$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Οργανωμένη επιχείρηση από την Άγκυρα: “Πληρωμένα” διεθνή ΜΜΕ πιέζουν για αποστρατικοποίηση των νησιών

Σε νέο παραλήρημα έχει αφεθεί και ο ξένος τύπος με θέμα τα ελληνικά νησιά και την αποστρατικοποίηση τους στα πλαίσια σχεδίου κατασυκοφά


Σε νέο παραλήρημα έχει αφεθεί και ο ξένος τύπος με θέμα τα ελληνικά νησιά και την αποστρατικοποίηση τους στα πλαίσια σχεδίου κατασυκοφάντησης της πατρίδος μας.

Η ιστοσελίδα middleeastmonitor.com αναφέρει ότι Έλληνες και Τούρκοι διαφωνούν για πράγματα που αφορούν πολλούς τομείς που φτάνουν μέχρι τα γλυκά για παράδειγμα.

“Και οι δύο ισχυρίζονται ότι ο «μπακλαβά» είναι δικός τους και το διαφημίζουν με τον δικό τους τρόπο. Αυτά είναι απλές διαφωνίες διότι η πιο σοβαρή αφορά την «αποστρατικοποίηση του Αιγαίου» που είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Ιστορικά, υπάρχουν περισσότερα για το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου από αυτά που βλέπουμε.

Το 1983, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) εκπόνησε μια μελέτη έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο εκ των μελών της.

Στην πραγματικότητα, το «καθεστώς αποστρατικοποίησης των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου» είναι αποδεκτό νομικό καθεστώς στη μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τα νησιά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν λόγω πολλών διεθνών συμφωνιών που επέβαλαν νομικές υποχρεώσεις στην ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα” γράφει μεταξύ άλλων το φιλοτουρκικό ΜΜΕ.

Πρόσφατα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε ότι η Ελλάδα παραβίασε το διεθνές δίκαιο εξοπλίζοντας «16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου» που υποτίθεται ότι έχουν καθεστώς αποστρατικοποίησης.

“Επιπλέον, το 2018, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική άσκηση στο νησί Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές της επαρχίας της Αττάλειας. Η άσκηση δεν ήταν μόνο προκλητική αλλά και σαφής παραβίαση της αποστρατικοποιημένης κατάστασης του νησιού.

Είναι προφανές ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αναγνωρίστηκε διεθνώς λόγω της πρωταρχικής σημασίας τους για την ασφάλεια της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα, υπήρχε και παραμένει ένας άμεσος σύνδεσμος μεταξύ της κυριαρχίας των νησιών και της αποστρατικοποιημένης κατάστασής τους.

Από αυτή την άποψη, η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να αντιστρέψει αυτό το καθεστώς μονομερώς με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Σήμερα, 23 Απριλίου, η Τουρκία γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και την 100ή επέτειο της Μεγάλης Εθνικής Συνέλευσης. Αν και αυτό σηματοδότησε την ίδρυση της κοσμικής, σύγχρονης δημοκρατίας, οι Τούρκοι δεν έχουν ξεχάσει ότι, ως συνέπεια της ήττας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν τη Συνθήκη των Σεβρών το 1920.

Ακόμα χειρότερα, το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης αναγκάστηκαν να παραδώσουν πολλά πρώην οθωμανικά εδάφη. Καθώς κινείται προς την εκατονταετία της Συνθήκης της Λωζάννης, η Τουρκία, αναμφίβολα, θα προετοιμαστεί για να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα μετά το 2023”, καταλήγει το άρθρο προοίμιο πιθανών σημαντικών εξελίξεων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο και καλά μελετημένο σχέδιο πρόκλησης με στόχο την πίεση γενικώς για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Την ίδια στιγμή όμως στα παράλια της Μικράς Ασίας έχει συγκεντρωθεί μια ισχυρότατη τουρκική πολεμική μηχανή της αποκαλούμενης «4ης Στρατιάς του Αιγαίου», η οποία απειλεί ξεκάθαρα ελληνικό έδαφος και είναι μια ανάσα από τις κύριες προκεχωρημένες βάσεις της ΤΗΚ, του στρατού και του τουρκικού ναυτικού. Αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας στο Αιγαίο είναι η περίφημη 4η Στρατιά του Αιγαίου με έδρα την Σμύρνη.

Η στρατιά του Αιγαίου ήταν από τη αρχή της ίδρυσης της σταθερά προσανατολισμένη προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά με μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών, γεγονός που αποδεικνύει και τον επιθετικό της χαρακτήρα σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι έγινε για την άμυνα της Μικράς Ασίας.

Σήμερα η Στρατιά του Αιγαίου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά σώματα της Τουρκίας. Εκτός από τον αποβατικό στόλο περιλαμβάνει την 57η ταξιαρχία πυροβολικού με έδρα το προάστιο Μπουρνόβα στην Σμύρνη, την 19η ταξιαρχία πεζικού με έδρα το Αδραμύττιο, απέναντι από την Λέσβο, την 11η ταξιαρχία μηχανοκινήτου πεζικού με έδρα το Ντενιζλί, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, την 3η εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Αττάλεια και την πρώτη εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα τη Μαγνησία, βόρεια της Σμύρνης.

Για αυτή την στρατιά δεν γίνεται καμία κουβέντα, διότι αυτή απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια των ελληνικών νησιών και σαφώς δεν ισχύει το αντίθετο.

Πηγή: ellinotourkika.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οργανωμένη επιχείρηση από την Άγκυρα: “Πληρωμένα” διεθνή ΜΜΕ πιέζουν για αποστρατικοποίηση των νησιών
Οργανωμένη επιχείρηση από την Άγκυρα: “Πληρωμένα” διεθνή ΜΜΕ πιέζουν για αποστρατικοποίηση των νησιών
Σε νέο παραλήρημα έχει αφεθεί και ο ξένος τύπος με θέμα τα ελληνικά νησιά και την αποστρατικοποίηση τους στα πλαίσια σχεδίου κατασυκοφά
https://1.bp.blogspot.com/-oLVob7kTBVo/XqNe9pdQQrI/AAAAAAAB9rQ/47n7b5zmarIckyAzhMIIUspZ79O0_YstgCLcBGAsYHQ/s640/organomeni-epicheirisi-tin-agkyra-quot-pliromena-quot.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-oLVob7kTBVo/XqNe9pdQQrI/AAAAAAAB9rQ/47n7b5zmarIckyAzhMIIUspZ79O0_YstgCLcBGAsYHQ/s72-c/organomeni-epicheirisi-tin-agkyra-quot-pliromena-quot.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/organomeni-epicheirisi-tin-agkyra-quot-pliromena-quot.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/organomeni-epicheirisi-tin-agkyra-quot-pliromena-quot.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων