$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Ερντογάν: Αλλάζει ρότα, κρατικοποιεί τα πάντα στην Τουρκία!

Η κατάθεση νομοσχεδίου από το κόμμα του τουρκου Προέδρου αποκαλύπτει τις προθέσεις του να μεταμορφώσει την τουρκική οικονομία - Το κράτ


Η κατάθεση νομοσχεδίου από το κόμμα του τουρκου Προέδρου αποκαλύπτει τις προθέσεις του να μεταμορφώσει την τουρκική οικονομία - Το κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των επιχειρήσεων που πιέζονται λόγω κρίσης


Το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν για την κρίση αποκαλύφθηκε σήμερα, με την κατάθεση νομοσχεδίου που θα αλλάξει για πάντα τη φυσιογνωμία της τουρκικής οικονομίας με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας.

Το τουρκικό κράτος θα εισφέρει μετρητά και θα αναλαμβάνει τον έλεγχο σε πιεσμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα στην τουρκική βουλή το κόμμα του τούρκου προέδρου.

Το προς ψήφιση νομοσχέδιο θα επιτρέπει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουκίας, το TVF να αναλαμβάνει πλειοψηφικά μερίδια σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας άμεσα, λένε στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης με άμεση γνώση των εξελίξεων. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός εταιριών θα περάσει κάτω από τον απευθείας έλεγχο του κράτους.

Το κυβερνών κόμμα υπέβαλε τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές στο κοινοβούλιο την Τρίτη, σύμφωνα με αντίγραφο του προτεινόμενου νόμου που είδε το Bloomberg.

Αλλαγή κεφαλαίου για την Τουρκία

Η Τουρκία ξεκινά μια τεράστια μεταμόρφωση της οικονομίας, δρομολογώντας την δυναμική επανείσοδο του κράτους στους πιο σημαντικούς τομείς της.

Η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τη δημοσιονομική στρατηγική της χώρας τις τελευταίες δύο δεκαετίες, όταν το Δημόσιο πουλούσε κρατικές επιχειρήσεις και χρησιμοποιούσε τα έσοδα για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Από το 2003 που ανέβηκε ο Ερντογάν στην εξουσία το δημόσιο χρέος μειώθηκε στο μισό.

Τώρα, το κράτος θα αυξήσει σημαντικά το χρέος του δανειζόμενο περισσότερα χρήματα, προκειμένου να διασώσει ή να αναλάβει τον έλεγχο ιδιωτικών εταιριών.

Σε λίγα χρόνια με βάση το σχέδιο, το τουρκικό κράτος αξιοποιώντας το δημοσιονομικό του περιθώριο θα έχει αναλάβει τον έλεγχο σε επιχειρήσεις ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και υποδομών που θεωρούνται στρατηγικές, αναφέρει η πηγή του Bloomberg.

Η πλευρά του ταμείου και το κυβερνών κόμμα αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Κρατισμός, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Ερντογάν

Το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο που την τελευταία φορά που ανέφερε αποτελέσματα (το 2017) είχε ίδια κεφάλαια ύψους $40 δισ., θα εξαιρείται από χιλιάδες εταιρικούς κανονισμούς που διέπουν τις επενδύσεις του σε ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.

Δεν θα εμπίπτει στους κανόνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να επενδύει σε εταιρείες στις οποίες δεν έχει μερίδια ή είναι μέτοχος μειοψηφίας.

Επίσης, δεν θα δεσμεύεται από το νόμο που απαιτεί από κάποιος που εξαγοράζει να αποζημιώνει τους μειοψηφούντες μετόχους για τις ζημιές τους εντός ορισμένης περιόδου – εάν το ταμείο, ως κύριος πλειοδότης, ακολουθεί πολιτικές επιζήμιες για την κατώτατη γραμμή.

Το ταμείο ιδρύθηκε λίγο μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 και διαφημίστηκε από τους αξιωματούχους ως πανάκεια για την αντιμετώπιση των αδυναμιών της οικονομίας.

Διαθέτει ήδη μερίδια στις μεγαλύτερες εταιρείες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της Turkish Airlines και της Ziraat Bank, της μεγαλύτερη κρατικής τράπεζας.

Με πληροφορίες από: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1502,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2418,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2313,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4023,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Ερντογάν: Αλλάζει ρότα, κρατικοποιεί τα πάντα στην Τουρκία!
Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Ερντογάν: Αλλάζει ρότα, κρατικοποιεί τα πάντα στην Τουρκία!
Η κατάθεση νομοσχεδίου από το κόμμα του τουρκου Προέδρου αποκαλύπτει τις προθέσεις του να μεταμορφώσει την τουρκική οικονομία - Το κράτ
https://1.bp.blogspot.com/-lcRft3QHXx4/XpYWzlBArRI/AAAAAAAB9Yg/pHYERhNUGwAWErlpGplfadGBbf1pvZyNACLcBGAsYHQ/s640/apokalifthike-to-schedio-tou-erntogan-allazi-rota-kratikopii-ta-panta-stin-tourkia.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-lcRft3QHXx4/XpYWzlBArRI/AAAAAAAB9Yg/pHYERhNUGwAWErlpGplfadGBbf1pvZyNACLcBGAsYHQ/s72-c/apokalifthike-to-schedio-tou-erntogan-allazi-rota-kratikopii-ta-panta-stin-tourkia.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/apokalifthike-to-schedio-tou-erntogan-allazi-rota-kratikopii-ta-panta-stin-tourkia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/apokalifthike-to-schedio-tou-erntogan-allazi-rota-kratikopii-ta-panta-stin-tourkia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων