$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Το απόλυτο χάος πλησιάζει την Τουρκία

Προ του κραχ το καθεστώς Ερντογάν από την πανδημία Εξέχοντες επιστήμονες προειδοποίησαν την Άγκυρα και τον τουρκικό λαό ότι η κρίση


Προ του κραχ το καθεστώς Ερντογάν από την πανδημία

Εξέχοντες επιστήμονες προειδοποίησαν την Άγκυρα και τον τουρκικό λαό ότι η κρίση στην χώρα λόγω του κορωνοϊού έχει ήδη φτάσει σε κρίσιμο σημείο εξάπλωσης στην χώρα, ανακοίνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Sol International.

«Πρέπει να δώσουμε όλες τις προσπάθειές μας για να μην γίνουμε Ιταλία, όπου ο ιός εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα, εξαιτίας των ανεπαρκών μέτρων πρόληψης», ανέφερε ο Αλπάι Αζαπ, μέλος του Συμβουλίου Επιστημώνων για τον κορωνοϊό στην Τουρκία.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε τα τεστ COVID-19 σε πολύ λίγους ασθενείς, ενώ μόνο το 20% αυτών έρχονται στα νοσοκομεία για διάγνωση, είναι πιθανό να φτάσουμε στο κρίσιμο επίπεδο εξάπλωσης του ιού μετά από αρκετές ημέρες», είπε ο Azap.

Ο ειδικός της δημόσιας υγείας και ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ιμπέρ Μπέλεκ ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει λάβει εγκαίρως τις απαραίτητες προφυλάξεις για τον τουρκικό λαό.

«Η διάγνωση αυτών των κρουσμάτων είναι το πιο κρίσιμο σημείο επειδή μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας, μόνο όμως με την απομόνωση των μολυσμένων ασθενών και των συγγενών τους», δήλωσε ο ίδιος

«Ένας από τους λόγους της επιτυχίας της Κίνας στην καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση εφάρμοσε τις απαραίτητες αλλαγές για να εντοπίσει όλες τις περιπτώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Τούρκος ειδικός.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η κρίση θα ξεπεραστεί με υπομονή και προσευχές. «Ένα πρόσωπο θα πρέπει να εκτελεί τα απαραίτητα μέτρα κάθε μέρα τόσο θρησκευτικά όσο και ιατρικά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες το δεύτερο θάνατο από τον ιό, ενώ αναφέρθηκε ότι τα περιστατικά σχεδόν διπλασιάστηκαν άμεσα, φτάνοντας στα 191, παρά την ενίσχυση των μέτρων περιορισμού του ιού, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των καφετεριών την απαγόρευση μαζικών προσευχών και την αναστολή πτήσεων από 20 χώρες.

Αντιδράσεις για την τουρκική εμπλοκή στη Συρία
Μια μεγάλη πινακίδα σε έναν από τους αυτοκινητόδρομους που διασχίζουν την Κων/πολη που έχει το όνομα της τελευταίας στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία, κάνει στον τουρκικό λαό μια σημαντική ερώτηση:

«Ποιος δεν θα θυσιάσει τη ζωή του για τον παράδεισο μιας χώρας;» Πρόκειται για ένα στίχο από τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας, που έχει στόχο να δώσει κουράγιο σε μια χώρα που εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από την απώλεια τόσων πολλών Τούρκων στρατιωτών στη Συρία.

«Έτσι ξεκινάει η εμπορία συνειδήσεων», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Soli Ozel, μιλώντας για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Ανοιξιάτικη ασπίδα», η οποία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου, ενώ 60 τουλάχιστον Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διάφορες φονικές μάχες με τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις.

Για ένα έθνος του οποίου η ταυτότητα είναι εγγενώς συνδεδεμένη με τον στρατό μέσω του ιδρυτή του, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αυτές οι ανθρώπινες απώλειες είναι ένα μεγάλο ψυχολογικό πλήγμα.

«Είναι η υπερηφάνειά μας», δήλωσε ο 22χρονος Τούρκος φοιτητής Χουσεΐν Μπλιντέκ όταν ρωτήθηκε για το στρατό. «Είμαστε έθνος στρατιωτικό, δεν μπορώ [να το εξηγήσω] στα αγγλικά, αλλά είναι στο αίμα μας».

Η Τουρκία έχει στείλει τους τελευταίους τρεις μήνες χιλιάδες στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την προέλαση του συριακού στρατού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης η δράση των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ οδήγησαν την Άγκυρα σε μια σχεδόν άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Η Τουρκία υποστηρίζει τους Σύρους αντάρτες εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασάντ, ενώ η ρωσική στήριξη προς τον Σύρο πρόεδρο μετέστρεψε την ροή του πολέμου υπέρ του. Τα γεγονότα στην πόλη αυτή επισημαίνουν ότι ο Ερντογάν ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση και ιδιαίτερα μεταξύ των εταίρων του στο ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Η Τουρκία ανέστειλε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για 16 ώρες μετά την ρωσική αεροπορική επιδρομή που στοίχισε την ζωή σε 36 Τούρκους στρατιώτες, με τους επικριτές να λένε ότι όλο αυτό αποσκοπούσε στην εξουδετέρωση μιας μεγάκης εσωτερικής αντίδρασης σχετικά με το κόστος του πολέμου της Τουρκίας στη Συρία. Δεν υπάρχει κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των οικογενειών οι οποίες πενθούν τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν στην Συρία.

«Δεν βλέπουμε τις ιστορίες εκείνων των οικογενειών που χάνουν τα πάντα από την απώλεια του γιου τους. Υπήρξε μάλιστα μία περίπτωση που νομίζω ότι ένας Τούρκος πατέρας είπε: «Σταματήστε τη δολοφονία των στρατιωτών μας», δήλωσε Τούρκος αντιφρονούντας. Διάφοροι αναλυτές πιστεύουν ότι η Άγκυρα έχει υπέρ της το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται πάρα πολύ επίσης και τη Ρωσία.

«Υπάρχει η Ρωσία, υπάρχουν οι ΗΠΑ, υπάρχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οπότε υπάρχουν πολλοί παίκτες», δήλωσε ο Bildek, Τούρκος σπουδαστής. «Είμαστε κολλημένοι ανάμεσα σε δύο κόσμους, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή”, κατέληξε ο ίδιος, δίνοντας το πραγματικό στίγμα της θέσης της χώρας του η οποία οδεύει σε σχεδόν σίγουρο “ακρωτηριασμό” λόγω του σχεδίου της δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν.

Με πληροφορίες από: f-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2420,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1789,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,633,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Το απόλυτο χάος πλησιάζει την Τουρκία
Το απόλυτο χάος πλησιάζει την Τουρκία
Προ του κραχ το καθεστώς Ερντογάν από την πανδημία Εξέχοντες επιστήμονες προειδοποίησαν την Άγκυρα και τον τουρκικό λαό ότι η κρίση
https://1.bp.blogspot.com/-q6j3eEJN_XE/XnPiUSm4vrI/AAAAAAAB8nw/XGr9m7sZt60M31eNyY1__OwGiBOPqFafQCLcBGAsYHQ/s640/to-apolyto-chaos-plisiazei-tin-tourkia.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-q6j3eEJN_XE/XnPiUSm4vrI/AAAAAAAB8nw/XGr9m7sZt60M31eNyY1__OwGiBOPqFafQCLcBGAsYHQ/s72-c/to-apolyto-chaos-plisiazei-tin-tourkia.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/03/to-apolyto-chaos-plisiazei-tin-tourkia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/03/to-apolyto-chaos-plisiazei-tin-tourkia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων