$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Λιβύη: Πάνω από 80 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Χαφτάρ

Το “βρώμικο” σχέδιο του Ερντογάν για πιθανή απόβαση στη Σύρτη Ο Ταξίαρχος Sharaf al-Din al-Alwani, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,δήλ

Το “βρώμικο” σχέδιο του Ερντογάν για πιθανή απόβαση στη Σύρτη


Ο Ταξίαρχος Sharaf al-Din al-Alwani, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,δήλωσε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να ελέγξει την πόλη της Σύρτης λόγω της στρατηγικής της σημασίας και της θέσης της στη Μεσόγειο, εκτός από την ύπαρξη δύο σημαντικών αεροπορικών και θαλάσσιων βάσεων σε αυτήν.

Ο Al-Alwani ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του προς την εφημερίδα Al-Ain ότι η στρατιωτική σημασία της Σύρτης οφείλεται στον ομώνυμο κόλπο, ο οποίος χωρίζει τη Λιβύη κυριολεκτικά σε δύο μέρη.

Η Σύρτη είναι η κορυφή ενός νοητού τριγώνου που ορίζεται από τρία σημεία, που το ένα απέχει 280 χλμ. από το νότο έως το Waddan, το άλλο την ίδια απόσταση περίπου μέχρι την Al-Jufra, η οποία είναι η πύλη προς τα νότια, ενώ απέχει σχεδόν την ίδια απόσταση και από τη Μισράτα στα δυτικά.

Ο ειδικός τόνισε ότι ο έλεγχος της Σύρτης σημαίνει τον πλήρη έλεγχο των εισόδων της χώρας από νότια και ανατολικά, καθώς και τον έλεγχο των κοιτασμάτων και των τερματικών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Λιβύης.

Η Σύρτη είναι η πύλη προς την εύφορη ημισέληνο της Λιβύης, γι 'αυτό όλοι αγωνίζονται απεγνωσμένα για να την ελέγξουν.

Ο Λίβυος Ταξίαρχος προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να αναβαθμίσει τα σχέδια της με πιθανή απόβαση από την θάλασσα μετά την πρόσφατη απειλή του Ερντογάν να καταλάβει την Σύρτη και την Ατζντάμπια.

ΟAl-Alwani προέτρεψε τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) να εξαντλήσει τον εχθρό εκμεταλλευόμενος τον ανοιχτό χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο,να προστατεύσει τους νότιους άξονες για να αποτρέψει στις παραστρατιωτικές δυνάμεις του Σαρράι να παρακάμψουν τις δυνάμεις του Χαφτάρ από την πλευρά του Αλ-Κανταχχάγια που διέρχεται από την άλλη πλευρά της Σύρτης.

Εκτιμάται ότι οι χθεσινές πτήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με σχηματισμούς COMAO, δηλαδή συνδυασμένων πτήσεων, καθώς και η συγκέντρωση έξι Φρεγατών έξω από τις λιβυκές ακτές, αποτελούν πρόβα Τζενεράλε μιας πιθανής λέμε τουρκικής απόβασης στην Σύρτη, η οποία είναι το κλειδί των εξελίξεων στην χώρα αυτή.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες φέρουν το Αλ Σίσι να έχει στείλει μέσω ανεπισήμων καναλιών στον Ερντογάν τελεσίγραφο για την Σύρτη και την πιθανή αιγυπτιακή στρατιωτική προέλαση. Πρακτικά η μάχη της Σύρτης μόλις τώρα ξεκίνησε.

Πάνω από 80 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Χαφτάρ

Το τμήμα μέσων ενημέρωσης του Εθνικού Λιβυκού Στρατού LNA ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξανάρχισαν από χθες Πέμπτη με ισχυρές αεροπορικές επιδρομές κτύπησαν με σφοδρότητα σημεία συγκέντρωσης ισλαμικών πολιτοφυλακών και Τούρκων μισθοφόρων» στο As Saddadah ανατολικά της Μισράτα.

Ο Ταξίαρχος Khalid al-Mahjoub ανέφερε ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 μαχητές που πολεμούσαν στις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) στις σφοδρές μάχες έξω από την Σύρτη και ότι είχαμε σκηνές κόλασης του Δάντη.

Οι νεκροί μαχητές περιλαμβάνουν και Τούρκους στρατιώτες, μισθοφόρους της Άγκυρας μαζί με Τζιχαντιστές και τρομοκρατικές ομάδες.

Το κέντρο τύπου του LNA αποκάλυψε ότι η εναέρια επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες θύματα μεταξύ «Τούρκων, μισθοφόρων και Λίβυων μαχητών».

Επιπλέον, ο LNA ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές για να αποτρέψει τις προσπάθειες του GNA να μετακινηθεί προς τα ανατολικά και να καταλάβει την Σύρτη. Τουρκικά ΜΜΕ αποκάλυψαν μάλιστα ότι κατελήφθη μια μεγάλη γραμμή ανεφοδιασμού μήκους 350 χιλιομέτρων που συνδέει το νότο με τα δυτικά της Λιβύης.

Αυτή η γραμμή ανεφοδιασμού χρησιμοποιήθηκε για ένα χρόνο από τον LNA κατά τις προσπάθειές του να απελευθερώσει την πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά τώρα ήταν ανενεργή.

Παρά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του GNA και του LNA σε Μισράτα και Σύρτη, η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Λιβύη, UNSMIL αποκάλυψε ότι οι αντιπροσωπείες και των δύο μερών έχουν εμπλακεί στον 3ο γύρο των συνομιλιών της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής (5 + 5).

Ενώ η UNSMIL επαινεί τη σοβαρότητα και τη δέσμευση και των δύο πλευρών για έναν ουσιαστικό διάλογο, τις καλεί παράλληλα να αποκλιμακώσουν από στρατιωτικής πλευράς για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες πολιτών και νέα κύματα εκτοπισμού. Η αποστολή του ΟΗΕ ανησυχεί ιδιαίτερα για αναφορές κλιμάκωσης και σφαγών εντός και γύρω από την πόλη της Σύρτης.


Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Λιβύη: Πάνω από 80 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Χαφτάρ
Λιβύη: Πάνω από 80 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Χαφτάρ
Το “βρώμικο” σχέδιο του Ερντογάν για πιθανή απόβαση στη Σύρτη Ο Ταξίαρχος Sharaf al-Din al-Alwani, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,δήλ
https://1.bp.blogspot.com/-NWAy2d0BMUU/XuPfEE6FevI/AAAAAAAB_Ic/-BorjXr6YzI3e8zoN0245Y8IcTPnd8QuwCLcBGAsYHQ/s640/Libyh-Panw-apo-80-nekroi-meta-apo-aeroporikh-epidromh.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-NWAy2d0BMUU/XuPfEE6FevI/AAAAAAAB_Ic/-BorjXr6YzI3e8zoN0245Y8IcTPnd8QuwCLcBGAsYHQ/s72-c/Libyh-Panw-apo-80-nekroi-meta-apo-aeroporikh-epidromh.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/06/Libyh-Panw-apo-80-nekroi-meta-apo-aeroporikh-epidromh.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/06/Libyh-Panw-apo-80-nekroi-meta-apo-aeroporikh-epidromh.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων