$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Σχεδόν 39 εκατομμύρια απολύσεις στις ΗΠΑ την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού

Πάνω από 2,4 εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ στο τελευταίο κύμα απολύσεων της


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Πάνω από 2,4 εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ στο τελευταίο κύμα απολύσεων της περασμένης εβδομάδας από το ιικό ξέσπασμα που πυροδότησε εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας των επιχειρήσεων πριν από δύο μήνες και έστειλε την Οικονομία σε μια βαθιά ύφεση. Περίπου 38,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποβάλει αιτήσεις, αφού ο κορωνοϊός έκλεισε επιχειρήσεις και συρρίκνωσε το εργατικό δυναμικό τους, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν 17,8% τον Απρίλιο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτά τα εκατομμύρια ανέργων δεν περιλαμβάνονται εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και όσοι ασχολούνται με συναυλίες και παραστάσεις, που όμως λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας για πρώτη φορά μέσω ενός προσωρινού προγράμματος που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Η παράλειψη των αυτοαπασχολούμενων σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων που αναζητούν αξιώσεις ήταν υψηλότερος από την έναρξη του ομοσπονδιακού προγράμματος που ονομάζεται βοήθεια πανδημίας για την ανεργία, που εγκρίθηκε στα τέλη Μαρτίου.

«Το πρόγραμμα βοήθειας για την ανεργία της πανδημίας μας δίνει μια εικόνα σε ένα τμήμα του εργατικού δυναμικού που πλήττεται κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης που τυπικά δεν έχουμε», δήλωσε ο Ντάντε ΝτεΑντόνιο (Dante DeAntonio), οικονομολόγος στο Moody’s Analytics. «Μας δίνει μια καλύτερη διαχείριση σχετικά με το εύρος του τι συμβαίνει».

Οι Πολιτείες καταβάλλουν επιδόματα ανεργίας στους πρόσφατα επιλέξιμους εργαζομένους τις τελευταίες εβδομάδες. Από την Τρίτη, 43 Πολιτείες πραγματοποιούν τέτοιες πληρωμές, δήλωσε μία εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Η Αριζόνα απέστειλε επιταγές ανεργίας σε 165.000 άτομα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν επιλέξιμα για ανεργία στο πλαίσιο του αυτοαπασχολούμενου προγράμματος.

Η Νέα Ιερσέη επεξεργάστηκε 135.000 τέτοιες αιτήσεις μεταξύ 26 Απριλίου και 9 Μαΐου. Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς βελτιώνουν την επεξεργασία αυτών των αξιώσεων.

«Νομίζω ότι αρχίζουμε να κινούμαστε», δήλωσε ο Ρόμπερτ Ασάρο-Αντζελο (Robert Asaro-Angelo), επίτροπος του Τμήματος Εργασίας της Νέας Ιερσέης. «Οι άνθρωποι αρχίζουν να λαμβάνουν τις επιταγές τους».

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι αυτοαπασχολούμενοι Αμερικανοί και άτομα που αναζητούν εργασία μερικής απασχόλησης, οι οποίοι στο παρελθόν δεν ήταν επιλέξιμοι για παροχές ανεργίας, υπέβαλαν αίτηση για παροχές από τις αρχές Μαΐου.

Η ανάπτυξη του προγράμματος βοηθά να βάλουμε χρήματα στα χέρια Αμερικανών, όπως η Κάθι Φέιμπερ (Kathy Faber), 59 ετών, του Μπρίστολ, Κονέκτικατ, η οποία κατέχει ένα κατάστημα πώλησης νυφικών και βραδινών ενδυμάτων που αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά στα τέλη Μαρτίου λόγω της πανδημίας.

Η κ. Φέιμπερ είπε ότι πέρασε εβδομάδες προσπαθώντας να υποβάλει αίτηση για βοήθεια ανεργίας στο Κονέκτικατ. Αφού η Πολιτεία άρχισε να δέχεται αιτήσεις στις 30 Απριλίου, η κ. Φέιμπερ εγκρίθηκε και τα οφέλη της, όπως είπε, είναι συνολικά μερικές εκατοντάδες δολάρια την εβδομάδα μετά τους φόρους.

Ορισμένες Πολιτείες κατέγραψαν μεγάλες αρχικές αυξήσεις στις αξιώσεις στο πλαίσιο του αυτοαπασχολούμενου προγράμματος που έκτοτε έχουν υποχωρήσει. Το Ρόουντ Αϊλαντ, για παράδειγμα, άρχισε να δέχεται αιτήσεις νωρίτερα από τις περισσότερες άλλες Πολιτείες και είδε περισσότερα από 11.000 άτομα να υποβάλουν αίτηση για βοήθεια λόγω πανδημίας σε μία μέρα τον Απρίλιο. Από την περασμένη εβδομάδα το κράτος ανέφερε μόνο εκατοντάδες από αυτές τις αξιώσεις που υποβάλλονται καθημερινά.

Οι Πολιτείες ποικίλλουν στο επίπεδο της ζήτησης επιδομάτων που είναι πιθανό να δουν με βάση τη σύνθεση του εργατικού τους δυναμικού. Στην Καλιφόρνια, περίπου το 8% των εργαζομένων λαμβάνουν εισόδημα από αυτοαπασχόληση και είναι πιθανό να είναι επιλέξιμοι για βοήθεια ανεργίας πανδημίας -σχεδόν διπλάσιο του μεριδίου στη Γιούτα- σύμφωνα με τους οικονομολόγους Αντριου Γκάριν (Andrew Garin) και Ντμίτρι Κούστας (Dmitri Koustas) σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από 560.000 προηγούμενοι μη επιλέξιμοι εργαζόμενοι έχουν λάβει πληρωμές ανεργίας στο πλαίσιο των διευρυμένων παροχών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις κατοικιών που σημείωσαν πτώση 17,8% τον Απρίλιο, η Εθνική Ενωση Κτηματομεσιτών (National Association of Realtors) δήλωσε την Πέμπτη ότι η πτώση του περασμένου μήνα ώθησε τις πωλήσεις σε εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 4,33 εκατομμυρίων μονάδων, τον πιο αργό ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η πτώση των πωλήσεων ήταν η μεγαλύτερη πτώση ενός μηνός από την πτώση 22,5% τον Ιούλιο του 2010.

Πηγή: ekirikas.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,481,ΑΠΟΨΕΙΣ,1473,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,500,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4810,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1584,ΕΛΛΑΔΑ,2690,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,323,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1048,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,312,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,96,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2391,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,488,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1774,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2273,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,159,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3975,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,187,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1150,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,595,ΥΓΕΙΑ,2359,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2978,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Σχεδόν 39 εκατομμύρια απολύσεις στις ΗΠΑ την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού
Σχεδόν 39 εκατομμύρια απολύσεις στις ΗΠΑ την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού
Πάνω από 2,4 εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ στο τελευταίο κύμα απολύσεων της
https://1.bp.blogspot.com/-MfjL5pPk28I/Xsbrp1003tI/AAAAAAAB-Uc/8s19ugs8cvIaqsPxgBKF-_mwLMElNTQTQCLcBGAsYHQ/s640/sxedon-39-ekatommyria-apolyseis-stis-ipa.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-MfjL5pPk28I/Xsbrp1003tI/AAAAAAAB-Uc/8s19ugs8cvIaqsPxgBKF-_mwLMElNTQTQCLcBGAsYHQ/s72-c/sxedon-39-ekatommyria-apolyseis-stis-ipa.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/05/sxedon-39-ekatommyria-apolyseis-stis-ipa.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/05/sxedon-39-ekatommyria-apolyseis-stis-ipa.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων