$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Η αλβανική κυβέρνηση πέρασε το νέο περιουσιακό - Υπέρ και ομογενείς βουλευτές του Ράμα

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας, την Μεγάλη Πέμπτη, δύο ήταν οι νομοθετικές πράξεις με ιδιαίτερη σημασία


Στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας, την Μεγάλη Πέμπτη, δύο ήταν οι νομοθετικές πράξεις με ιδιαίτερη σημασία. 

Η μία αφορούσε τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα της χώρας ώστε να υπάρξει ταύτιση με μέτρα που δια Κυβερνητικής Απόφασης επιβάλλονται στους πολίτες ενόψει της έκτακτης κατάστασης της Πανδημίας. Η δεύτερη με ειδικό ενδιαφέρον για την ΕΕΜ σχετίζονταν με την απόρριψη του Προεδρικού Διατάγματος προ ημερών δια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε να επικυρώσει κατά τις αρμοδιότητες του το Νόμο της Κυβέρνησης περί ολοκλήρωσης των διαδικασιών εγγραφής ακινήτου περιουσίας. Πρόκειται για νομοθετική πράξη που αγγίζει άμεσα το ζήτημα διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας στην περιοχή της Χιμάρας και γενικότερα της παραλιακής ζώνης αλλά και της ενδοχώρας όπου ζει η ΕΕΜ και οι οργανωμένες κοινότητες της.

Το Προεδρικό Διάταγμα επίσης περιείχε γνωμοδοτική λεπτομερή έκθεση για την αντισυνταγματικότητα σε πολλά σημεία του συγκεκριμένου Νόμου, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ανισότητες που μέλει να δημιουργήσει στην εφαρμογή του για τους πολίτες.

Εξ άλλου αυτοί οι φόβοι είχαν εκφραστεί και από διεθνείς οργανισμούς ειδικά δε την Επιτροπή της Βενετίας που είναι εξειδικευμένη σε τέτοιες πρακτικές. Η ΕΕ επίσης στην έκθεση της έχει συμπεριλάβει την ανησυχία της για το συγκεκριμένο θέμα ειδικά σε ότι αφορά στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Από την άποψη αυτή η συνεδρίαση της Μ. Πέμπτης της Βουλής της Αλβανίας είχε διπλό μήνυμα: ένα να αποδείξει ότι το Κοινοβούλιο μετά τα μπαλώματα που έχει κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία μετά την απομάκρυνση της αντιπολίτευσης, έχει πλήρως υποταθεί στις βουλές του Πρωθυπουργού. Απ' την άλλη απέδειξε την ακαμψία του σε ότι αφορά χειρισμούς στο ζήτημα αυτό.

Υπό συνθήκες επικράτησης της λογικής το Προεδρικό Διάταγμα θα μπορούσε να εκληφθεί ως αφορμή ή πρόσχημα έστω για επανεξέταση της υπόθεσης κατά τις υποδείξεις και των διεθνών οργανισμών, ειδικά της ΕΕ έναντι της οποίας η Αλβανία έχει πλέον συμβατικές υποχρεώσεις.

Έτσι γίνεται ακόμη πιο εξόφθαλμη η σκοπιμότητα που υποκρύπτει η βιασύνη της Κυβέρνησης και επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των φόβων φορέων της ΕΕΜ, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ πρωτίστως και της κοινότητας στη Χιμάρα και όχι μόνο.

Η πλειοψηφία υπέρ των βουλών της Κυβέρνησης ξεπέρασε τις δυνατότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος: πρόκειται για 89 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της απόρριψης του Προεδρικού Διατάγματος. Αυτό είναι το ένα στοιχείο. Το άλλο που θέλει υπογράμμιση ώστε να μην διαφεύγει της ιστορικής τεκμηρίωσης αφορά τη στάση ομογενών Ελλήνων βουλευτών που για άλλη μια φορά δεν μπόρεσαν να διαφοροποιήσουν τη στάση τους. Στους 89 «υπέρ» είναι και ο Μάρτος, η Μάλιου, η Χύσι και ίσως και άλλων.

Το άλλο αφορά πλέον στην συνείδηση των ντόπιων κατοίκων της Χιμάρας και την αντίσταση που θα επιδείξουν στον πειρασμό πώλησης των γαιών του. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι μια άμεση συνέπεια της εφαρμογής του συγκεκριμένου Νόμου είναι πλέον η και με όλη τη νομιμότητα δυνατότητα αγοραπωλησίας γαιών. Και μέχρι σήμερα – για να μην εξαπατόμαστε θεληματικά και- πολλοί συμπατριώτες διέθεσαν την περιουσία τους, υπό το δέλεαρ του χρήματος ή υπό πιέσεις, σε επίδοξους επενδυτές. Ενείχαν όμως οι πράξεις αυτές κάποιες νομικές ατέλειες. Τώρα η πρόκληση είναι ακόμη πιο έντονη.

Πηγή: Himara.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,121,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,490,ΑΠΟΨΕΙΣ,1498,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4839,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2702,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2408,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1253,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2305,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4014,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2371,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η αλβανική κυβέρνηση πέρασε το νέο περιουσιακό - Υπέρ και ομογενείς βουλευτές του Ράμα
Η αλβανική κυβέρνηση πέρασε το νέο περιουσιακό - Υπέρ και ομογενείς βουλευτές του Ράμα
Στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας, την Μεγάλη Πέμπτη, δύο ήταν οι νομοθετικές πράξεις με ιδιαίτερη σημασία
https://1.bp.blogspot.com/-q6Hl_7DOxVI/XqFm47TdbeI/AAAAAAAB9nQ/e_vnLAlf7yYlDlWWjMbOiLAsAhRaaEJZwCLcBGAsYHQ/s640/alvaniki-vouli-neo-periousiako-yper-omogeneis-rama.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-q6Hl_7DOxVI/XqFm47TdbeI/AAAAAAAB9nQ/e_vnLAlf7yYlDlWWjMbOiLAsAhRaaEJZwCLcBGAsYHQ/s72-c/alvaniki-vouli-neo-periousiako-yper-omogeneis-rama.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/alvaniki-vouli-neo-periousiako-yper-omogeneis-rama.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/alvaniki-vouli-neo-periousiako-yper-omogeneis-rama.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων