$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Δεν συγχωρείται πισωγύρισμα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ποιά είναι η καλύτερη λύση για το άσυλο; Του Γιώργου Χαρβαλιά Δεν θα κουραστώ να γράφω πως μπροστά σε κάτι νούμερα της κεντρικής πο


Ποιά είναι η καλύτερη λύση για το άσυλο;

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Δεν θα κουραστώ να γράφω πως μπροστά σε κάτι νούμερα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ο περιφερειάρχης Μουτζούρης φαντάζει… Ουίνστον Τσώρτσιλ. Κι ας τον λένε λαϊκιστή και γραφικό κάτι εισοδιστές της ψοφοδεξιάς και κάτι πονόψυχοι αριστερούληδες.

Οι γραφικοί δεν λένε τα αυτονόητα. Λένε ανοησίες, όπως και πολλοί από τους επαγγελματίες της πολιτικής. Όμως ο πρώην πρύτανης προχθές πάλι το αυτονόητο είπε. Αυτό που μάλλον δεν πέρασε από το μυαλό των…δειλών, μοιραίων και άβουλων αντάμα του Αθηνοκεντρικού κράτους. Να αποτολμήσουν την παράταση της αναστολής αιτήσεων ασύλου που υποβάλλονται σωρηδόν από παράνομα εισερχόμενους μετανάστες γιατί ομολογουμένως λειτούργησε.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι η κυβέρνηση, υπό το κράτος φοβερής εσωτερικής πίεσης και αφού πρώτα τα θαλάσσωσε στα νησιά, δύο πράγματα έκανε σωστά στον Εβρο: Την αλλαγή κανόνων εμπλοκής με χρήση προειδοποιητικών πυρών που απαίτησε η στρατιωτική ηγεσία. Και την αναστολή με ΠΝΠ του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας(ασύλου). Το λάθος ήταν η διάρκεια: Τριάντα μόνο μέρες. Η αναστολή έπρεπε να είχε γίνει επ΄αόριστον και δεν θα άνοιγε μύτη.

Ο Μουτζούρης τους το είπε κατάμουτρα: «Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της στα διεθνή φόρα». Τι δεν κατάλαβαν οι χαζοβιόληδες της κυβέρνησης; Τίποτα δεν κατάλαβαν σας λέω εγώ ή γιατί την ακρίβεια έκαναν ότι δεν κατάλαβαν.

Σε επιστολή του προς τους δημάρχους των νησιών και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Μηταράκης, αφού ζητάει να βρουν χώρους για…καραντίνα, προδικάζοντας την άφιξη κι άλλων λαθρομεταναστών τις επόμενες μέρες, αναφέρει ότι παγώνει και τον Απρίλιο η διαδικασία αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Όχι επειδή αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες εθνικής ασφάλειας, αλλά επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες υποδοχής είναι κλειστές λόγω κορωναϊού. Θέλουμε δηλαδή, αλλά δεν μπορούμε για «τεχνικούς λόγους», όπως δήλωσε προχθές.

Θύμωσε μάλιστα ο κύριος υπουργός με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο που αντέδρασε στην χωροθέτηση… σανατορίων, αντιπροτείνοντας να επιστρατεύσει το κράτος πλωτά μέσα για να βάλει μέσα όσους λαθραίους αποτολμήσουν να έρθουν στα νησιά αυτές τις μέρες από τα τουρκικά παράλια.

«Σιγά μη διαθέσουμε και κρουαζιερόπλοιο, να πληρώνουμε 100 χιλιάρικα την ημέρα», είπε ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό, σάμπως ο Βέρρος εννοούσε να τους φιλοξενεί σε υπερπολυτελείς καμπίνες θαλαμηγών με βότκα και χαβιάρι. Λες και χάθηκαν τα αρματαγωγά και πάσης φύσεως οχηματαγωγά, για να τους χώσουν μέσα σε συνθήκες πρόχειρου νοσοκομείου και σε…όποιον αρέσει.
[next]
Με υπεκφυγές και κουτοπονηριές δυστυχώς προσπαθεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού, τώρα που δεν νοιώθει έντονη την πίεση της κοινής γνώμης. Και κλωτσάει έτσι μια ιστορική ευκαιρία να ξεμπερδέψει μια για πάντα με το καλαμπούρι του ασύλου που το διεκδικεί ο οποιοσδήποτε, χωρίς όνομα, ταυτότητα, διαβατήριο, χωρίς καν διαπιστωμένη εθνικότητα, προέλευση, ποινικό και ιατρικό μητρώο. Αρκεί να δηλώνει…ευάλωτος.

Προς την ίδια κατεύθυνση υπεκφυγής κινήθηκε όμως και το Συμβούλιο Επικρατείας, υπεύθυνο κατά ένα μεγάλο μέρος με για την διασπορά των λαθραίων στην ενδοχώρα με την εγκληματική απόφαση του 2018 που δίνει δικαίωμα σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο, ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια. Τότε είχε μειοψηφήσει ο σημερινός Πρόεδρος Αθανάσιος Ράντος.

Στο προσωρινό αίτημα όμως δύο γυναικών από το Αφγανιστάν(με οκτώ ανήλικα παιδιά!), που με την νομική αρωγή ΜΚΟ ζήτησαν ακύρωση της ΠΝΠ για την αναστολή παροχής ασύλου, το ΣτΕ τα… μάσησε. Ναι μεν απέρριψε την αίτηση ακύρωσης, αλλά ταυτόχρονα ανέστειλε…αλά κάρτ την διαδικασία απέλασης τους επειδή είναι «ευάλωτες»(η μία λεχώνα και η άλλη σε κατάσταση εγκυμοσύνης).

Δηλαδή όταν πάψουν να είναι ευάλωτες τι θα γίνει; Για μαντέψτε… Παγκόσμιο κάλεσμα λοιπόν σε επίδοξους μετανάστες να αφήνουν έγκυες τις γυναίκες τους και να έρχονται μετά όλοι μαζί στην Ελλάδα για τα γεννητούρια, εξασφαλίζοντας επ΄ αόριστον άδεια παραμονής. Άντρες και γυναίκες. Γιατί δεν είναι σωστό να χωρίζονται οικογένειες…

Φοβούμαι ότι αυτό το…περίσσευμα ανθρωπισμού από καλά βολεμένους Ελληνες πολιτικούς και αμέριμνους ανώτατους δικαστικούς την ώρα οι γηγενείς ψοφάνε από τον κορωναϊό και μεθαύριο από τη πείνα, θα μας στοιχίσει πολύ ακριβά.

Το ξαναέγραψα και θα το ξαναπώ σήμερα γιατί σε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε δεν χαρίζονται λόγια: Αν ξαναρχίσει η χορήγηση ασύλου υπό την πίεση των ΟΗΕδων, της Bild, των ΜΚΟ, της Ευρωπαίας Επιτρόπου …τάδε και των πάσης φύσεως «αλληλέγγυων», ο Μητσοτάκης θα έχει διαπράξει εθνικό έγκλημα. Και θα είναι υπόλογος στην ιστορία γιατί προέταξε αλλότρια συμφέροντα και προτεραιότητες σε σχέση με τις ανάγκες του λαού που τον εξέλεξε.

HellasJournal

Με πληροφορίες από: kostasxan.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Δεν συγχωρείται πισωγύρισμα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό
Δεν συγχωρείται πισωγύρισμα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό
Ποιά είναι η καλύτερη λύση για το άσυλο; Του Γιώργου Χαρβαλιά Δεν θα κουραστώ να γράφω πως μπροστά σε κάτι νούμερα της κεντρικής πο
https://1.bp.blogspot.com/-5VHw13XPV9E/XopC_4JnYQI/AAAAAAAB9Hs/U5ltNTFbCGYKe_aZNk6miyrS32iWVfMjACLcBGAsYHQ/s640/den-sygxwreitai-piswgyrisma-ths-kybernhshs-sto-metanasteutiko.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-5VHw13XPV9E/XopC_4JnYQI/AAAAAAAB9Hs/U5ltNTFbCGYKe_aZNk6miyrS32iWVfMjACLcBGAsYHQ/s72-c/den-sygxwreitai-piswgyrisma-ths-kybernhshs-sto-metanasteutiko.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/den-sygxwreitai-piswgyrisma-ths-kybernhshs-sto-metanasteutiko.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/den-sygxwreitai-piswgyrisma-ths-kybernhshs-sto-metanasteutiko.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων