$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Προ των πυλών ο οικονομικός όλεθρος: Κόβει δολάρια αξίας 1 τρισ. η Ουάσιγκτον!

Ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ θυμίζει εδώ και πολλές ημέρες η οικονομία και η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ λόγω της τρομερής


Ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ θυμίζει εδώ και πολλές ημέρες η οικονομία και η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ λόγω της τρομερής πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ξένου τύπου μιλούν για σοβαρή οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, την αρχή της οποίας προσπάθησε να καθυστερήσει ο Ν.Τραμπ, παρόλα αυτά η πανδημία της έδωσε την χαριστική βολή.

Όπως προκύπτει από έκθεση της Michelle Meyer, κορυφαίας αναλύτριας στην Bank of America, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται μπροστά σε μια σοβαρή οικονομική κρίση, η κύρια αιτία της οποίας είναι ο κορωναϊός.

“Δηλώνουμε επισήμως ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε ύφεση, κάτι που θα επηρεάσει και τον υπόλοιπο κόσμο”, φέρεται να δήλωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Meyer, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει ύφεση και το ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους θα μειωθεί κατά 0,8%.

Ταυτόχρονα, η ίδια εκτιμά ότι η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου μπορεί να φτάσει στα 3,5 εκατομμύρια άτομα.

Η κορυφαία αναλύτρια πιστεύει ότι παρά την άνευ προηγουμένου ισχύ της κρίσης, αυτή θα είναι βραχυπρόθεσμη και για να βγει πιο γρήγορα από αυτή το αμερικανικό κράτος θα πρέπει να δώσει μεγάλα οικονομικά κίνητρα.

Όπως φαίνεται όλα αυτά ήταν υπόψιν των ειδικών στο υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ και για αυτό σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται νέα μέτρα.

Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να εκτυπώσει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία και θα διοχετεύσει στην οικονομία των ΗΠΑ, για να βοηθήσει ως αντιστάθμισμα των καταστροφικών συνεπειών του κορωναϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα σε ένα τεράστιο μέρος των μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων.

Αρκετοί οικονομολόγοι και αναλυτές της Wall Street προειδοποιούν ότι ακόμη και το τεράστιο πακέτο κινήτρων που εξετάζεται τώρα στον Λευκό Οίκο, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο, παρά μόνο μια μικρή ανάσα.

Κάποιοι υποδηλώνουν ότι το ποσό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ή ίσως πολλά περισσότερα.

"Θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από ό, τι σκέφτονται και να τα κάνουν πολύ πιο γρήγορα, εκτυπώνοντας τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Ian Shepherdson, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics.

"Έχουμε ολόκληρες βιομηχανίες όπως η βιομηχανία εστιατορίων που έχουν ήδη καταποντιστεί. Οι αιτήσεις ανεργίας την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να είναι δύο ή τρία εκατομμύρια”, προσθέτει ο ίδιος.

Ο Shepherdson πρόσθεσε ότι "θα μπορούσαμε να δούμε μια απώλεια 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο. Θα δούμε αριθμούς που ποτέ δεν θεωρούσαμε ως εφικτούς. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό χτύπημα που δέχθηκε οποιαδήποτε αναπτυγμένη οικονομία ποτέ, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο".

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Anthony Scaramucci, ο οποίος διώχθηκε από τον Τραμπ, πρότεινε ότι το σημερινό πακέτο ήταν πολύ μικρό. Ο ίδιος ζητά περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

"Τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια θα καλύψουν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες οικονομικής δραστηριότητας", δήλωσε ο Torsten Slok, επικεφαλής διεθνών οικονομολόγων της Deutsche Bank Securities.

"Αν λοιπόν θα διαρκέσει αυτή η πανδημία μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως δεν θα ήταν αρκετό ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, που θα ήταν πραγματικά μόνο μια προκαταβολή”, συνέχισε ο ίδιος.

Ο Slok πρόσθεσε ότι "πρέπει να ισοπεδώσουμε τόσο την καμπύλη του ιού όσο και την καμπύλη της ύφεσης. Έτσι, αυτό θα ήταν μια καλή αρχή. Αλλά εάν ο ιός επιμένει, ίσως χρειαστούμε πολύ περισσότερα κίνητρα”.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποια στιγμή η κρίση του ιού υποχωρήσει, οι Αμερικανοί δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν άμεσα στην προηγούμενη κατάσταση, αφού πολλοί δεν θα έχουν δουλειά ούτε εισόδημα.

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κορωνοϊό: Ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 από το State Department

Οι περισσότεροι Αμερικανοί εργάζονται για μικρούς και μεσαίου μεγέθους εργοδότες οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν έξω προτού προλάβουν να πάρουν την ομοσπονδιακή βοήθεια.

"Δεν έχουμε χρόνο εδώ. Χρειαζόμαστε τον επιχειρηματικό τομέα να είναι εκεί όταν τα χρειαζόμαστε, δηλαδή τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, όχι τον Σεπτέμβριο", δήλωσε ο Shepherdson.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συνεχίζουν να λένε ότι ενώ το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι κακό, αλλά η οικονομική δραστηριότητα θα αναβιώσει γρήγορα. Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αναδυθεί "ισχυρότερη από ποτέ".

Ο ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin υποσχέθηκε επίσης μια γρήγορη ανάκαμψη σε μια εμφάνιση στο κανάλι Fox Business Network, προβλέποντας ένα "γιγαντιαίο τέταρτο τρίμηνο", καθώς οι Αμερικανοί θα απελευθερώσουν την "ανεκμετάλλευτη ζήτηση" και θα επιστρέψουν σε "έναν κανονικό κόσμο".

Καλά τα οικονομικά μεγέθη,αλλά πίσω και πάνω από όλα αυτά υπάρχει και μια πανδημία για την οποία πιθανόν θα ξέρει κάτι παραπάνω ο Τραμπ, για να δηλώνει ο υπουργός των οικονομικών του, ότι το δ’ τρίμηνο του 2020 θα εκτοξευτεί η ζήτηση και οι δείκτες της οικονομίας της χώρας σε δυσθεώρητα ύψη.

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,528,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2375,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Προ των πυλών ο οικονομικός όλεθρος: Κόβει δολάρια αξίας 1 τρισ. η Ουάσιγκτον!
Προ των πυλών ο οικονομικός όλεθρος: Κόβει δολάρια αξίας 1 τρισ. η Ουάσιγκτον!
Ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ θυμίζει εδώ και πολλές ημέρες η οικονομία και η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ λόγω της τρομερής
https://1.bp.blogspot.com/-8RouU-0Oje4/XndRtnlO9tI/AAAAAAAB8s8/FB6PADbzbP4YK1VDKofkORDQ3Hd4X39GwCLcBGAsYHQ/s640/pro-ton-pylon-o-oikonomikos-olethros-kobei-dolaria-axias-1-tris.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-8RouU-0Oje4/XndRtnlO9tI/AAAAAAAB8s8/FB6PADbzbP4YK1VDKofkORDQ3Hd4X39GwCLcBGAsYHQ/s72-c/pro-ton-pylon-o-oikonomikos-olethros-kobei-dolaria-axias-1-tris.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/03/pro-ton-pylon-o-oikonomikos-olethros-kobei-dolaria-axias-1-tris.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/03/pro-ton-pylon-o-oikonomikos-olethros-kobei-dolaria-axias-1-tris.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων