$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Γιγαντιαία δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος με αφορμή την πανδημία

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον τρόπο που οι κυβερνήσεις αξιοποιούν την τεχνολογία στην επιτήρηση των περιορισμών που τίθενται σε όλον τ


Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον τρόπο που οι κυβερνήσεις αξιοποιούν την τεχνολογία στην επιτήρηση των περιορισμών που τίθενται σε όλον τον κόσμο με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, δημοσιεύει το «Reuters», δίνοντας μια ανατριχιαστική εικόνα για τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να αναπτύσσουν γιγαντιαία δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος του λαού, έτοιμα για κάθε χρήση, σε έκτακτες και σε «κανονικές» συνθήκες.

Σύμφωνα με το «Reuters», σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρέχουν δεδομένα στις Αρχές, παρακολουθώντας εάν οι άνθρωποι συμμορφώνονται με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που έχουν επιβληθεί.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία αυτή «σέβεται τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ευρώπης» και ότι «τα δεδομένα είναι ανώνυμα», στις χώρες αυτές, ενδεχομένως και σε άλλες που δεν είναι γνωστές, βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστιου μεγέθους συλλογή προσωπικών δεδομένων, στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών».

Πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία, η «Deutsche Telekom» ενημερώνει τις Αρχές για το κατά πόσο τηρούνται οι περιορισμοί εκεί που έχουν κλείσει σχολεία και καταστήματα, παρακολουθώντας τις κινήσεις των κατόχων έξυπνων τηλεφώνων.

Η παρακολούθηση μάλιστα εντείνεται και επεκτείνεται από μέρα σε μέρα με το αιτιολογικό ότι «η Γερμανία εισέρχεται στην εκθετική φάση της επιδημίας» και επομένως, «χωρίς πρόοδο στη μείωση των επαφών μεταξύ προσώπων, θα μπορούσαν να μολυνθούν έως και 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε δύο ή τρεις μήνες».

Στην Ιταλία, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «Telecom Italia», «Vodafone» και «WindTre» προσφέρουν επίσης στις Αρχές συγκεντρωτικά στοιχεία για την παρακολούθηση των κινήσεων των ανθρώπων. Στην περιοχή της Λομβαρδίας τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να ελεγχθεί το κατά πόσο οι κάτοικοι συμμορφώνονται με τις εντολές για παραμονή στο σπίτι.

Στην Αυστρία η «A1 Telekom Austria Group», η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, μοιράζεται τα δεδομένα με το κράτος μέσω μιας εφαρμογής ανάλυσης κίνησης που αναπτύχθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει! Διαφημίζει μάλιστα ότι το εργαλείο αυτό συμμορφώνεται με τον Κανονισμό περί απορρήτου της ΕΕ και τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος επιτρέπει την παρακολούθηση, με το μανδύα κάποιων τυπικών περιορισμών στην επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του.

Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι οι καταγραφές τους αφορούν μαζικά και ανώνυμα δεδομένα και όχι εξατομικευμένη και προσωποποιημένη παρακολούθηση, το σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες τέτοιων μηχανισμών είναι ανεξάντλητες και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της πληροφορίας που καταλήγει στις κρατικές αρχές.

Δεν πρέπει επομένως να υπάρχει κανένας εφησυχασμός για μεθόδους και εργαλεία παρακολούθησης και καταγραφής που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες με πρόσχημα τις «έκτακτες» συνθήκες, όπως γίνεται τώρα και στη χώρα μας, σε πρώτη φάση με την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας στον έλεγχο των απαγορεύσεων στην κίνηση. Όπως έχει δείξει η πείρα, τέτοιοι μηχανισμοί στρέφονται τελικά ενάντια στο λαό και στο κίνημα.

Με πληροφορίες από: 902.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,496,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4802,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1577,ΕΛΛΑΔΑ,2687,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,509,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,95,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2386,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1771,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2267,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3969,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,589,ΥΓΕΙΑ,2354,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Γιγαντιαία δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος με αφορμή την πανδημία
Γιγαντιαία δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος με αφορμή την πανδημία
Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον τρόπο που οι κυβερνήσεις αξιοποιούν την τεχνολογία στην επιτήρηση των περιορισμών που τίθενται σε όλον τ
https://1.bp.blogspot.com/-hwQIDm1gvvM/XnwfI6quoHI/AAAAAAAB80Q/wSkSBY8fEcIFgFQUZcnvgGcUjxMXtkC7ACLcBGAsYHQ/s640/gigantiaia-diktya-parakoloythisis-kai-fakelomatos-me-aformi-tin-pandimia.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-hwQIDm1gvvM/XnwfI6quoHI/AAAAAAAB80Q/wSkSBY8fEcIFgFQUZcnvgGcUjxMXtkC7ACLcBGAsYHQ/s72-c/gigantiaia-diktya-parakoloythisis-kai-fakelomatos-me-aformi-tin-pandimia.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/03/gigantiaia-diktya-parakoloythisis-kai-fakelomatos-me-aformi-tin-pandimia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/03/gigantiaia-diktya-parakoloythisis-kai-fakelomatos-me-aformi-tin-pandimia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων