$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Φάρμακο για τις ψείρες σκοτώνει τον κορωνοϊό

Του ανταποκριτή μας από τη Μελβούρνη, Δημήτρη Μαθέα Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα προκειμένου να βρ


Του ανταποκριτή μας από τη Μελβούρνη, Δημήτρη Μαθέα

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα προκειμένου να βρεθεί θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Αν και η ανακάλυψη ενός εμβολίου θα πάρει χρόνο, όπως ομολογούν οι περισσότερο ειδικοί, οι προσπάθειες εντείνονται σε κλινικές δοκιμές φαρμάκων ή συνδυασμό φαρμάκων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, Αυστραλοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, κατάφεραν στο εργαστήριο να σκοτώσουν τον κορωνοϊό με το φάρμακο Ivermectin μέσα σε 48 ώρες.

Πρόκειται για ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο, που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά και χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της ψείρας της κεφαλής.

Σε μελέτες κυτταροκαλλιέργειας που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, κατάφεραν να αποδείξουν ότι μία και μόνο δόση του φαρμάκου Ivermectin αρκεί για να ανακόψει την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος με τη σειρά του δημιουργεί τον COVID-19.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Βιο-ιατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Μόνας, Δρ Κάιλι Γουέγκσταφ, βρέθηκε ότι με μία και μόνο δόση του Ivermectin αφαιρέθηκαν όλα τα ιικά στοιχεία RNA (όρος ο οποίος αποδίδεται στα ελληνικά ως Ριβονουκλεϊκό Οξύ ή Ριβοζονουκλεϊκό Οξύ), δηλαδή αφαιρέθηκε όλο το γενετικό υλικό του ιού σε 48 ώρες, ενώ υπήρξε σημαντική μείωσή του μετά από 24 ώρες.

Παρόλο που δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς λειτουργεί το Ivermectin στον ιό, το φάρμακο φαίνεται πως μπορεί να καταστέλλει την ικανότητα των επικίνδυνων αυτών κυττάρων να εξαπλωθούν και να αναπτυχθούν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό

Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν πως μερικοί ιοί RNA χρησιμοποιούν τον μηχανισμό μεταφοράς ενός κυττάρου για να στείλουν μία πρωτεΐνη στον πυρήνα του ιδίου κυττάρου, προκειμένου να μπλοκάρουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού στη μάχη κατά των ιών.

Το Ivermectin, πιστεύουν οι επιστήμονες, αποτρέπει ακριβώς αυτή τη διαδικασία, στερώντας στους ιούς να προχωρήσουν στο καταστροφικό τους έργο, κάμπτοντας την ίδια την άμυνα τους.

Το επόμενο βήμα τώρα για τους ερευνητές είναι να προσδιορίσουν και να καθορίσουν τη δόση που θα θεωρείται ασφαλής για τον άνθρωπο.

Ωστόσο, πριν το φάρμακο αυτό μπει στη φαρέτρα των γιατρών για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό, χρειάζεται να περάσει από το στάδιο των προ-κλινικών και κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, οπότε θα χρειαστεί χρηματοδότηση, ανέφερε η Δρ Γουέγκσταφ, συμπληρώνοντας ότι αυτές θα ξεκινήσουν στην καλύτερη περίπτωση μετά από ένα μήνα.

«Στη συγκυρία της πανδημίας που ζούμε, όπου δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία, θα μπορούσε ένα φάρμακο που ήδη κυκλοφορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους νωρίτερα», τόνισε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, προσθέτοντας ωστόσο «ότι άλλο είναι να διαπιστώνεις τα αποτελέσματα μέσα από εργαστηριακές διαδικασίες και άλλο όταν θα δοθεί το φάρμακο σε ανθρώπους».

Σημειώνεται ότι το Ivermectin είναι ένα φάρμακο που είναι ήδη αναγνωρισμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (ΦΔΑ) και χορηγείται επίσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση άλλων ιών, συμπεριλαμβανομένου του HIV, του δάγκειου πυρετού, του ιού Zika και της γρίπης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενήργησε το Ινστιτούτο Βιο-ιατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Μόνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Λοιμώξεων και Ανοσίας «Peter Doherty», δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «Antiviral Research».

Στο θέμα αναφέρθηκε η ελληνικής καταγωγής υπουργός υγείας της Πολιτείας της Βκτώριας, κ. Τζένη Μικάκου, λέγοντας ότι θα είναι «θανατηφόρο» για τους πολίτες να καταπιούν το φάρμακο για τις ψείρες.

«Έχουμε δει ανθρώπους στο εξωτερικό που έχουν ενημερωθεί για παρόμοιες έρευνες και να έχουν πάρει φάρμακα που δεν θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να πεθάνουν», τόνισε η υπουργός.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζετε αυτή τη θεραπεία για ψείρες, εκτός αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε για τα μαλλιά των παιδιών σας».

Με πληροφορίες από: zougla.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Φάρμακο για τις ψείρες σκοτώνει τον κορωνοϊό
Φάρμακο για τις ψείρες σκοτώνει τον κορωνοϊό
Του ανταποκριτή μας από τη Μελβούρνη, Δημήτρη Μαθέα Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα προκειμένου να βρ
https://1.bp.blogspot.com/-qGFtFa-pLEQ/XoobBuAODlI/AAAAAAAB9HA/k086ykWMMBgk8IikF0bDY0FvmvRLfBqGwCLcBGAsYHQ/s640/farmako-gia-tin-psira-i-apantisi-ston-koronio.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-qGFtFa-pLEQ/XoobBuAODlI/AAAAAAAB9HA/k086ykWMMBgk8IikF0bDY0FvmvRLfBqGwCLcBGAsYHQ/s72-c/farmako-gia-tin-psira-i-apantisi-ston-koronio.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/farmako-gia-tin-psira-i-apantisi-ston-koronio.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/farmako-gia-tin-psira-i-apantisi-ston-koronio.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων