεωρηθεί ολόκληρο το Αιγαίο ως ελληνική θάλασσα με πλήρη παραβίαση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας ως ένα από τα παράκτια κράτη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μακροσκελή ανακοίνωση.

Στο κείμενο, με τίτλο «σημείωμα σχετικά με τις διαφορές του Αιγαίου» οι Τούρκοι θέτουν θέμα για:

1. Την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με την Ελλάδα με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης διευθέτησης του θέματος που θα είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

2. Αποστρατικοποίηση των νησιών: «Ένα από τα βασικά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο είναι το αποστρατιωτικοποιημένo καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατικοποιημένα από διάφορες διεθνείς συμφωνίες που επιβάλλουν νομικές υποχρεώσεις δεσμευτικές για την Ελλάδα».

3. Εναέριος χώρος: «Ο διεθνής εναέριος χώρος στην ανοικτή θάλασσα δεν βρίσκεται υπό την κυριαρχία κανενός έθνους. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου πρέπει να αντιστοιχεί στο εύρος των χωρικών υδάτων» υποστηρίζει η Τουρκία.

4. Κυριαρχία βραχονησίδων και μικρότερων νήσων και ειδικά των Ιμίων

5. Δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και αρμοδιότητες.

Και ερωτώ ξανά:

Ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογράψει τέτοιο συνυποσχετικό;

Υπογραμμίζω στους φίλους κυβερνητικούς βουλευτές ότι κανείς πρωθυπουργός δεν έχει την εξουσιοδότηση του Ελληνικού λαού για κάτι τέτοιο.

Απλά να ενημερώσω την κυρία Μπακογιάννη ότι αυτά που ζητάει/απαιτεί η Τουρκία μπορούν να επιβληθούν μόνο σε μια χώρα η οποία έχει βγει από συντριπτική ήττα μετά από πόλεμο.

NewsBomb

ΣΧΟΛΙΟ....

Λέει ο αρθρογράφος:

Ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογράψει τέτοιο συνυποσχετικό;
Υπογραμμίζω στους φίλους κυβερνητικούς βουλευτές ότι κανείς πρωθυπουργός δεν έχει την εξουσιοδότηση του Ελληνικού λαού για κάτι τέτοιο.

Και του απαντώ:

Μήπως ο προηγούμενος πρωθυπουργός και οι κυβέρνησή του αλλά και η ίδια η βουλή είχαν εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού να υπογράψουν την κατάπτυστη και προδοτική Συνθήκη των Πρεσπών που ξεπούλησε την Μακεδονία μας;

Αυτή είναι δυστυχώς η σύγχρονη Ελλάδα...
Κάποτε τους Εφιάλτες και τους Πήλιους Γούσηδες τους έψαχναν οι Ελληνες να τους σκοτώσουν για την προδοσία τους....
Σήμερα τους κάνουν βουλευτές, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, πρωθυπουργούς και όπως αποδείχθηκε τα τελευταία 15 περίπου χρόνια και Προέδρους της Δημοκρατίας.... (συμπεριλαμβανομένης και της προσφάτως εκλεγείσας)

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,491,ΑΠΟΨΕΙΣ,1498,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4839,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2702,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2411,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4015,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2372,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οι κόκκινες γραμμές πάνε περίπατο;
Οι κόκκινες γραμμές πάνε περίπατο;
Διαβάζω ότι με «διαρροή» της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του πρωθυπουργού, ούτε
https://1.bp.blogspot.com/--NKvZJZ6--8/XjXFkrXngYI/AAAAAAAB7Os/orT7_UGB8WAu9LGsUpMxONLM4vb7GbnGwCLcBGAsYHQ/s640/oi-kokkines-grammes-pane-peripato%2B.jpg
https://1.bp.blogspot.com/--NKvZJZ6--8/XjXFkrXngYI/AAAAAAAB7Os/orT7_UGB8WAu9LGsUpMxONLM4vb7GbnGwCLcBGAsYHQ/s72-c/oi-kokkines-grammes-pane-peripato%2B.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/02/oi-kokkines-grammes-pane-peripato.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/02/oi-kokkines-grammes-pane-peripato.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων