$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

ΜΙΤ εναντίον Μοσάντ, με μήνυμα στην νέα κυβέρνηση του Ισραήλ!

Με ένα «παράξενο» δημοσίευμα που αφορά «αποκαλύψεις» και ονόματα για την δράση της ισραηλινής Μοσάντ κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα επιχε


Με ένα «παράξενο» δημοσίευμα που αφορά «αποκαλύψεις» και ονόματα για την δράση της ισραηλινής Μοσάντ κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα επιχειρεί όχι μόνο να ενοχοποιήσει το Ισραήλ για την αρνητική εικόνα της χώρας αλλά και να στείλει μήνυμα στην νέα ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία προέκυψε από την συνεργασία Νετανιάχου- Γκαντζ.

Σημειωτέον ότι ολόκληρο το δημοσίευμα εστιάζεται στην προσπάθεια προστασίας του αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν από τις «επιχειρήσεις σπίλωσης» του από το Ισραήλ…

Το δημοσίευμα με τίτλο «Πως η Ισραηλινή Μοσάντ συνδέεται με το Ριάντ και την FETO (το κίνημα Φ.Γκιουλεν) για να στοχεύσουν την Τουρκία» δημοσιεύθηκε λίγες ώρες αφότου στο Ισραήλ ανακοινώθηκε η Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας που έδινε τέλος στην πολύμηνη πολιτική κρίση. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sabah η οποία δεν είναι απλώς φιλοκυβερνητική αλλά και ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του τούρκου ηγέτη και υπουργού Οικονομικών Μ.Αλμπαϊρακ .

Η «αποκάλυψη» επιχειρήσεων αλλά και του τρόπου δράσης της Μοσάντ, από την τουρκική εφημερίδα, θέλει να αναδείξει βεβαίως τις συνωμοσιολογικές θεωρίες ότι όλοι συνασπίζονται με το Ισραήλ προκειμένου να στραφούν κατά της Τουρκίας- ακόμη και η FETO, όπως αποκαλεί το καθεστώς Ερντογάν το κίνημα Γκιουλέν- αλλά ίσως στέλνει και κρυφά μηνύματα της Άγκυρας προς τις Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες, θέλοντας να δείξει ότι γνωρίζει το δίκτυο τους…

Για την Τουρκία ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στο Ισραήλ ήταν «κακή είδηση» καθώς ο Νετανιάχου με τον οποίο το ρήγμα με τον Ερντογάν είναι αγεφύρωτο παραμένει τουλάχιστον ένα ακόμη 18μηνο στην πρωθυπουργία και Υπουργός εξωτερικών αναλαμβάνει ο δεύτερος στην ηγεσία του κόμματος «Μπλε και Άσπρο» Γκαμπί Ασκενάζι πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ την περίοδο 2007-2011.

Το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει εκδώσει από το 2014 ένταλμα σύλληψης εναντίον του νέου ισραηλινού ΥΠΕΞ ως υπεύθυνου από την θέση του ΑΓΓΕΘΑ για την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον του πλοίου Μαβί Μαρμαρά, επεισόδιο που έκτοτε ρίχνει την βαριά του σκιά στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας. Συγχρόνως η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε το βασικό στοιχείο στην προγραμματική Συμφωνία Νετανιάχου -Γκαντζ, που δεν είναι άλλο από τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης.

Η Sabah διαφημίζει το θέμα της: «Πως επιχειρούν εναντίον της Τουρκίας και της ΜΙΤ χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα δημοσιογράφους; Πως το Ισραήλ επιχειρεί σε αυτή την αλυσίδα; Η Sabah έχει πρόσβαση σε αποκλειστικές λεπτομέρειες των επιχειρήσεων των ισραηλινών Υπηρεσιών Πληροφοριών στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή, που υλοποιούνται μέσω και ΜΜΕ και δημοσιογράφων -κατασκόπων».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «οι λεπτομέρειες του σκοτεινού δικτύου τρομοκρατίας και μυστικών υπηρεσιών που στήθηκε από το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία και την τρομοκρατική οργάνωση του Φ.Γκιουλέν FETO, με την χρήση των ΜΜΕ, έχει αποκαλυφθεί», ενώ προσθέτει ακόμη στην ομάδα αυτή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που δεν έχει υπογραφή και είναι προφανές ότι είναι δοτό από την ΜΙΤ, αναφέρεται ότι στόχος όλου αυτού του «δικτύου» είναι η ίδια η Τουρκία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ).

Ένα από τα πρώτα δημοσιεύματα που επικαλούνται οι πληροφοριοδότες της SABAH είναι από ισραηλινή ιστοσελίδα που παρουσίασε άρθρο με τίτλο «Αποκάλυψη : Η εικόνα του τρόμου της Ιρανικής δύναμης Quds και το Παράρτημα Πληροφοριών στην Τουρκία» με φωτογραφία όπου το τουρκικό έδαφος καλύπτεται από ιρανικές σημαίες.

Άλλη ισραηλινή εφημερίδα, η Makor Rishon, που σύμφωνα με την τούρκικη αναφορά είναι στενά συνδεδεμένη με τον Μ.Νετανιάχου, είχε δημοσιεύσει άρθρο (αναφέρει και το όνομα του δημοσιογράφου) με τίτλο «Ο Σουλτάνος και ο Σολειμανί» με την οποία «στοχοποιούσε» τον Χακάν Φινταν (αρχηγό της ΜΙΤ) γράφοντας ότι « τώρα που ο Κασέμ Σολειμανί (ο δολοφονημένος αρχηγός της επίλεκτης μονάδας Quds των Φρουρών της Επανάστασης του Ιραν) είναι θαμμένος, είναι καιρός να επικεντρωθούν στις συνωμοσίες του δίδυμου του, του Χακαν Φινταν».

Ο ίδιος δημοσιογράφος μάλιστα λίγο αργότερα δήλωσε ότι «για τον Κασέμ Σολεϊμανί πηγή έμπνευσης ήταν οι ιδέες του Χακάν Φιντάν και η νεοοθωμανική ιδεολογία του Νταβούτογλου»

Για την «πηγή» του ρεπορτάζ «η προσπάθεια δημιουργίας διασύνδεσης μεταξύ του επικεφαλής της ΜΙΤ και του Ιράν δεν είναι έργο μόνο του Ισραήλ αλλά υπάρχει συνεργασία και χρηματοδότηση από την FETO, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ενίοτε από το Ριαντ».

Το δημοσίευμα που όπως όλα δείχνουν εκπορεύεται από την ΜΙΤ , επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που είχαν στόχο να …σπιλωθεί ο αρχηγός της Χ.Φινταν. Έτσι γίνεται αναφορά στην υπόθεση Selam-Tevhid το 2010, όταν υπήρξε κινητοποίηση από μέλη της FETO που ήλεγχαν την αστυνομία για την εξάρθρωση «δικτύου κατασκοπείας του Ιραν», ενώ κατόπιν το 2012, σύμφωνα με την Sabah, η Μοσάντ διέρρευσε στοιχεία στους αστυνομικούς που ελέγχονταν από τον Φ. Γκιουλέν με στόχο να εμπλέξουν και τον Χ. Φιντάν στην υπόθεση των κατασκόπων του Ιράν.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι οι ισχυρισμοί της υπόθεσης συνωμοσίας Selam-Tevhid που ξεκίνησε η FETΟ και οι επιχειρήσεις σπίλωσης κατα του Φιντάν, μέσω των μέσων ενημέρωσης για 10 χρόνια, αλληλεπικαλύπτονται πλήρως. Επιπλέον, πολλές εκθέσεις πληροφοριών επιβεβαιώνουν ότι η FETO εξασφάλισε την συνεργασία με το Ισραήλ μέσω της εβραϊκής διασποράς στις ΗΠΑ και χρηματοδότησε την Haaretz, μια από τις κορυφαίες πολιτικές εφημερίδες του Ισραήλ στη διεθνή σκηνή, για την αντί-τουρκική προπαγάνδα.

Κατηγορείται επίσης η Μοσάντ ότι συνεργάσθηκε με την FETO μέσω της εβραϊκής διασποράς στις ΗΠΑ και εκτός των άλλων χρηματοδότησε την …Haaretz για να ενοχοποιήσει την ΜΙΤ με δημοσίευμα που είχε τίτλο «About black Sites Turkey» και το οποίο αναφέρονταν σε συγκαλυμμένες αποστολές απαγωγής μελών του FETO σε άλλες χώρες και κράτησης τους σε μυστικούς χώρους.

Κατηγορεί επίσης το Ισραήλ ότι είχε εμπλοκή και στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε δοθεί στους Σαουδάραβες το λογισμικό του προγράμματος Pegasus με το οποίο και παρακολουθούσαν τον Κασόγκι.

Περιγράφεται ο τρόπος που η Μοσάντ ιδρύει επιχειρήσεις σε Βαλκανικές η κεντροευρωπαϊκές χώρες (π.χ. την BDC στην Σερβία). Σύμφωνα με αυτό, φτιάχνει ειδικά websites μέσω των οποίων οι πράκτορες της με ψεύτικα ονόματα προσεγγίζουν και στρατολογούν πράκτορες τους. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι παραπάνω προσεγγίζουν με ενδιάμεσους τους στόχους τους και κατόπιν αποκτώντας την εμπιστοσύνη τους υποκλέπτουν στοιχεία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους παρασύρουν υποτίθεται για επαγγελματικά ταξίδια σε κάποια χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας , όπου εκεί τους «ανακρίνουν ή και τους εκτελούν».

Αναφέρει μάλιστα ονόματα συγκεκριμένων "θυμάτων" των επιχειρήσεων αυτών της Μοσάντ. Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μοσάντ στρατολογεί δημοσιογράφους κάνοντας ειδική αναφορά στους δημοσιογράφους Adi Lieberman και Neda Amin σε επιχειρήσεις όπου συγκέντρωναν πληροφορίες από Ιρανούς αντικαθεστωτικούς. Ειδικά η δεύτερη, ως πρόσφυγας αρχικά στην Τουρκία, συγκέντρωνε πληροφορίες και έκανε «προπαγάνδα» εναντίον της Τουρκίας μέχρι που απελάθηκε και ζήτησε και πήρε άσυλο στο Ισραήλ..

Τόσο το δημοσίευμα, όσο και οι πολύ κακές σχέσεις των δυο χωρών δείχνουν ότι ο πόλεμος των Μυστικών Υπηρεσιών τους, της ΜΙΤ και της Μοσάντ συνεχίζεται αμείωτος με πολλά άγνωστα «επεισόδια»…

Πηγή: liberal.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,528,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4019,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2375,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΜΙΤ εναντίον Μοσάντ, με μήνυμα στην νέα κυβέρνηση του Ισραήλ!
ΜΙΤ εναντίον Μοσάντ, με μήνυμα στην νέα κυβέρνηση του Ισραήλ!
Με ένα «παράξενο» δημοσίευμα που αφορά «αποκαλύψεις» και ονόματα για την δράση της ισραηλινής Μοσάντ κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα επιχε
https://1.bp.blogspot.com/-pET0Tr2j05Y/XqaXinoFnpI/AAAAAAAB9vc/_xfgvv3HRns7EvKgDH_X9alH5MqjP7AeQCLcBGAsYHQ/s640/mit-enantion-mosant-me-minuma-stin-nea-kubernisi.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-pET0Tr2j05Y/XqaXinoFnpI/AAAAAAAB9vc/_xfgvv3HRns7EvKgDH_X9alH5MqjP7AeQCLcBGAsYHQ/s72-c/mit-enantion-mosant-me-minuma-stin-nea-kubernisi.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/mit-enantion-mosant-me-minuma-stin-nea-kubernisi.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/mit-enantion-mosant-me-minuma-stin-nea-kubernisi.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων