$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 48 νέα κρούσματα κορονοϊού

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 48 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ για μια μέρα στην κινεζική αυτή περιοχή


Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 48 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ για μια μέρα στην κινεζική αυτή περιοχή.

Η πλειονότητα προσβληθέντων είναι άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ενώ η πόλη αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στον έλεγχο της τήρησης της υποχρεωτικής καραντίνας των 14 ημερών από τους νεοαφιχθέντες, καθώς μόνον το ένα τρίτο από τα 6.000 ηλεκτρονικά βραχιολάκια, που έχουν προβλεφθεί γι' αυτούς με τον σκοπό αυτόν, έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Με τα νέα αυτά κρούσματα ανέρχεται σε 256 ο συνολικός αριθμός τους στο Χονγκ Κονγκ. Από τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα, τα 36 αφορούν ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα κύμα ανθρώπων που επιστρέφουν αυτήν την εβδομάδα στο έδαφός του έπειτα από μια έξαρση της Covid-19 στην Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, αλλά καθυστερήσεις εμποδίζουν την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών βραχιολιών για τον έλεγχο της τήρησης της καραντίνας τους.

«Δεν έχω smartphone», δήλωσε ο Τζον Μπάτεν, ένας κριτικός έργων τέχνης, ο οποίος επέστρεψε από την Αυστραλία χθες, προσθέτοντας ότι η συσκευή εντοπισμού του δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.

«Φαντάζομαι ότι κάποιος θα χτυπήσει την πόρτα μου κάποια στιγμή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αρχές στο αεροδρόμιο του είπαν ότι θα λάβει ένα smartphone στο σπίτι του.

Έχοντας καταγράψει 256 κρούσματα, το υπό κινεζική κυριαρχία Χονγκ Κονγκ υιοθέτησε αυστηρούς περιορισμούς για τους ταξιδιώτες, δίνοντας εντολή για 14ήμερη καραντίνα σε όλους όσοι έφτασαν εκεί από χθες, Πέμπτη, τα μεσάνυχτα και συνιστώντας την αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών.

Το Χονγκ Κονγκ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, είχε επιτύχει να ελέγξει σε κάποιο βαθμό την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αλλά περισσότεροι από το 90% αυτών που διαγνώσθηκαν πρόσφατα θετικοί στον SARS-CoV-2 είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό ενώ βρισκόντουσαν στο εξωτερικό ή είχαν στενή επαφή με ταξιδιώτες.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ανακοινώσει ότι έχει ετοιμάσει περισσότερα από 20.000 ηλεκτρονικά βραχιολάκια για αυτούς που φτάνουν στο έδαφός του και ότι θα στέλνει όποιον παρουσιάζει συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό απευθείας σε διαγνωστικά κέντρα κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο κωδικός QR (κωδικός ταχείας απόκρισης) των ηλεκτρονικών αυτών βραχιολιών συνδέεται με μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο ώστε να αναγνωρίζονται αυτοί που παραβιάζουν την καραντίνα τους στις 14 ημέρες που διαρκεί.

Σήμερα το δημόσιο δίκτυο RTHK μετέδωσε δήλωση του επικεφαλής πληροφοριών Βίκτορ Λαμ, σύμφωνα με τον οποίο κάποιες καθυστερήσεις που σημειώνονται είναι αποτέλεσμα της ξαφνικής έναρξης λειτουργίας του συστήματος αυτού. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω, ενώ η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

«Δεν έχουμε λάβει μήνυμα από την κυβέρνηση»

Πολλοί κάτοικοι αναφέρουν σήμερα σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έχουν λάβει μήνυμα επαλήθευσης από την κυβέρνηση το οποίο απαιτείται για να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή. Ορισμένα βραχιολάκια, τα οποία δεν έχουν ασφαλίσει καλά, μπορεί εύκολα να τους γλιστρήσουν, προσθέτουν.

Οι ταξιδιώτες διαμαρτύρονται επίσης για έλλειψη οδηγιών για αυτούς που μπαίνουν σε καραντίνα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πάνε στο σπίτι τους από το αεροδρόμιο, ή θα αγοράσουν τρόφιμα, με πολλούς να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και να ψωνίζουν προτού μπουν στο διαμέρισμά τους.

Καθώς πολλά βραχιολάκια δεν έχουν ενεργοποιηθεί, δεν έχει αποσαφηνιστεί ο αριθμός των αφιχθέντων που τίθενται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Μια κάτοικος, η Ντίπα Τζίβαν, δήλωσε ότι το βραχιολάκι της ενεργοποιήθηκε σήμερα, μια μέρα μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο. «Νομίζω ότι το Χονγκ Κονγκ τα πάει καλύτερα από τα περισσότερα μέρη», δήλωσε ωστόσο.

Η ίδια άρχισε την καραντίνα στο σπίτι της πριν από την ενεργοποίησή του, αλλά ανησυχεί ότι άλλοι μπορεί να μην δείξουν την ίδια πειθαρχία.

«Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απλά δεν ενδιαφέρονται», είπε.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2419,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1789,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,633,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 48 νέα κρούσματα κορονοϊού
Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 48 νέα κρούσματα κορονοϊού
Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 48 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ για μια μέρα στην κινεζική αυτή περιοχή
https://1.bp.blogspot.com/-vBvm0PwMeUo/XnTkHkTVC1I/AAAAAAAB8pI/uXj8rZcVgTQL8s32i7PO8_CMS7kaKBINACLcBGAsYHQ/s640/Xongk-Kongk-anakoinwse-shmera-oti-kategrapse-48-nea-krousmata-koronoiou.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vBvm0PwMeUo/XnTkHkTVC1I/AAAAAAAB8pI/uXj8rZcVgTQL8s32i7PO8_CMS7kaKBINACLcBGAsYHQ/s72-c/Xongk-Kongk-anakoinwse-shmera-oti-kategrapse-48-nea-krousmata-koronoiou.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/03/Xongk-Kongk-anakoinwse-shmera-oti-kategrapse-48-nea-krousmata-koronoiou.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/03/Xongk-Kongk-anakoinwse-shmera-oti-kategrapse-48-nea-krousmata-koronoiou.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων