$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

ΕΛΒΕΤΙΚΟ FUND: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Ανοησία ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκληθεί από τον κορονοιό, η αιτία της καταστροφής είναι οι κεντρικές τράπεζες αναφέρει


Ανοησία ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκληθεί από τον κορονοιό, η αιτία της καταστροφής είναι οι κεντρικές τράπεζες αναφέρει η GoldSwitzerland – fund στην Ελβετία που επενδύει σε πολύτιμα μέταλλα και έχει μεγάλους πελάτες – η οποία έχει διατυπώσει πολύ απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο υπερπληθωρισμός ήταν ανέκαθεν το αναπόφευκτο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής φούσκας στην ιστορία. Και αυτή τη φορά θα είναι παγκόσμια.

Ο υπερπληθωρισμός θα εξαπλωθεί από χώρα σε χώρα όπως ο κορονοιός. Θα μπορούσε να ξεκινήσει από οπουδήποτε, αλλά οι πιο πιθανές πρώτες χώρες είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ ή η ΕD(European Disunion). Θα ακολουθηθούν γρήγορα από πολλά περισσότερα κράτη όπως η Ιαπωνία και οι περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες.

Ελάχιστες χώρες θα αποφύγουν αυτό το σοκ. Από τότε που ξεκίνησε ο τελευταίος κύκλος επιτοκίων δηλαδή το 1981, πέρασαν 39 χρόνια πτωτικής τάσης στις ΗΠΑ και τα παγκόσμια επιτόκια από σχεδόν 20% υποχώρησαν στο 0%. Δεδομένου ότι σε μια ελεύθερη αγορά τα επιτόκια αποτελούν συνάρτηση της ζήτησης, αυτή η μακρά πτωτική τάση δείχνει μια σοβαρήύφεση στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι απλοί κανόνες προσφοράς και ζήτησης μας λένε ότι όταν η τιμή του χρήματος είναι μηδέν, κανείς δεν το θέλει.

Ωστόσο, το χρέος έχει αυξηθεί εκθετικά χωρίς να ασκεί ανοδική πίεση στα επιτόκια. Ο λόγος είναι απλός. Οι κεντρικές και εμπορικές τράπεζες έχουν προκαλέσει την μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία, ρευστότητα από το πουθενά για να στηρίξουν αγορές και οικονομίες.

Σε ένα τραπεζικό σύστημα, ο μηχανισμός μόχλευσης επιτρέπει στις τράπεζες να δανείζουν τα ίδια χρήματα 10 έως 50 φορές. Και οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκτυπώσουν απλώς άπειρα ποσά.

Το παγκόσμιο χρέος το 1981 ήταν 14 τρισεκατομμύρια δολάρια. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι με την πτώση των επιτοκίων δεν θα υπήρχε σημαντική ζήτηση για χρέος.

Η υψηλή ζήτηση θα οδηγούσε σε υψηλά επιτόκια. Αλλά αν κοιτάξουμε το παγκόσμιο χρέος το2020 δηλαδή 39 χρόνια μετά θα διαπιστώσει ότι έχει εκτιναχθεί στα 265 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, το χρέος έχει αυξηθεί 19 φορές τα τελευταία 39 χρόνια και το κόστος τουχρέους μειώθηκε από 20% σε 0%.

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει τώρα ο κόσμος δεν προκλήθηκε από τον κορονοϊό.
Όπως έχει τονιστεί ο κορονοϊός ήταν απλά ο καταλύτης, ένας σκληρός και αμείλικτος καταλύτης αλλά όχι η αιτία.

Η πραγματική αιτία της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία που διάγει σήμερα ο πλανήτης είναι οι Κεντρικές Τράπεζες. Έχουν ρίξει καύσιμα στη φωτιά για 50 χρόνιαμειώνοντας συνεχώς το κόστος των χρημάτων μέχρι να καταστεί το χρήμα… σε δωρεάν παροχή το 2008 όταν τα επιτόκια μειώθηκαν στο 0%. Έκτοτε, έχουμε δει επίσης αρνητικά επιτόκια σε όλο τον κόσμο.

Τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι μόνο ένα συνολικό παράδοξο, αλλά και απόλυτη τρέλα.
Πτωχευμένα κράτη σε όλο τον κόσμο εκδίδουν χρέη χωρίς κόστος ή χωρίς να έχουν ακόμη πληρώσει. Καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν εκδώσει σχεδόν απεριόριστο χρέος που δεν θα εξοφληθεί ποτέ, οι κίνδυνοι δανεισμού έχουν αυξηθεί εκθετικά.

Αλλά αντί για πολύ υψηλότερα επιτόκια, που να αντικατοπτρίζουν τη μαζική αύξηση του χρέουςκαι τον έντονα αυξημένο κίνδυνο, οι κεντρικές τράπεζες έχουν παραβιάσει τους κανόνες και τους νόμους της φύσης κατασκεύασαν και χειραγώγησαν τα επιτόκια…

Το χρήμα είναι ένα εμπόρευμα και η τιμή πρέπει να αποτελεί άμεση συνάρτηση του κινδύνου μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχουμε σήμερα ένα ψευδεπίγραφο χρηματοοικονομικό σύστημα με ψευδεπίγραφα χρήματα και ψευδεπίγραφες αγορές, δεν υπάρχουν πραγματικές τιμές.

Έτσι, μέσω συνεχούς χειραγώγησης και παρέμβασης, οι κεντρικές τράπεζες, μαζί με μερικούς συνεργούς, μπορούν να καθορίσουν αγορές και τιμές. Επομένως, το κόστος των χρημάτωνσήμερα δεν αντανακλά ούτε τον κίνδυνο ούτε τη ζήτηση.
Όλα αυτά θα τελειώσουν πολύ βίαια.
Ήδη πριν τον κορονοϊό η κριτική για τις κεντρικές τράπεζες εντεινόταν, μετά τον κορονοϊό η κριτική στις κεντρικές τράπεζες θα εκτοξευθεί.

Η τέλεια καταιγίδα

Τώρα διανύουμε την τέλεια καταιγίδα. Σχεδόν κάθε κυβέρνηση στον κόσμο δεσμεύει τώρα δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια, ευρώ κ.λπ. σε άκαρπες προσπάθειες να σώσει μια παγκόσμια οικονομία που καταρρέει. Σε πολλές χώρες, το 50% ή περισσότερο τηςβιομηχανίας είναι κλειστό.

Οι περισσότερες βιομηχανίες και υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη καραντίνα και το ίδιο ισχύει και για τις αεροπορικές εταιρίες, τις μεταφορές και τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις.
Η ανεργία πλησιάζει τα ποσοστά που δεν παρατηρούνται από την ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται βοήθεια, από μεγάλες εταιρείες έως μικρές επιχειρήσεις.
Η πλειονότητα των πολιτών δεν έχει εξοικονομήσει χρήματα για περισσότερο από μερικές εβδομάδες και για εκείνους που καταλήγουν στην ανεργία, η κατάσταση είναι απελπιστική.

Πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες χρειάζονται βοήθεια από την κυβέρνηση. Όμως η αμερικανική κυβέρνηση ποιες εταιρίες επιβραβεύει, αυτές που πέταξαν τα χρήματα τους στην ωραιοποίηση των μετοχών.

Από το 2009, οι εταιρείες του χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500 έχουν ξοδέψει 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επαναγορές ιδίων μετοχών. Αντί να ζητήσουν βοήθεια από την κυβέρνηση, οι διοικήσεις των εταιριών θα πρέπει να επιστρέψουν τα bonus τους και οι μέτοχοι που έχουν πάρει μερίσματα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσουν τις εταιρείες.
Αυτό προφανώς δεν θα συμβεί.

Όπως και το 2006 με 2009, τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημίες εθνικοποιούνται.

Οι επιχειρήσεις αιμορραγούν σε μετρητά, όπως και οι πολίτες.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο με τους λογαριασμούς που δεν πληρώνονταισυμπεριλαμβανομένων των ενοικίων, των δόσεων στις τράπεζες και των φόρων.

Οι εκτιμήσεις προβλέπουν πτώση 40%-50% στο ΑΕΠ του 2ου τριμήνου του 2020 στις ΗΠΑ.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται για προσωρινή κρίση.
Αυτό σημαίνει ότι το ΑΕΠ θα υποστεί μεγάλο πλήγμα σε πολλά κράτη χωρίς να ανακτηθεί γρήγορα ή εύκολα.

Ο ακραίος υπερπληθωρισμός

Αυτό που βιώνουμε λοιπόν είναι η αρχή μιας σκληρής ύφεσης που σύντομα θα εξελιχθεί σευπερπληθωριστικό σοκ. Αυτό θα είναι το αναπόφευκτο τέλος αυτού του κύκλου….
Μια κρίση αυτού του μεγέθους είναι πάντα μια κρίση χρέους.
Πολύ σύντομα θα δούμε το χρέος σε όλο τον κόσμο υπό τεράστια πίεση καθώς οιδανειολήπτες θα αρχίζουν να χρεοκοπούν.

Αυτό θα οδηγήσει σε πτώση ομολόγων και αύξηση των επιτοκίων. Στη συνέχεια, οι κεντρικές τράπεζες θα χάσουν τον έλεγχο των επιτοκίων καθώς τα μακροχρόνια επιτόκια θα αυξηθούν παρασύροντας και τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια. Τα επιτόκια μπορούν εύκολα να φτάσουν στο 15% με 20%.
Πολλά ομόλογα θα φτάσουν στο μηδέν…..

Δεδομένου ότι η πλειονότητα της αγοράς παραγώγων ύψους 1,5 quadrillion δολαρίων σχετίζεται με τα επιτόκια και αυτή η αγορά θα καταρρεύσει.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε απεριόριστη εκτύπωση χρημάτων και επακόλουθο αυτού ηκατάρρευση των νομισμάτων, τα οποία δεν θα έχουν καμία πραγματική αξία.
Σε αυτό το νέο κόσμο που θα δημιουργηθεί ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι έωλο και τμήματα αυτού ανύπαρκτο.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν πολύ γρήγορα, πιθανώς εντός των επόμενων 6-18 μηνών.

Η επανάληψη του 2006 με 2009

Θα μπορούσε η πρόβλεψη της Κασσάνδρας να είναι λανθασμένη. Ναι, φυσικά θα μπορούσε.
Ας είμαστε όμως σαφείς ότι η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται σε ένα γεγονός στο σοκ του 2006 με 2009.

Τίποτα δεν επιλύθηκε εκείνη την περίοδο του κραχ, απλώς μετατέθηκαν οι λύσεις.
Αυτό είναι τώρα το πραγματικό πρόβλημα, ότι χρήμα και να εκτυπώσουν οι κεντρικές τράπεζες αυτή τη φορά δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Έτσι, οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θα μπορούν να βγάλουν ξανά ένα λαγό από το καπέλο.
Επειδή το μόνο κόλπο που ξέρουν είναι να εκτυπώνουν περισσότερα χρήματα, δεν θα λύσουν το πρόβλημα του χρέους.

Οι αγορές

Οι χρηματιστηριακές αγορές, κατά το πρώτο σοκ της bear market σημείωσαν απώλεια 40% στις περισσότερες χώρες και σε λιγότερο από 4 εβδομάδες. Βλέπουμε τώρα μια τυπική ανοδική διόρθωση που μπορεί να είναι λίγο υψηλότερα.

Αλλά όταν ολοκληρωθεί αυτό που θα μπορούσε να διαρκέσει 1-3 εβδομάδες, θα ξεκινήσει το επόμενο καταστροφικό downleg.

Οι αγορές ομολόγων ενδέχεται να διατηρηθούν για λίγο περισσότερο λόγω της τεράστιας χειραγώγησης των κεντρικών τραπεζών και της εκτύπωσης χρημάτων.

Τα ομόλογα σκουπίδια θα αρχίσουν να καταρρέουν και οι συνεχείς υποβαθμίσεις θα μετατρέψουν πολλά χρέη σε σκουπίδια.

Μεγάλο μέρος του εταιρικού χρέους θα υποστεί κραχ και μέσα σε 6-12 μήνες το κρατικό χρέοςθα δέχεται επίθεση από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Οι αγορές ακινήτων είναι μια μεγάλη φούσκα και έχουν ήδη αρχίσει να πλήττονται.
Τους προσεχείς μήνες δεν θα υπάρχουν αγοραστές, ούτε χρηματοδότηση αλλά πολλοί πωλητές.

Μια τέλεια συνταγή για κατάρρευση.

Το χτύπημα της bear market θα οδηγήσει σε κραχ τις χρηματιστηριακές αγορές σε ποσοστό έως 90% σε πραγματικούς όρους.

Και οι πραγματικοί όροι σχετίζονται με την αγοραστική δύναμη όπως ο χρυσός.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι χρηματιστηριακές αγορές θα καταρρεύσουν πριν από την οικονομία.

Η πιθανή εξέλιξη είναι πρώτα ένα υπερπληθωριστικό σοκ να χτυπήσει τον πλανήτη σε διάστημα 16 με 24 μήνες.

Στη συνέχεια, πιθανότατα θα δούμε μια αποπληθωριστική έκρηξη όλων των περιουσιακών στοιχείων και μια κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Αλλά δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτό είναι το τέλος.

Είναι απλώς μια άλλη φάση στην παγκόσμια οικονομία να διορθώσουμε τις ακραίες υπερβολές των τελευταίων 10ετιών.

Μόλις το χρέος καταρρεύσει και όλες οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων έχουν μειωθεί από τις τρέχουσες τιμές που είναι αέρας, θα εμφανιστεί ένα νέο σύστημα βασισμένο σε υγιείς αξίες και αρχές.

Και τότε ο ανοδικός κύκλος θα ξεκινήσει εκ νέου.

Χρυσός

Υπάρχουν επί του παρόντος σοβαρές πιέσεις τόσο στην αγορά χαρτιού χρυσού όσο και στηφυσική αγορά. Δίνουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν άφθονο χρυσό στα θησαυροφυλάκια τους. Αλλά σχεδόν όλος αυτός ο χρυσός έχει ήδη δεσμευτεί.

Το Comex, το χρηματιστήριο μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού βρίσκεται υπό τεράστια πίεση, δεδομένου ότι δεν μπορούν να αποδώσουν περισσότερο από ένα μικρό κλάσμα στη φυσική του μορφή όταν οι κάτοχοι παραγώγων χρυσού ζητήσουν φυσικό χρυσό. Και αυτή η μέρα δεν είναι μακριά.

Τα 3 μεγαλύτερα εργοστάσια επεξεργασίας χρυσού στον κόσμο με έδρα το Ticino της Ελβετίας έκλεισαν για 2 1/2 εβδομάδες, που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 50% της παγκόσμιας παραγωγής.

Τα εργοστάσια επεξεργασίας άνοιξαν αυτή την εβδομάδα, αλλά με πολύ μειωμένη ικανότητα 25% με 33%. Ένα πρόβλημα με τον χρυσό είναι ότι δεν μπορεί να αποκτήσεις σήμερα φυσικό χρυσό αλλά μόνο τα παράγωγα του π.χ. ETFs.

Σε έναν κόσμο όπου οι τιμές των περισσότερων περιουσιακών στοιχείων πρόκειται να καταρρεύσουν, ο χρυσός είναι ασφάλιση ζωής και ουσιαστικά το μόνο περιουσιακό στοιχείο που θα διατηρήσει την αξία του σε πραγματικούς όρους.

Το ασήμι είναι επίσης πιθανό να πάει πολύ καλά και πιθανότατα θα ξεπεράσει τον χρυσό.
Αλλά ο χρυσός είναι ασφαλέστερη επιλογή.

Όπως δείχνει το διάγραμμα χρυσού 20 ετών ο χρυσός βρίσκεται σε μια εξαιρετικά ισχυρήανοδική τάση. Σε όλα τα νομίσματα εκτός από τα δολάρια ΗΠΑ, ο χρυσός έχει ξεπεράσει τα υψηλά του 2011. Η τιμή του χρυσού σε δολάρια είναι πιθανό να φτάσει τα 1.700 δολάρια και ίσως στο υψηλό των 1.920 δολαρίων και στη συνέχεια πολύ, πολύ υψηλότερα.

Πολλοί επενδυτές κατέχουν χρυσό, αλλά εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν λιγότερο από0,5% των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων. Τα τελευταία 18 χρόνια, ο χρυσός αυξήθηκε 6-7 φορές ανάλογα με το νόμισμα. Αυτή η άνοδος είναι ασήμαντη σε σύγκριση με αυτή που θα έρθει. Αλλά να θυμάστε ότι δεν κρατάτε χρυσό για να συγκρίνετε τα κέρδη σας έναντι των υποτιμημένων χαρτονομισμάτων.

Αντ΄ αυτού, κρατάτε τον φυσικό χρυσό ως ασφάλεια έναντι ενός υπό διάλυση χρηματοοικονομικού συστήματος που είναι απίθανο να επιδιορθωθεί για πολύ καιρό.


Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΕΛΒΕΤΙΚΟ FUND: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
ΕΛΒΕΤΙΚΟ FUND: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
Ανοησία ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκληθεί από τον κορονοιό, η αιτία της καταστροφής είναι οι κεντρικές τράπεζες αναφέρει
https://1.bp.blogspot.com/-DTaqAM1JsXg/Xp_7KJT_gzI/AAAAAAAB9lE/4FZwWhwwbKAQAruQwmXLEFhgaELvLKHgQCLcBGAsYHQ/s640/o-koronoios-tha-perasei-i-oikonomiki-krisi.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-DTaqAM1JsXg/Xp_7KJT_gzI/AAAAAAAB9lE/4FZwWhwwbKAQAruQwmXLEFhgaELvLKHgQCLcBGAsYHQ/s72-c/o-koronoios-tha-perasei-i-oikonomiki-krisi.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/o-koronoios-tha-perasei-i-oikonomiki-krisi.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/o-koronoios-tha-perasei-i-oikonomiki-krisi.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων