$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Ψυχιατρική βοήθεια τώρα σε όσους δεν αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα έχει πετύχει ως τώρα

Κι ενώ η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζεται ανελέητη, σαρώνοντας την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα έχει καταφέρει μέχρι στ


Κι ενώ η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζεται ανελέητη, σαρώνοντας την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να περιορίσει τις απώλειες στο ελάχιστο. Βέβαια, είναι πολύ πρόωρο να θριαμβολογούμε αλλά το γεγονός παραμένει ότι έχουμε μια πολύ σοβαρή πιθανότητα όταν τελειώσει η πρώτη φάση του φαινομένου να βρισκόμαστε στις τελευταίες αν όχι στην τελευταία θέση όσον αφορά τις απώλειες (τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε σχέση με τον πληθυσμό μας) στην Ε.Ε. και στις πρώτες θέσεις στη λίστα των χωρών του πλανήτη που αντιμετώπισε αποτελεσματικά την κρίση.

Αυτό βέβαια αν μας το επιτρέψουν τα προνόμια των παράνομων μεταναστών, διαφόρων «ευάλωτων» κοινωνικών ομάδων, που λειτουργούν υπεράνω των νόμων, αλλά και οι πάσης φύσεως παράφρονες «αντιστασιακοί» που συνεχίζουν να μιλάνε για «στημένη» κατάσταση που έχει σκοπό να επιβάλλει δικτατορία στους Έλληνες. Όλοι αυτοί συγκροτούν το άτυπο κόμμα των αρνητών του κορονοϊού, που αν και θέλει να ενδυθεί με τον μανδύα του πατριωτισμού και της ελευθερίας, στην πραγματικότητα προωθεί βαθιά απάνθρωπες αντιλήψεις.

Ένα εξοργιστικό «επιχείρημα» των αρνητών του κορονοϊού είναι ότι η πολιτική των περιοριστικών μέτρων «κατέστρεψε την οικονομία». Ας αφήσουμε κατά μέρος το ότι η αντίληψη αυτή, που θέτει τα οικονομικά ζητήματα πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, είναι αδιανόητο να αρθρώνεται από ανθρώπους που υποτίθεται ότι βάζουν το έθνος ή τις ανθρώπινες ελευθερίες στον πυρήνα της ιδεολογίας τους, πολλώ δε μάλλον από αυτούς που αυτοαπακαλούνται Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Το σημαντικότερο είναι ότι η ελληνική οικονομία, έτσι και αλλιώς, θα υφίστατο συντριπτικό πλήγμα, ανεξαρτήτως των μέτρων που θα έπαιρνε. Και αυτό γιατί ο τουρισμός, που αποτελεί την «βαριά βιομηχανία» της χώρας και συνεισφέρει περίπου στο 35% του ΑΕΠ, ήταν αναπόφευκτο να καταρρεύσει εξαιτίας των συνεπειών του κορονοϊού διεθνώς. Άρα, το να έμενε «ανοιχτή» η οικονομία της χώρας και να επενδύαμε και εμείς στην «ανοσία της αγέλης» δεν θα είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Στην πραγματικότητα θα είχε βαρύ αρνητικό αντίκτυπο, τόσο άμεσα όσο, κυρίως, σε βάθος χρόνου. Και αυτό γιατί οι οικονομικές (πέραν από τις ανθρωπιστικές) συνέπειες που θα προέκυπταν από την αναπόφευκτη κατάρρευση του συστήματος υγείας θα ήταν τεράστιες. Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το «ρηχό» ελληνικό σύστημα υγείας θα κατέρρεε πολύ πιο γρήγορα από αυτά της Ισπανίας, της Ιταλίας ή της Μεγάλης Βρετανίας και η εκατόμβη που θα προέκυπτε θα είχε και οικονομικές συνέπειες.

Όσον δε αφορά τον τουρισμό, παρόμοια πολιτική θα προκαλούσε βαρύ πλήγμα στην εικόνα της χώρας ως ασφαλή προορισμό, η οποία θα είχε συνέπειες για πολλά χρόνια, ακόμη και όταν θα έχει πάψει να υφίσταται η απειλή του κορονοϊού. Αντιθέτως, τώρα υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή μέσα στο Καλοκαίρι να ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση και να λειτουργήσει η τουριστική αγορά και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα έχει ενισχύσει το brand της ως ασφαλής χώρα θα λειτουργήσει θετικά.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το brand της ασφαλούς και αποτελεσματικής χώρας ενισχύει δραματικά ευρύτερα την ελληνική ήπια ισχύ (soft power) και με τη σωστή διαχείριση μπορεί να έχει σοβαρές θετικές συνέπειες και στην οικονομία μελλοντικώς αλλά και γενικότερα. Ακριβώς το αντίθετο θα συνέβαινε αν επενδύαμε στην «ανοσία της αγέλης» και στην αναπόφευκτη οικονομική καταστροφή που αυτή θα προκαλούσε.

Με άλλα λόγια, η πολιτική που ακολουθήθηκε όχι μόνο δεν είναι εχθρική για την οικονομία αλλά ενδέχεται να περιορίσει αποφασιστικά τις άμεσες αρνητικές οικονομικές συνέπειες, που αναπόφευκτα θα υφίστατο η χώρα και κυρίως να ενισχύσει τη θέση της στο διεθνές σύστημα στο μέλλον.

Αντιθέτως, η επιχειρηματολογία περί της ανάγκης για λειτουργία της οικονομίας πάση θυσία, που προκύπτει από τις πιο ακραίες μισανθρωπικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, αν εφαρμοζόταν θα προκαλούσε πολύ περισσότερες ζημιές στην εθνική οικονομία τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.

Άρα, όσοι επιμένουν να αυτοαποκαλούνται πατριώτες, αριστεροί και πολύ περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και προωθούν παρόμοιες αντιλήψεις, οι οποίες καλλιεργούν το μίσος και τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία, θα πρέπει μάλλον να αναζητήσουν ψυχιατρική βοήθεια. Όσο είναι καιρός.

Με πληροφορίες από: defence-point.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,527,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2414,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1786,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4018,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ψυχιατρική βοήθεια τώρα σε όσους δεν αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα έχει πετύχει ως τώρα
Ψυχιατρική βοήθεια τώρα σε όσους δεν αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα έχει πετύχει ως τώρα
Κι ενώ η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζεται ανελέητη, σαρώνοντας την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα έχει καταφέρει μέχρι στ
https://1.bp.blogspot.com/-tBzpA_AHYqU/XpNp37ObYQI/AAAAAAAB9Uw/OG2Fhv7CxDs0Asxr0FniPiYpLtv7Y_I5gCLcBGAsYHQ/s640/psychiatriki-voitheia-tora-se-osoys-den-antilamvanontai-oti-i-ellada-echei-petychei.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-tBzpA_AHYqU/XpNp37ObYQI/AAAAAAAB9Uw/OG2Fhv7CxDs0Asxr0FniPiYpLtv7Y_I5gCLcBGAsYHQ/s72-c/psychiatriki-voitheia-tora-se-osoys-den-antilamvanontai-oti-i-ellada-echei-petychei.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/psychiatriki-voitheia-tora-se-osoys-den-antilamvanontai-oti-i-ellada-echei-petychei.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/psychiatriki-voitheia-tora-se-osoys-den-antilamvanontai-oti-i-ellada-echei-petychei.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων