$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό Με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, η εργοδοσία στο χώρο των supermarke


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό

Με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, η εργοδοσία στο χώρο των supermarket αξιοποιώντας το κλίμα φόβου και την ανησυχία των πολιτών εντείνει ην επίθεση σε βάρος των χιλιάδων εργαζόμενων στα καταστήματα και τις αποθήκες αυτών, με μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών της .

Ήδη σε πάρα πολλά καταστήματα και αποθήκες, μέλη μας, καταγγέλλουν το γεγονός ότι η εργοδοσία προχώρησε σε ανάκληση αδειών και ρεπό, επιβάλλει10ωρη έως και 14ωρη απασχόληση, ασκεί πιέσεις για να πάνε οι συνάδελφοί για δουλειά στις αποθήκες την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

Από την άλλη ούτε συζήτηση για μετρά ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων εκτός από γενικόλογες οδηγίες, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στην πράξη κανένα μέτρο πρόληψης δεν έχει ληφθεί και οι κανόνες υγιεινής είναι διάτρητοι. Στα s/m, χώροι υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος, που εξυπηρετούν χιλιάδες καταναλωτές καθημερινά, οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι χωρίς να παρέχεται σε αυτούς η δυνατότητα συχνής χρήσης αντισηπτικών σκευασμάτων, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι απαγορεύουν σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να χρησιμοποιούν μάσκα για λόγους αισθητικής και για αποφυγή πρόκλησης πανικού!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα και να μην νοσήσουμε από τον κορωνοϊό ή την εποχιακή γρίπη, την υπερκόπωση δεν την γλυτώνουμε. Η περαιτέρω εντατικοποίηση, που ούτως ή άλλως υπάρχει λόγω του μειωμένου προσωπικού, θα επιβαρύνει επιπλέον την υγεία μας. Δεν είναι η πρώτη φορά, το έχουμε βιώσει στα capital controls αλλά και σε περιόδους αυξημένης ζήτησης με πολλούς συναδέλφους να καταπονούν τον οργανισμό τους, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία τους και με τα εργατικά ατυχήματα σε αυτές τις περιόδους να πολλαπλασιάζονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να μας ενημερώσουν για ζητήματα που χρίζουν άμεσης παρέμβασης και λήψης επιπλέον μέτρων. Να μην δεχτούν να δουλέψουν για δέκα, να απαιτήσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε να μην καταπατηθεί κανένα μας δικαίωμα, να διεκδικήσουμε την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και την δημόσια και δωρεάν υγεία.

Απαιτούμε :

· Να τηρηθούν στο ακέραιο τα ωράρια των εργαζομένων.
· Να πληρωθούν οι επιπλέον ώρες απασχόλησης με τις ανάλογες προσαυξήσεις για την υπερεργασία και την υπερωρία. Να μην γίνει συμψηφισμός με χρωστούμενες ώρες.
· Να εξασφαλιστεί το 12ωρο ανάπαυσης μεταξύ των βαρδιών.
· Να διασφαλιστούν οι άδειες και τα ρεπό.
· Να προσλάβουν προσωπικό και να τροποποιήσουν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρης(με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα)για όποιους συναδέλφους το επιθυμούν.
· Να ενημερωθούν με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι για την πρόληψη και προστασία από την μετάδοση του ιού.
· Να παρέχει στους εργαζόμενους η εργοδοσία, αντισηπτικά και σαπούνια, στο χώρο εργασίας και όλα τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη των παρακάτω μέτρων:

· Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές Υγείας.
· Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κλπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
· Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.
· Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Να παταχθεί η αισχροκέρδεια.
· Να εξασφαλιστεί η ιατρική παρακολούθηση, η επαρκής υγιεινή και διατροφή σε προνοιακά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και τις σχολές, στις στρατιωτικές μονάδες, στις προσφυγικές δομές.
· Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες Υγείας, στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας. Άμεση και επίσημη ενημέρωση όλου του προσωπικού, όλων των κλάδων των μονάδων Υγείας.
· Να αυξήσει τα δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Το ΔΣ


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό Με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, η εργοδοσία στο χώρο των supermarke
https://1.bp.blogspot.com/-lOBPeVBf0Xo/Xl7qP1hyzRI/AAAAAAAB8J8/ucj7fsNwZ8s9fPBK1WqPSEp2HB9eDIbQACLcBGAsYHQ/s640/kinhtopoihsh-enantia-sthn-katarghsh-ths-kyriakatikhs-argias-atiina-11-compressed.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-lOBPeVBf0Xo/Xl7qP1hyzRI/AAAAAAAB8J8/ucj7fsNwZ8s9fPBK1WqPSEp2HB9eDIbQACLcBGAsYHQ/s72-c/kinhtopoihsh-enantia-sthn-katarghsh-ths-kyriakatikhs-argias-atiina-11-compressed.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/03/blog-post.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/03/blog-post.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων