$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Κοινή ανακοίνωση σωματείων του Πειραιά για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Περιοχή του Πειραιά

Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Τρίτη 7 Απρίλη, Μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά


Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Τρίτη 7 Απρίλη, Μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά", στις 10:00 στο Τζάνειο- Γ. Νοσοκομείο Πειραιά, στις 12:00 στο Γ. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Στη σημερινή συγκυρία με την εκδήλωση της πανδημίας και τα καθημερινά κρούσματα αλλά και θύματα που καταγράφονται από τον κορωνοϊό γίνονται ακόμα πιο έντονα τα κενά στη δημόσια υγεία, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στην περιοχή του Πειραιά υπάρχουν τρία μεγάλα νοσοκομεία: Τζάνειο, Μεταξά, Κρατικό Νίκαιας. Τα κενά ήταν ήδη τεράστια και πριν την εκδήλωση της πανδημίας.

Ορισμένα παραδείγματα:

• Στο Τζάνειο σε 12 ΜΕΘ αναπνευστικού υπήρχαν 23 εργαζόμενοι αντί για 43 που προβλέπονται.

• Το νοσοκομείο Μεταξά λειτουργεί με το 50% του δυναμικού που θα έπρεπε να έχει.

• Και στα τρία νοσοκομεία, όπως και σε όλη σχεδόν την Αττική γίνονται μετακινήσεις για να καλυφθούν τα κενά, όσες προσλήψεις έχουν γίνει τώρα είναι ελάχιστες. Πάνω σε αυτήν την εξέλιξη πατάει ο ΕΟΔΥ και δίνει οδηγία για τους υγειονομικούς αν αρρωστήσουν να μείνουν 7 μέρες σε καραντίνα αντί για 14 που είναι η γενική οδηγία.

• Επίσης σμπαραλιασμένη είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά της Σαλαμίνας και της Αίγινας

Την ίδια ώρα η κατάσταση με την ΠΦΥ είναι ακόμα πιο τραγική. Το Κέντρο Υγείας στον πρώην Οίκο Ναύτου δεν αξιοποιείται στην πράξη ως δομή που θα πηγαίνει καταρχήν ο ασθενής. Δεν έχει 24ωρη λειτουργία, δεν εξυπηρετεί στην πράξη έκτακτα περιστατικά για να γίνεται η πρώτη διαλογή και να αποσυμφορίζονται τα νοσοκομεία.

Ακόμα η κατάσταση μετά το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ έχει αποψιλώσει τις δομές στους δήμους της περιοχής, ενώ τα ΤΟΜΥ είναι «ανέκδοτο» με πολλές ειδικότητες να λείπουν. Οι δομές του ΠΕΔΥ και των ΤΟΜΥ, όπου υπάρχουν, είναι μέχρι το απόγευμα και δεν μπορούν να γίνουν βασικές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχουν εργαστήρια.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι οι οικογενειακοί γιατροί με την κατάσταση να είναι απερίγραπτη ενώ την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ καλεί να μείνουμε σπίτι και να είμαστε σε επικοινωνία με το γιατρό μας καθημερινά.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν σε αυτά τα χάλια το δημόσιο σύστημα υγείας είναι τεράστιες. Ειδικότερα στην περιοχή του Πειραιά συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι για τον δήμο της Νίκαιας περίπου 10, για του Πειραιά 15, για του Κερατσινίου 12, για του Κορυδαλλού μόλις 1! Για πληθυσμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων!

Σχεδόν ανύπαρκτη είναι η φροντίδα υγείας στους χώρους εργασίας, με τους εργαζόμενους να είναι εντελώς απροστάτευτοι Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ζώνη του Περάματος του καταργήθηκε ο σταθμός πρώτων βοηθειών.

Οι ευθύνες της κυβέρνηση αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, που ήταν τραγική ακόμα και πριν την εκδήλωση της πανδημίας. Η πανδημία ως καταλύτης αποκάλυψε τη γύμνια τους.

Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει.

Η κυβέρνηση όμως εξακολουθεί να κρατά τους υγειονομικούς χωρίς όπλα. Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στις ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αισχροκέρδεια από τον ιδιωτικό τομέα υγείας που σπεύδει να θησαυρίσει πάνω στην αγωνία του κόσμου, στα μέτρα ατομικής προστασίας που λείπουν ακόμα και από τους γιατρούς. Η κυβέρνηση να μην καμαρώνει για το χρόνο που «έχει κερδίσει» από την αργή εξέλιξη ως τώρα της επιδημίας, καθώς είναι χρόνος που δεν έχει εκμεταλλευτεί για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, την ώρα που η εξέλιξη της επιδημίας είναι μπροστά μας.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κ.λπ.).

• Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα ΤΕΠ και τις ΜΕΘ αλλά και των δομών ΠΦΥ, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Διάθεση δωρεάν στον πληθυσμό αντισηπτικών, μασκών και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.

• Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους συναδέλφους τις δικαιούνται. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορωνοϊό.

• Επίταξη τώρα των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών τους, των κρεβατιών ΜΕΘ ώστε να ενταχθούν στο σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Το ίδιο και τα διαγνωστικά κέντρα, με πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, εργαστήρια για τεστ για τον SARS-CoV2. Υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών (ειδικά των ειδικοτήτων της παθολογίας, πνευμονολογίας, γενικής ιατρικής) στον κρατικό σχεδιασμό για να ενισχύσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, να πραγματοποιούν κατ' οίκον επισκέψεις, με αποζημίωσή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή και η φωνή θα ακουστεί πιο δυνατά

Δυναμώνουμε τον Αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων

Κινητοποίηση την Τρίτη 7 Απρίλη, Μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά", στις 10:00 στο Τζάνειο- Γ.Νοσοκομείο Πειραιά, στις 12:00 στο Γ. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Τα Σωματεία και οι φορείς του Πειραιά που υπογράφουν είναι οι εξής:

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Περιφέρειας Πειραιά και νήσων, Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών, Παράρτημα Πειραιά Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Ε.Ν.Ε.Δ.Ε.Π., Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΣ/ΝΑΤ, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσα.

Έχουν προστεθεί τα ακόλουθα σωματεία - φορείς:

Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού (μέλη της ΟΓΕ), Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Πειραιά , Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κορυδαλλού, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Πειραιά


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1502,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4843,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2416,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4022,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,631,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Κοινή ανακοίνωση σωματείων του Πειραιά για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Περιοχή του Πειραιά
Κοινή ανακοίνωση σωματείων του Πειραιά για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Περιοχή του Πειραιά
Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Τρίτη 7 Απρίλη, Μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά
https://1.bp.blogspot.com/-5CarqO3R40w/XojLB1H-soI/AAAAAAAB9Fo/TFRnehKFcms28X-Lgnec-YUEySDUGVSFwCLcBGAsYHQ/s640/Koinh-anakoinwsh-swmateiwn-tou-Peiraia-gia-thn-katastash-ths-dhmosias-ygeias.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-5CarqO3R40w/XojLB1H-soI/AAAAAAAB9Fo/TFRnehKFcms28X-Lgnec-YUEySDUGVSFwCLcBGAsYHQ/s72-c/Koinh-anakoinwsh-swmateiwn-tou-Peiraia-gia-thn-katastash-ths-dhmosias-ygeias.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/Koinh-anakoinwsh-swmateiwn-tou-Peiraia-gia-thn-katastash-ths-dhmosias-ygeias.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/Koinh-anakoinwsh-swmateiwn-tou-Peiraia-gia-thn-katastash-ths-dhmosias-ygeias.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων