$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Μαλτέζ: Μικρούλης, πανέξυπνος και ιδανικός για τους αλλεργικούς

Ο σκύλος ράτσας Μαλτέζ είναι μικροσκοπικός, όμως έχει γενναίο φρόνημα, είναι πανέξυπνος και παιχνιδιάρης, και ενδείκνυται για ανθρώπους


Ο σκύλος ράτσας Μαλτέζ είναι μικροσκοπικός, όμως έχει γενναίο φρόνημα, είναι πανέξυπνος και παιχνιδιάρης, και ενδείκνυται για ανθρώπους με αλλεργίες. Επίσης, είναι ένας εξαίρετος σύντροφος στην ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία

Λευκός σαν το χιόνι, με εκφραστικό βλέμμα και εξαιρετικό χαρακτήρα, ο σκύλος της φυλής Μαλτέζ είναι η ιδανική παρέα.

Μπορεί να είναι μικροσκοπικός, όμως έχει γενναίο φρόνημα, είναι πανέξυπνος και παιχνιδιάρης, και ενδείκνυται για ανθρώπους με αλλεργίες. Επίσης, είναι ένας εξαίρετος σύντροφος στην ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία.

Και δεν είναι μόνον αυτά τα χαρίσματά του.

Ας τα γνωρίσουμε με τη βοήθεια της εκτροφέα της φυλής Μαλτέζ, Μάρθας Γεωργίου.

Ιστορία

«Το Μαλτέζ είναι μία αρχέγονη ράτσα σκύλου με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και Ιταλία. Ήταν το αγαπημένο των κυριών της αριστοκρατίας στην αρχαιότητα, έχουν γραφτεί ποιήματα γι’ αυτό, και, επίσης, απεικονίζεται σε πίνακες ζωγραφικής.

Από την αρχαιότητα έγινε επιλεκτική εκτροφή, έτσι ώστε να γίνει όσο πιο μικρό γινόταν.

Μορφολογία – χαρακτηριστικά

Σήμερα, το αποδεκτό στάνταρ μέγεθός του είναι 3-4 κιλά βάσει της FCI Διεθνής Κυνολογικής Ομοσπονδίας, όπου υπάγεται και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος. Αλλά ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος αποδέχεται και μικρότερο μέγεθος ως στάνταρ της φυλής.

Το Μαλτέζ είναι μικρόσωμη, μακρύτριχη ράτσα σκύλου συντροφιάς. Το ύψος στα θηλυκά κυμαίνεται από 20 έως 23 εκατοστά, και στα αρσενικά από 21 έως 25 εκατοστά.

Έχει γλυκά, μεγάλα, σκούρα μάτια, στρογγυλά ή ελαφρώς αμυγδαλωτά με υπέροχη έξυπνη έκφραση, που δείχνουν όλη την αγάπη και την αφοσίωση στην οικογένειά του. Χρειάζονται, όμως, καθημερινή καθαριότητα. Επίσης, τα δόντια του θέλουν τακτικό βούρτσισμα, γιατί μαζεύουν εύκολα πέτρα.

Το τρίχωμά του είναι λευκό, μεταξωτό και μακρύ, χωρίς υπόστρωμα, αλλά χρειάζεται αρκετή περιποίηση, γι αυτό και κάποιοι ιδιοκτήτες κρατούν το μάκρος κοντό. Το Μαλτέζ είναι κατάλληλο για ανθρώπους με αλλεργίες.

Δεν χρειάζεται πολλή άσκηση και γι’ αυτό θεωρείται ιδανικό για οικογένεια που ζει σε διαμέρισμα.

Υγεία

Δεν θέλει, ούτε το πολύ κρύο, ούτε τη ζέστη.

Έχει, όμως, ευαισθησία στα γόνατα -όπως όλες οι μικρόσωμες φυλές- και θέλει μεγάλη προσοχή να μην ανεβοκατεβαίνει τον καναπέ και να πηδά στα πίσω πόδια, γιατί παθαίνει εξάρθρωση εύκολα.

Επίσης, έχει ευαισθησία στο πεπτικό σύστημα, γι’ αυτό προσέχουμε τη διατροφή του και δεν δίνουμε φαγητό από το τραπέζι με καρυκεύματα, όσο κι αν μας κοιτά με παράπονο με αυτά τα ματάκια. Είναι πολύ λιχούδικα σκυλιά.

Τα Μαλτέζ δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χαρακτηρίζονται από μακροζωία, ιδίως όταν προέρχονται από αξιόπιστους εκτροφείς, που έχουν φροντίσει να κάνουν επιλεκτική εκτροφή.

Χαρακτήρας – προσωπικότητα

Το Μαλτέζ, εκτός από το ότι είναι πανέμορφο, έχει και υπέροχο χαρακτήρα! Είναι ατρόμητο, καλόβολο, ευφυές, στοργικό και τρυφερό, αλλά και ζωηρό, παιχνιδιάρικο, δραστήριο και ανθρωποκεντρικό. Είναι ένας αχώριστος σύντροφος!

Επειδή, όμως, είναι τόσο έξυπνο και όμορφο, θέλει λίγο προσοχή, για να μην γίνει κακομαθημένο και… κάνει ό,τι θέλει.

Γίνεται υπέροχος σύντροφος ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας, γιατί το μικρό του μέγεθος δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στους πιο πολλούς ανθρώπους.

Χωράει τέλεια, και σε μικρές και σε μεγάλες αγκαλιές. Αλλά, εάν στο σπίτι υπάρχει παιδάκι κάτω των πέντε ετών, θέλει εξαιρετική προσοχή για να μην τραυματιστεί το σκυλάκι από λάθος χειρισμό του μικρού.

Γνώρισα τη φυλή πριν από 20 χρόνια, και την ερωτεύτηκα. Από τότε είναι μέλη της οικογένειάς μου.

Κάνω πρωταθλητισμό τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου Μαλτέζ της εκτροφής μου έχουν κατακτήσει πρώτες θέσεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Επίσης, έχουν κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους πρωταθλητή σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, και τον τίτλο καλύτερου Μαλτέζ στην Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Η μεγαλύτερή μου χαρά και ικανοποίηση, όμως, είναι να βλέπω τη φροντίδα που έχουν οι απόγονοι των σκύλων μου και την αγάπη που δίνουν και εισπράττουν από τις οικογένειές τους.

Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς Μαλτέζ».


Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,527,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2414,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1786,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4018,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Μαλτέζ: Μικρούλης, πανέξυπνος και ιδανικός για τους αλλεργικούς
Μαλτέζ: Μικρούλης, πανέξυπνος και ιδανικός για τους αλλεργικούς
Ο σκύλος ράτσας Μαλτέζ είναι μικροσκοπικός, όμως έχει γενναίο φρόνημα, είναι πανέξυπνος και παιχνιδιάρης, και ενδείκνυται για ανθρώπους
https://1.bp.blogspot.com/-jh_dOa0EeOw/XphGcJ7hZfI/AAAAAAAB9bg/XQNW2GVI9NwycUfaGSycYbg9to4CDka4ACLcBGAsYHQ/s640/maltez-mikroulis-panexipnos-ke-idanikos-gia-tous-allergikous.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-jh_dOa0EeOw/XphGcJ7hZfI/AAAAAAAB9bg/XQNW2GVI9NwycUfaGSycYbg9to4CDka4ACLcBGAsYHQ/s72-c/maltez-mikroulis-panexipnos-ke-idanikos-gia-tous-allergikous.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/maltez-mikroulis-panexipnos-ke-idanikos-gia-tous-allergikous.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/maltez-mikroulis-panexipnos-ke-idanikos-gia-tous-allergikous.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων