$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Ταραχές στο Παρίσι από ομάδες μουσουλμάνων κατά του «lockdown» λίγες μέρες πριν το Ραμαζάνι.

Ταραχές έχουν ξεσπάσει στην Γαλλία κατά του «lockdown» στα βόρεια προάστια του Παρισιού όπου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί λίγες η


Ταραχές έχουν ξεσπάσει στην Γαλλία κατά του «lockdown» στα βόρεια προάστια του Παρισιού όπου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί λίγες ημέρες πριν το Ραμαζάνι.

Θεωρούν πως η γαλλική αστυνομία το επιβάλλει με βάναυσο τρόπο κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Αυτό προκαλεί ανησυχία στην γαλλική κυβέρνηση ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια εν μέσω της θρησκευτικής εορτής με αφορμή τους συχνούς ελέγχους που θα πραγματοποιεί η αστυνομία.

Aυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι μουσουλμάνοι θα απειθήσουν ή δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση, αλλά θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα έχουν ήρεμη συμπεριφορά ενώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο το φοβούνται και στην Ελλάδα.

Μιλάμε για φτωχοποιημένα προάστια που το «lockdown» τα έχει φτωχοποιήσει ακόμα περισσότερο αφού δεν υπάρχει καμία οικονομική δραστηριότητα.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής κατά την διάρκεια ελέγχου σε αστυνομικό μπλόκο. Ο έλεγχος έγινε στα πλαίσια του lockdown.Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε προχθές οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι να τηρήσουν τους ίδιους κανόνες κοινωνικής και θρησκευτικής απόστασης στη διάρκεια του Ραμαζανιού με αυτούς που τήρησαν οι χριστιανοί στη διάρκεια του Πάσχα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού και προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα:

Τι θα πράξει εδώ η ελληνική κυβέρνηση; Θα προχωρήσει στο αυτονόητο να απαγορέψει τις μουσουλμανικές θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως ακριβώς έκανε και με τις ορθόδοξες χριστιανικές;

Αν δεν το κάνει τότε θα φανεί πως μόνο στην ορθόδοξη χριστιανική πλειοψηφία είχε το θάρρος να το πράξει και θα δημιουργηθεί μείζον θέμα όχι μόνο για την δημόσια υγεία αλλά και θα τεθεί θέμα «θρησκυτικού διαχωρισμού».

Ο Ν.Τραμπ ρωτήθηκε σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα αφού έκανε retweet σχόλιο συντηρητικού σχολιαστή ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα με τους χριστιανούς όταν παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

“Θα έλεγα ότι ενδέχεται να υπάρξει διαφορά και θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί, διότι έχω δει μεγάλες διαφορές στη χώρα αυτή. Επιτίθενται στις εκκλησίες των χριστιανών, αλλά όχι στα τεμένη”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από τον Λευκό Οίκο.

Τα επεισόδια στη Γαλλία δείχνουν πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανάλογες ενέργειες και στο ελληνικό έδαφος.

Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί και η διείσδυση της τουρκικής ΜΙΤ στις ομάδες των μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών.

Απόρρητα έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια το δίκτυο Nordic Monitor, αποκαλύπτουν πως η Τουρκική υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ, έχει διεισδύσει σε κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών στην Ελλάδα και παρακολουθεί «Γκιουλενιστές».

Είναι η πρώτη φορά επισήμως που αποκαλύπτεται η δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα και θα πρέπει στην Αθήνα να δουν πως θα «εξαρθρώσουν» το τουρκικό δίκτυο.

Σύμφωνα με μία διαβαθμισμένη αστυνομική έκθεση, που συγκέντρωσε δεδομένα από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, μέλη της κοινότητας Γκιουλέν που επικρίνουν τον Ερντογάν αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Ελλάδα για ν’ αποφύγουν τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής εναντίον τους.

Το έγγραφο -που δημοσιοποίησε το Nordic Monitor- σφραγίστηκε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 29/6/2019 όταν και κοινοποιήθηκε ως έγγραφο εσωτερικό σε άλλους κλάδους της κυβέρνησης, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi).

Όπως σημειώνει το Nordic Monitor: «Αν και οι απόρρητες δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Ελλάδα είναι γνωστές, είναι ένα σπάνιο αποδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τέτοιες επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος».

Το έγγραφο αποκαλύπτει την παρακολούθηση αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσει ονόματα και σχέδια αυτών πού βρίσκονται στο εξωτερικό διωγμένοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Στην περίπτωσή μας όμως αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως από την στιγμή που η ΜΙΤ μπορεί και εισχωρεί σε τόσο ευαίσθητα κέντρα θα μπορούσε να υποδαυλίσει ακόμα και ταραχές και η περίοδος του Ραμαζανιού κρατάει πολύ.

Άλλωστε η Άγκυρα παρουσιάζεται ως προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων και μπορεί να χρησιμοποιήσει την περίσταση.

Με πληροφορίες από: ellinotourkika.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,528,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4019,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2375,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ταραχές στο Παρίσι από ομάδες μουσουλμάνων κατά του «lockdown» λίγες μέρες πριν το Ραμαζάνι.
Ταραχές στο Παρίσι από ομάδες μουσουλμάνων κατά του «lockdown» λίγες μέρες πριν το Ραμαζάνι.
Ταραχές έχουν ξεσπάσει στην Γαλλία κατά του «lockdown» στα βόρεια προάστια του Παρισιού όπου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί λίγες η
https://1.bp.blogspot.com/-xSWxrumoFfk/Xp9dVMPp7RI/AAAAAAAB9k8/CtFFlhco92Q9GiNrxV88O8-SJPoYJ4LZQCLcBGAsYHQ/s640/taraches-parisi-omades-moysoylmanon-lockdown-liges-meres-to-ramazani.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-xSWxrumoFfk/Xp9dVMPp7RI/AAAAAAAB9k8/CtFFlhco92Q9GiNrxV88O8-SJPoYJ4LZQCLcBGAsYHQ/s72-c/taraches-parisi-omades-moysoylmanon-lockdown-liges-meres-to-ramazani.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/04/taraches-parisi-omades-moysoylmanon-lockdown-liges-meres-to-ramazani.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/04/taraches-parisi-omades-moysoylmanon-lockdown-liges-meres-to-ramazani.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων