$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Υπάρχει ένα τρισεκατομμύριο που διακυβεύεται: η Κίνα έχει προετοιμαστεί για την πώληση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping συναντώνται στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Οσάκα. 29 Ιουνίου 2019


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping συναντώνται στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Οσάκα. 29 Ιουνίου 2019

ΜΟΣΧΑ, 10 Μαΐου – RIA Novosti, Ναταλία Dembinskaya.

Η Ουάσινγκτον απειλεί το Πεκίνο με την άρνηση εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεών του. Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, αυτό θα πρέπει να είναι εκδίκηση κατά της Κίνας για τη διάδοση του coronavirus και την απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την πανδημία. Σε απάντηση, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Κίνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος του χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σχεδιάζει να ρίξει ένα σημαντικό ποσό των ομολόγων στην αγορά. Οι οικονομολόγοι είναι βέβαιοι ότι αυτό θα προκαλέσει ένα συντριπτικό πλήγμα για το σύνολο της αγοράς τίτλων των ΗΠΑ και το επιτόκιο του δολαρίου.

“Μεγάλη συμφωνία.”

Στα τέλη Μαρτίου, οι γερουσιαστές Marsh Blackburn και Lindsay Graham απαίτησαν ότι το Πεκίνο πρέπει να τιμωρηθεί «για την απόκρυψη των πληροφοριών για το ξέσπασμα του ιού στο Wuhan που προκάλεσε την πλανητική κρίση υγείας. Κατά τη γνώμη τους, είναι απαραίτητο να διαγραφεί ένα μέρος του αμερικανικού χρέους που είναι σε αποθεματικό της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει αθέτηση των τίτλων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

"Αυτή είναι η τρίτη πανδημία από την Κίνα. Προέρχονται από αυτές τις βρώμικες αγορές, όπου έχουν ποντίκια και πιθήκους με έναν ιό που στη συνέχεια μεταφέρεται μέσω των τροφίμων”, δήλωσε ο Γκράχαμ στο Fox News. Και έτσι, ο γερουσιαστής τόνισε, “όλος ο κόσμος θα πρέπει να την χρεώσει για την πανδημία” και να αναγκάσει το Πεκίνο να “πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα.

Το Κογκρέσο εισήγαγε ένα νομοσχέδιο σχετικά με την ανάγκη για μια διεθνή έρευνα σχετικά με τις δράσεις του Πεκίνου κατά τη διάρκεια της επιδημίας coronavirus και τη δημιουργία ενός “μηχανισμού αποζημίωσης. Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν στην εκστρατεία και ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την ιδέα.

“Δεν έχουμε ακόμα καθορίσει την τελική τιμή, αλλά θα είναι σημαντική”, η Κίνα “έκανε ένα τρομερό λάθος” και προσπάθησε να το κρύψει, δήλωσε ο πρόεδρος.

Ωστόσο, όπως έχουν προειδοποιήσει τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το Πεκίνο δεν θα χρεωθεί . Ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος πιστωτής των ΗΠΑ είναι έτοιμος να αρχίσει να πουλάει τα ομόλογά του. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, την παλαιότερη αγγλόφωνη εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ, αυτό μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες – ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τις αξιώσεις αποζημίωσης.

“Ο Λευκός Οίκος συζητά για παραίτηση από το σύνολο ή μέρος του χρέους των ΗΠΑ προς την Κίνα ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων”, γράφει η εφημερίδα. Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ. “

Ένα τέτοιο ακραίο μέτρο είναι πολύ απίθανο, αλλά το ίδιο το γεγονός της συζήτησής του μπορεί να αναγκάσει το Πεκίνο να προστατευθεί από τους κινδύνους και να μειώσει το χρέος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τις ΗΠΑ: η Κίνα θα χτυπήσει την αγορά κρατικών ομολόγων την ίδια στιγμή που η Ουάσιγκτον έχει αυξήσει απότομα την έκδοσή της για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της.

«Η ακύρωση του χρέους είναι τόσο τρελή ιδέα και όποιος την προσφέρει, όποιος και αν είναι, πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την επαγγελματική του καταλληλότητα», δήλωσε ο Cliff Tan, επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Παγκόσμιας Αγοράς της Ανατολικής Ασίας της MUFG.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί τείνουν να το θεωρούν πολιτικό τέχνασμα στο πλαίσιο της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ. Μετά από όλα, ένα τέτοιο βήμα “θα καταστρέψει εντελώς την πηγή χρηματοδότησης του ελλείμματος του προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

Αντίστροφο αποτέλεσμα

Οι οικονομολόγοι προειδοποίησαν: οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ουάσιγκτον να αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις χρέους της στην Κίνα θα έχει μια επίδραση μπούμερανγκ. Μια πραγματική αθέτηση θα υπονόμευε δραστικά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να πληρώσει για τους λογαριασμούς της – και, κατά συνέπεια, στα περιουσιακά της στοιχεία σε δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν δραματικά, γεγονός που θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης τόσο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και για τις αμερικανικές εταιρείες και τους καταναλωτές. Και αυτό θα συμβεί σε μια εποχή ακραίας αδυναμίας της Αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει ήδη υποσχεθεί τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση στην ιστορία – έως και 50% του ΑΕΠ

Η Κίνα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρεί το αμερικανικό δημόσιο χρέος επικίνδυνο και μειώνει τα αποθέματα δολαρίων υπέρ του ιαπωνικού γιεν και του νομίσματος της Νότιας Κορέας (Monbi) . Θεωρητικά, το Πεκίνο θα μπορούσε επίσης να κάνει μια μεγάλης κλίμακας πώληση. Και θα είναι καταστροφή: η αξία των ομολόγων θα καταρρεύσει, το χρηματιστήριο θα πανικοβληθεί, το δολάριο θα καταρρεύσει.

Το άλλο πράγμα είναι ότι το Πεκίνο είναι απίθανο να τολμήσει να το κάνει: λόγω της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος, οι κινεζικές εξαγωγές θα γίνουν ακριβότερες. Επιπλέον, η πτώση των αμερικανικών ομολόγων θα περιορίσει σοβαρά τη δυνατότητα να διαχειριστεί την συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν

“Η Κίνα είναι σε θέση να προκαλέσει την κατάρρευση του δολαρίου και των χρηματοπιστωτικών αγορών, πλημμυρίζοντας τους με τίτλους του αμερικανικού δημοσίου. Οι έμποροι θα τους υποτιμήσουν, η κερδοφορία τους θα αυξηθεί δραματικά. Μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα πλήξει την Κίνα είναι επίσης δυνατή», εξηγεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ing China Iris Peng.

Ακόμα, το Πεκίνο είναι πιθανό να προτιμήσει μια λιγότερο άκαμπτη επιλογή: θα σταματήσει απλά να αγοράζει νέα θέματα του αμερικανικού κυβερνητικού χρέους. Και θα μειώσει σταδιακά αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ομόλογα θα αποπληρώνονται.

Λόγω του εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα έχει ήδη διαθέσει συστηματικά αυτά τα έγγραφα. Ως αποτέλεσμα, μέχρι τον Ιούνιο του 2019, η ηγεσία μεταξύ των ξένων κατόχων του αμερικανικού εθνικού χρέους πέρασε στην Ιαπωνία: Το Τόκιο έχει 1,12 τρισεκατομμύρια ομόλογα δημόσιων ταμείων.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, μέχρι τον Φεβρουάριο το χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ στην Κίνα μειώθηκε σε 1,09 τρισεκατομμύρια – από 1,32 τρισεκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2013.


Πηγή: triklopodia.gr , tokoutsavaki.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,121,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,490,ΑΠΟΨΕΙΣ,1498,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4839,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2702,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2408,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1253,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2305,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4014,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2371,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Υπάρχει ένα τρισεκατομμύριο που διακυβεύεται: η Κίνα έχει προετοιμαστεί για την πώληση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ
Υπάρχει ένα τρισεκατομμύριο που διακυβεύεται: η Κίνα έχει προετοιμαστεί για την πώληση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping συναντώνται στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Οσάκα. 29 Ιουνίου 2019
https://1.bp.blogspot.com/-wH-dwsZSDdk/XrkM4oQLYlI/AAAAAAAB-FM/FrPs43SyTrMkm01I-xvxU6x0LGtIYNnewCLcBGAsYHQ/s640/yparxei-ena-trisekatommyrio-pou-diak-compressed.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-wH-dwsZSDdk/XrkM4oQLYlI/AAAAAAAB-FM/FrPs43SyTrMkm01I-xvxU6x0LGtIYNnewCLcBGAsYHQ/s72-c/yparxei-ena-trisekatommyrio-pou-diak-compressed.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/05/yparxei-ena-trisekatommyrio-pou-diak.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/05/yparxei-ena-trisekatommyrio-pou-diak.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων