$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

ΔΝΤ: «Ρίχτε χρήματα για να σωθεί η παγκόσμια οικονομία»

Η μόνη λύση για την μη κατάρρευση της Οικονομίας, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι οι συνεχείς ενέσεις ρευστότητας σύμ


Η μόνη λύση για την μη κατάρρευση της Οικονομίας, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι οι συνεχείς ενέσεις ρευστότητας σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Ο Μάρτιν Μίλεϊσεν, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος του διεθνούς οργανισμού στρατηγικής πολιτικής και αξιολόγησης, ανέφερε σε podcast του ΔΝΤ,
πως ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορωνοϊού θα είναι «αρκετά σοβαρός» και ότι ο κύριος στόχος για τις κυβερνήσεις

θα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 κατά τρόπο που θα προσφέρει εμπιστοσύνη ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

Τράπεζες και κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα άνευ προηγουμένου για να παρέχουν ρευστότητα στις αγορές και να τις κρατήσουν σε λειτουργία «και ίσως περισσότερα θα χρειαστούν», αλλά τα βήματα αυτού του είδους θα πρέπει να συντονιστούν διεθνώς για να ενισχυθεί η επίδρασή τους, σημειώνει επίσης ο ίδιος.

Χθες η Κομισιόν έβαλε τέλος στο Σύμφωνο Σταθερότητος (προσωρινά τουλάχιστον). Για να διασωθεί, αν σώζεται κάτι εφέτος

(στο β΄εξάμηνο ή προς το τέλος του 2020 ενδεχομένως αφού ήδη στο α΄εξάμηνο έχουν μηδενίσει σχεδόν τα πάντα) τεχνοκράτες και πολιτικοί συμφωνούν ότι πρέπει να ρεύσει πολύ χρήμα.

Το μήνυμα πηγαίνει περισσότερο όμως προς Βερολίνο και τις βόρειες χώρες με πολύ υψηλά πλεονάσματα (Ολλανδία, Αυστρία κλπ).

Όλοι ξέρουν ότι όσο χρήμα και αν διαθέσουν τα κράτη με πρόβλημα χρέους όπως η Ελλάδα και οι χώρες το Νότου, δεν μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Αντιθέτως όταν τους Βόρειους ενώνουν το ίδιο πρόβλημα, οι φόβοι ή αγωνίες, τότε μόνο βρίσκει λύση η ΕΕ.

Δεν έχει προηγούμενο η άρση των περιορισμών και των «ευρωκανόνων» στα χρήματα και στα ελλείμματα που έθετε το Σύμφωνο Σταθερότητας επί δεκαετίες.

Ίσως γιατί δεν έχει προηγούμενο στα χρόνια μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο η οικονομική κρίση που ζει η Ευρώπη λόγω του κορωνοϊού.

Πριν λίγα χρόνια ο Μάριο Ντράγκι, μπροστά σε μία άλλη κρίση, υποσχόταν πως η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο και ότι «αυτό θα ήταν αρκετό».

Το 2020 η διάδοχός του, Κριστίν Λαγκάρντ, κάνει το ίδιο. Αλλά, όπως ομολογεί, την φορά αυτή «δεν θα είναι αρκετό» για να αποφύγει μια χειρότερη κρίση.

Πόσο χειρότερα μπορεί να είναι τα πράγματα; Μετά το whatever it takes που είπαν το Eurogroup και ο Πρόεδρος Σεντένο την Δευτέρα, ότι οι κυβερνήσεις θα κάνουν τα πάντα,

την Τετάρτη η Λαγκάρντ προανήγγειλε ένεση ρευστότητας 750 δισ. και ποσοτική χαλάρωση για όλους ενώ, μία ημέρα μετά, η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοινώνει πως πρέπει να ρεύσει κρατικό χρήμα.

Με μία διαφορά: η «ρήτρα διαφυγής» («General escape clause») που επιτρέπει προσωρινά τέτοια μέτρα, ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Δηλαδή μπορεί να περάσει το όριο για έλλειμμα στο 3% του Συμφώνου Σταθερότητας που έπρεπε να λειτουργεί σε κάθε κρίση, είναι το άμεσο και μεγαλύτερο όπλο

που έχει ενεργοποιήσει ποτέ η ΕΕ, μετά την ανακάλυψη των Μνημονίων σε Ελλάδα, και όχι μόνον (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο).

Είναι όμως μια προσωρινά και προκαθορισμένη λύση ανάγκης η οποία όμως δεν δείχνει να είναι αρκετή, τουλάχιστον για την Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα έχει κρατικό χρήμα να διαθέσει και αν ναι πόσο, γιατί τα 10 δισεκατομμύρια που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω».

Μόνο τα -δηλωμένα- έσοδα από τον τουρισμό για το 2019 έφτασαν τα 19 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, κάτι που σημαίνει πως για να μείνει ζωντανή η ελληνική οικονομία θα χρειαστούν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ.

Γι’αυτό πολλοί (και) στην αντιπολίτευση κοιτούν προς το μαξιλαράκι των 35δισ. (τα οποία βέβαια είναι δανεικά) για να αποσοβηθεί η οικονομική κατάρρευση, η δεύτερη μέσα σε λίγα χρόνια.

Επιπλέον τα μέτρα δεν μπορεί να είναι μόνο φοροπαλλαγές και ελαφρύνσεις, διότι η παρούσα κρίση έχει χτυπήσει τόσο την προσφορά όλο και τη ζήτηση, με λίγα λόγια δεν δουλεύει τίποτα.

Αυτό που χρειάζεται είναι στα πρότυπα των ΗΠΑ μαζικές επιδοτήσεις για υπάρξει ουσιαστικά ένα μαζικό «restart».

Η κυβέρνηση επέλεξε χθες να κρατήσει τα λεφτά του Δώρου Πάσχα των ιδιωτών για το καλοκαίρι ή και αργότερο αν χρειαστεί -μαζί με το επίδομα αδείας ενδεχομένως το οποίο επιτρέπεται να καταβληθεί υπό προϋποθέσεις έως 31 Δεκεμβρίου)

Με πληροφορίες από: difernews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΔΝΤ: «Ρίχτε χρήματα για να σωθεί η παγκόσμια οικονομία»
ΔΝΤ: «Ρίχτε χρήματα για να σωθεί η παγκόσμια οικονομία»
Η μόνη λύση για την μη κατάρρευση της Οικονομίας, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι οι συνεχείς ενέσεις ρευστότητας σύμ
https://1.bp.blogspot.com/-iOKdjxxMDpY/XnaWkXR3Z7I/AAAAAAAB8r0/cIf00kuhFZ8jngyLoSyxHjvHsEofsIpuACLcBGAsYHQ/s640/dnt-richte-chrimata-gia-na-sothei-i-pagkosmia-oikonomia.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-iOKdjxxMDpY/XnaWkXR3Z7I/AAAAAAAB8r0/cIf00kuhFZ8jngyLoSyxHjvHsEofsIpuACLcBGAsYHQ/s72-c/dnt-richte-chrimata-gia-na-sothei-i-pagkosmia-oikonomia.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/03/dnt-richte-chrimata-gia-na-sothei-i-pagkosmia-oikonomia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/03/dnt-richte-chrimata-gia-na-sothei-i-pagkosmia-oikonomia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων