$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ταραχές πεινασμένων

ΜΟΣΧΑ, 6 Απριλίου - RIA Novosti, Μαξίμ Ρουμπτσένκο. Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι λόγω της καραντίνας σε όλο


ΜΟΣΧΑ 6 Απριλίου - RIA Novosti, Μαξίμ Ρουμπτσένκο. Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι λόγω της καραντίνας σε όλο τον κόσμο εξαντλώντας τα χρήματα και την υπομονή τους. Οι ελλείψεις τροφίμων που προκαλούνται από την καταστροφή των αλυσίδων εφοδιασμού μπορούν να προκαλέσουν ταραχές ακόμη και σε πλούσιες χώρες. Οι κοινωνικές συγκρούσεις ήδη ρέουν στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχετικά με το τι να περιμένουμε στη συνέχεια - στο υλικό RIA Novosti.

Τα παιχνίδια της Πείνας

"Η πανδημία COVID-19 έχει βαθύ αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Αναποτελεσματικές πολιτικές λύσεις θα προκαλέσουν επισιτιστική κρίση, και αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική καταστροφή", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) Qu Dongyu την προηγούμενη βδομάδα.

Σημείωσε ότι η επιδημία του κοροναϊού με όλα τα συνοδευτικά μέτρα καραντίνας έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα διοικητικής μέριμνας. "Υπάρχει αρκετό φαγητό στον κόσμο για να ταΐσει τους πάντες", δήλωσε ο επικεφαλής του FAO. "Αλλά υπάρχει υψηλός κίνδυνος ότι μπορεί να μην υπάρχουν προϊόντα σε ένα συγκεκριμένο μέρος."

Ο FAO καλεί για "παγκόσμια συντονισμένη και συνεπή" δράση για την ελαχιστοποίηση των διαταραχών του εφοδιασμού. Και το πιο σημαντικό, ο Qu Tsongyu θεωρεί τον περιορισμό των εξαγωγών τροφίμων απαράδεκτο.

"Τέτοιοι περιορισμοί θα οδηγήσουν σε σοβαρές διαταραχές στην παγκόσμια αγορά, οι τιμές θα αυξηθούν και τα τρόφιμα θα γίνουν δυσβάσταχτα για πολλούς", κατέληξε. Σε μια τέτοια κατάσταση, οι κοινωνικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας είναι δυνατές ακόμη και σε πλούσιες χώρες.

Η ανησυχία του FAO είναι δικαιολογημένη. Το Βιετνάμ, ένας από τους τρεις κορυφαίους εξαγωγείς ρυζιού στον κόσμο, ανέστειλε την εξαγωγή αυτού του σιτηρού. Το Καζακστάν έχει επιβάλει απαγόρευση στην εξαγωγή αλεύρων σιταριού, φαγόπυρου και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων κρεμμυδιών, καρότων και πατατών. Η Ρωσία δεν πωλεί φαγόπυρο και ρύζι στο εξωτερικό, η Λευκορωσία δεν πωλεί φαγόπυρο, κρεμμύδια και σκόρδα.

Οι Δυτικοί εμπειρογνώμονες είναι τρομοκρατημένοι για να συζητήσουν τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού, σταματήσει να προμηθεύει σιτηρά. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Εμπορική Ανταλλαγή του σιταριού στο Σικάγο αυξήθηκε κατά 11% σε δύο εβδομάδες.

"Είμαστε στην τσίτα"

Λόγω του κλεισίματος των συνόρων, οι εργαζόμενοι σε θέσεις βάσης στο αγροβιομηχανικό σύμπλεγμα, το οποίο παραδοσιακά ανήκει στους διακινούμενους εργαζόμενους, είναι εξαιρετικά ελλιπείς. Στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις δεν υπάρχει κανείς για την συγκομιδή, σχεδόν κανείς δεν βρίσκεται στα σφαγεία και στα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και ακόμη και στη μεταφορά τροφίμων το οποίο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Για να αποφευχθεί η κατάρρευση της Γεωργίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τον κίνδυνο επιδημίας, επέτρεψε την είσοδο "κρίσιμων εργαζομένων", συμπεριλαμβανομένων εποχιακών θεριζοαλωνιστικών μηχανών και οδηγών φορτηγών.

Ωστόσο, αυτό δεν θα βοηθήσει τον πληθυσμό με χρήματα. Πρόσφατα, τα κορυφαία δυτικά μέσα κυκλοφόρησαν ένα βίντεο από τα κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο ένας κάτοικος της Ιταλικής πόλης του Παλέρμο λέει ότι μετά την οικογένειά του κάθισε σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες, δεν είχε ένα σεντ αλλά και για την κόρη του έλειψε , "όπως και για πολλά άλλα παιδιά στην πόλη" - το τελευταίο κομμάτι ψωμί.

"Οι άνθρωποι έχουν φυλακιστεί για 15-20 ημέρες και είναι στην τσίτα ," προειδοποίησε. "Θα το μετανιώσετε, θα έχουμε μια επανάσταση."

Ο δήμαρχος του Παλέρμο, Leoluca Orlando, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο κίνδυνος ταραχών στη Νότια Ιταλία είναι πολύ υψηλός καθώς η δυσαρέσκεια των πολιτών πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από εγκληματικές δομές που επιδιώκουν να "αποσταθεροποιήσουν το σύστημα".

"Όσο περνάει ο καιρός, τόσο λιγότεροι πόροι έχουν απομείνει. Οι Λίγες οικονομίες τελειώνουν. Σύντομα θα υπάρξουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες", δήλωσε ο Ορλάντο.

Ο Ιταλός υπουργός για τις Νότιες Περιφέρειες Giuseppe Provenzano, σημείωσε επίσης την αύξηση των κοινωνικών εντάσεων και το ενδεχόμενο εμφύλιας αναταραχής στις φτωχές περιοχές της χώρας. "Φοβάμαι ότι η ανησυχία μεγάλου μέρους του πληθυσμού για την υγεία, το εισόδημα και το μέλλον σύντομα θα μετατραπεί σε θυμό και μίσος", δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Παλέρμο και τη Νάπολη, η αστυνομία έπρεπε να αναλάβει την επιμέλεια των σούπερ μάρκετ - μετά από αρκετά περιστατικά λεηλασιών. Στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν ακόμη και προτάσεις για να λάβουν μέρος σε μια επιδρομή σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα.

Είναι θέμα χρόνου

Οι Αμερικανοί ειδικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ακολουθήσει σύντομα το "Ιταλικό σενάριο". Τουλάχιστον τρεις παράγοντες συμβάλλουν σε αυτό. Το πρώτο είναι οικονομικό. Σε δύο εβδομάδες, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας προσέγγισε τα δέκα εκατομμύρια. Τον Απρίλιο, ο αριθμός αυτός αναμένεται ευρέως να αυξηθεί τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μια έρευνα από την εταιρεία ανάλυσης GOBankingRates, το Δεκέμβριο, το 69% των Αμερικανών είχαν λιγότερο από χίλια δολάρια σε ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου, συμπεριλαμβανομένου του 45% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι δεν έχουν καμία εξοικονόμηση και ζουν από paycheck σε paycheck. Είναι σαφές ότι δεν μπορούσαν να εφοδιαστούν με βασικά αγαθά και τρόφιμα όταν ξεκίνησε η επιδημία, και τώρα πολλοί έχουν χάσει τα κέρδη τους και δεν έχουν μείνει με τίποτα.

Σύμφωνα με την DailyMail, στο Λος Άντζελες και μόνο, ο αριθμός των επισκεπτών στην ελεύθερη τραπεζαρία για τους άστεγους Skid Row έχει τριπλασιαστεί. "Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα κατακλύζονται από αιτήματα για βοήθεια και οι οικονομικοί πόροι τους εξαντλούνται", αναφέρει η εφημερίδα.

Έτσι σύντομα εκατομμύρια Αμερικανοί θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να θρέψουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Και δεν είναι πάντα αυτές οι μέθοδοι νόμιμες.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η έλλειψη προϊόντων. Τα Αμερικανικά παντοπωλεία δεν ανέκαμψαν ποτέ μετά την αύξηση της ζήτησης του Μαρτίου. Και δεν είναι μόνο οι τρελοί που αγοράζουν χαρτί υγείας με εκατοντάδες ρολά.

Συνήθως, το 36% των Αμερικανών τρώνε έξω από το σπίτι - σε καφετέριες, σνακ μπαρ και εστιατόρια. Ωστόσο, λόγω της καραντίνας τροφοδοσίας έχουν κλείσει, τώρα όλοι μαγειρεύουν στο σπίτι και, κατά συνέπεια, αγοράζουν προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ. Το αμερικανικό εμπορικό σύστημα απλά δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό.

Τέλος, η επιδημία διέκοψε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου. Εκατοντάδες αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη, το Ντιτρόιτ, το Λος Άντζελες και άλλες πόλεις αρρώστησαν με covid-19. Για να αποφύγουν περαιτέρω λοιμώξεις, οι τοπικές αρχές περιορίζουν τον κατάλογο των λόγων για τους οποίους αποχωρούν στην αστυνομική ομάδα.


Ειδικότερα, στο Σινσινάτι η αστυνομία δεν θα έρθει σε περίπτωση δαγκωμάτων σκύλου, κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας, παρενόχλησης μέσω τηλεφώνου, φθοράς περιουσίας. Οι αναφορές ενδοοικογενειακής βίας ή κλοπής θα αγνοηθούν επίσης "εκτός εάν ο δράστης μπορεί να συλληφθεί αμέσως". Όπως ήταν αναμενόμενο, τα καταστήματα και τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα φράζουν τα παράθυρα με σανίδες με το φόβο των απρόσκλητων επισκεπτών.

Όσο για τους απλούς Αμερικανούς, ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Τα πιο δημοφιλή ερωτήματα αναζήτησης στο Google τον περασμένο μήνα - "πού να αγοράσετε κασέτες (σφαιρών) " και "πώς να αγοράσετε κασέτες στο διαδίκτυο."


Σύμφωνα με το FBI, οι πωλήσεις πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 33%. Οι Αμερικανοί αγόρασαν 91,1% περισσότερα περίστροφα από ένα χρόνο νωρίτερα, όπλα και τουφέκια - 73,6%. Και το κύριο μπεστ σέλερ είναι το βιβλίο του Kat Ellis "Ο οδηγός για την επιβίωση στην πανδημία COVID-19 ", μεγάλο μέρος του οποίου επικεντρώνεται στην ιστορία του "πώς να προετοιμαστείτε για πιθανές επιθέσεις στο σπίτι σας και πως να προστατεύσετε την περιουσία σας."

«Είναι μόνο θέμα χρόνου προτού να οδηγήσει η μαζική καραντίνα στην αστική αναταραχή και το βίαιο έγκλημα,» δήλωσε η Daisy Luther, μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος και Συγγραφέας. "Οι άνθρωποι που υποψιάζονται ότι μπορεί να έχετε φαγητό θα εμφανιστούν στην πόρτα σας. Στην αρχή θα ζητήσουν, κατόπιν θα απαιτήσουν. Και όχι μόνο από εσάς, αλλά και από τις τοπικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, η κλοπή και η βία θα αρχίσει, και στη συνέχεια οι άνθρωποι θα σηκωθούν με τα όπλα για την προστασία των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους. Και στο τέλος της ημέρας, ο εμφύλιος πόλεμος, ο στρατιωτικός νόμος και ο ολοκληρωτισμός είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας".

Με πληροφορίες από: tokoutsavaki.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1502,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4843,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2416,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2312,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4022,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,631,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ταραχές πεινασμένων
Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ταραχές πεινασμένων
ΜΟΣΧΑ, 6 Απριλίου - RIA Novosti, Μαξίμ Ρουμπτσένκο. Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι λόγω της καραντίνας σε όλο
https://1.bp.blogspot.com/-OTYgiZHXas8/XovrU7EAUtI/AAAAAAAB9KQ/FadXejvNREcodvQp-rgjFjlcw_cOL6tUQCLcBGAsYHQ/s640/h-eurwph-kai-oi-HPA-proetoimazontai-gia-taraxes-peinasmenwn.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-OTYgiZHXas8/XovrU7EAUtI/AAAAAAAB9KQ/FadXejvNREcodvQp-rgjFjlcw_cOL6tUQCLcBGAsYHQ/s72-c/h-eurwph-kai-oi-HPA-proetoimazontai-gia-taraxes-peinasmenwn.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/h-eurwph-kai-oi-HPA-proetoimazontai-gia-taraxes-peinasmenwn.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/h-eurwph-kai-oi-HPA-proetoimazontai-gia-taraxes-peinasmenwn.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων