$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει την ύφεση -10% που έδωσε το ΔΝΤ

Έρχονται τρομακτικες αλλαγες στις ζωες μας Η εκτίμησή μας είναι ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 13% γιατί εκτός από τον τουρισμό θα πληγε


Έρχονται τρομακτικες αλλαγες στις ζωες μας

Η εκτίμησή μας είναι ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 13% γιατί εκτός από τον τουρισμό θα πληγεί άγρια και ο χώρος της εστίασης εδώ όπου εργάζονται κατ' εξοχήν νέοι άνθρωποι.

Μετά το HSBC ήρθε και το ΔΝΤ να δικαιώσει τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος προέβλεπε για φέτος ύφεση -10%.

Οταν το πρωτοείπε τα ΜΜΕ έκαναν πλακίτσα. Είχαν 11 εκατ. λόγους να τον προβοκάρουν.

Από τον Αριστοτέλη Ανδρεάδη

Στη συνέχεια ήρθε η κατάπα από το ΔΝΤ που δίνει ύφεση η οποία μπορεί να φθάσει ακόμη και στο -13%.

Η εκτίμησή μας είναι ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 13% γιατί εκτός από τον τουρισμό θα πληγεί άγρια και ο χώρος της εστίασης εδώ όπου εργάζονται κατ’ εξοχήν νέοι άνθρωποι.

Δείτε το σχετικό video στο τέλος του κειμένου.

Aκολουθεί το δελτίο τύπου του Μέρα25 για το τι έπρεπε να κάνει ο Σταικούρας, ο οποίος για λόγους μεταφυσικούς παραμένει ακόμη στη θέση του. Είναι ίσως ο πλέον κατάλληλος για να μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που υπέγραψε το 5ο Μνημόνιο και πήρε στο λαιμό του τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση.

Η Πέμπτη 9 Απριλίου ήταν μια μέρα που θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της παρούσας κρίσης. Είναι η μέρα που η Ε.Ε. αποφάσισε να αυτοκαταργηθεί, επιλέγοντας την γνώριμη οδό του «πολύ λίγα, για πολύ λίγους, πολύ αργά». Εννέα χώρες που θα μπορούσαν να το σταματήσουν αυτό, σάλπισαν μια ατιμωτική υποχώρηση οι συνέπειες της οποίας δεν θα αργήσουν να φανούν στο βίο των πολιτών. Μια απ’ αυτές τις χώρες ήταν η Ελλάδα. Κι ένας απ΄αυτούς που πρότειναν μια ξεκάθαρη οδό του πως θα μπορούσε αυτό να αποφευχθεί, ήταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στην ολομέλεια της Βουλής εκείνης της μέρας.

Η Παρασκευή 10 Απριλίου ήταν μια συνηθισμένη μέρα για το ΜέΡΑ25: ήταν άλλη μια από τις αμέτρητες μέρες κατά τις οποίες τα ΜΜΕ που συστηματικά αγνοούν τις προτάσεις και τις αναλύσεις μας, τα ΜΜΕ που συστηματικά σταματούν την παρουσίαση των θέσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων όταν φτάσουν στο Βελόπουλο, ξαφνικά βρήκαν άπλετο χρόνο για ένα μη-θέμα: το αν έπρεπε να γυρίσει σπίτι του μετά τη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Είπα «μετά τη Βουλή»; Εδώ ελέγχομαι εγώ για παραπληροφόρηση, γιατί στην αρχική παρουσίαση της είδησης, το αφήγημα ήταν «έσπασε την καραντίνα για να πάει διακοπές». Η λέξη Βουλή δεν υπήρχε πουθενά και αυτό δεν ήταν τυχαία παράλειψη. Ούτε ήταν τυχαία επιλογή ότι η «είδηση» δε «σηκώθηκε» τη μέρα που συνέβη, δηλαδή την Πέμπτη της Ολομέλειας, αλλά την επόμενη, την Παρασκευή «της εξόδου». Γιατί αν η λέξη Βουλή ήταν στο κάδρο, δεν θα υπήρχε είδηση όπως αποδείχτηκε όταν η ακολουθία των γεγονότων παρουσιάστηκε στην ολότητά της.

Θα σηκωνόταν ποτέ αυτός ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός αν το Eurogroup πήγαινε κατ’ ευχή και είχαμε μια πραγματική λύση για τους πολίτες; Θα σηκωνόταν ποτέ αυτός ο τεχνητός θόρυβος αν το ΜέΡΑ25 συναινούσε στο αφήγημα των μνημονιακών κομμάτων και των φιλομνημονιακών ΜΜΕ ότι «βγήκε λευκός καπνός απ’ το Eurogroup» και δεν ήταν το κατ’ εξοχήν κόμμα που σήκωσε το βάρος της τεκμηριωμένης αποδόμησης του πραγματικού fake news; Δεν θα μάθουμε ποτέ.

Αυτό που σίγουρα μάθαμε, είναι το είδος των μέσων που είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να αλλάξει τη δημόσια συζήτηση όταν οι επιλογές της αποδεικνύονται τοξικά βλαβερές για το κοινωνικό σύνολο. Τότε το «αφήγημα» πρέπει επειγόντως να αλλάξει, και οι αμφισβητίες να στιγματιστούν για να αχρηστευθεί ο λόγος τους.

Η κυβέρνηση έχει 11 εκατομμύρια τρόπους να το καταφέρει αυτό. Και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, 11 εκατομμύρια λόγους να υπακούσουν.


Με πληροφορίες από: kourdistoportocali.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2420,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1789,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,633,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει την ύφεση -10% που έδωσε το ΔΝΤ
Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει την ύφεση -10% που έδωσε το ΔΝΤ
Έρχονται τρομακτικες αλλαγες στις ζωες μας Η εκτίμησή μας είναι ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 13% γιατί εκτός από τον τουρισμό θα πληγε
https://1.bp.blogspot.com/-8kBESx1kZDI/XpbSMCmLfDI/AAAAAAAB9ZM/s2uMQJooQDUZbzQKmNTxcJA2adABskJLwCLcBGAsYHQ/s640/o-varoyfakis-eiche-provlepsei-tin-yfesi-10-poy-edose-to-dnt.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-8kBESx1kZDI/XpbSMCmLfDI/AAAAAAAB9ZM/s2uMQJooQDUZbzQKmNTxcJA2adABskJLwCLcBGAsYHQ/s72-c/o-varoyfakis-eiche-provlepsei-tin-yfesi-10-poy-edose-to-dnt.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/o-varoyfakis-eiche-provlepsei-tin-yfesi-10-poy-edose-to-dnt.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/o-varoyfakis-eiche-provlepsei-tin-yfesi-10-poy-edose-to-dnt.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων