$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Τζον Μπόλτον: Αποκαλύψεις για τον Τραμπ

Κυκλοφορεί σύντομα το βιβλίο του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ Τζον Μπόλτον, στο οποίο μεταξύ άλλων κατηγορεί τ


Κυκλοφορεί σύντομα το βιβλίο του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ Τζον Μπόλτον, στο οποίο μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο ότι επιδίωξε να εξασφαλίσει την βοήθεια της Κίνας για να κερδίσει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο.

Τα αποσπάσματα του βιβλίου ήδη προκαλούν κατακραυγή με την αποκάλυψη - ή την επιβεβαίωση και των χειρότερων υποψιών - για τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα.

Ο Τζον Μπόλτον, ιέραξ της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που απολύθηκε τον Σεπτέμβριο από τον Ντόναλντ Τραμπ λόγω πολιτικών «διαφωνιών», κατηγορεί επίσης στο βιβλίο του τον Ααμερικανό πρόεδρο για την τάση του να παρεμποδίζει έρευνες για διάπραξη εγκλημάτων «ώστε να κάνει χάρες σε δικτάτορες που συμπαθεί», σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύονται στους New York Times, την Washington Post και την Wall Street Journal και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ανησυχώντας, αλλά ορισμένες φορές και λοιδορώντας, για τον τρόπο του Ντόναλντ Τραμπ διαχειρίζεται τις διεθνείς σχέσεις, πολλά από τα κορυφαία μέλη της κυβέρνησής του, ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο ίδιος ο Τζον Μπόλτον, βρέθηκαν στα πρόθυρα της παραίτησης, σύμφωνα με την Washington Post.

Οι αποκαλύψεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναρωτιόταν αν η Φινλανδία αποτελεί τμήμα της Ρωσίας και ότι δεν γνώριζε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πυρηνική δύναμη έχουν αξία ανεκδότων μπροστά στον ανάρμοστο και επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος χειρίζεται τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Συνολικά, τα αποσπάσματα του βιβλίου με τίτλο «The Room Where It Happened, a White House Memoir» περιγράφει έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών αντικείμενο χλευασμού των κορυφαίων συμβούλων του, που έχει εσωτερικά εκτεθεί σε πολύ σοβαρότερες κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από εκείνες που οδήγησαν στην διαδικασία περί παραπομπής του στο Κονγκρέσο.

«Αν οι Δημοκρατικοί, οι υπερασπιστές της παραπομπής, δεν ήταν τόσο εμμονικοί με το blitzkrieg περί Ουκρανίας και είχαν αφιερώσει χρόνο για να ερευνήσουν συστηματικότερα την συμπεριφορά του Τραμπ σε ολόκληρο το φάσμα της εξωτερικής του πολιτικής, το αποτέλεσμα της διαδικασίας παραπομπής θα μπορούσε να είναι διαφορετικό» γράφει ο Τζον Μπόλτον σε αποσπάσματα που δημοσιεύονται στην Wall Street Journal.

Οι επικριτές του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας τού καταλογίζουν ωστόσο την άρνησή του να καταθέσει ενώπιον του Κονγκρέσου κατά την διαδικασία παραπομπής του Τραμπ, όταν οι αποκαλύψεις του θα είχαν πραγματικά κάνει την διαφορά.

Το βιβλίο του Τζον Μπόλτον αποκαλύπτει ότι «ο πρόεδρος Τραμπ πούλησε τους Αμερικανούς για να προστατεύσει το πολιτικό του μέλλον», δήλωσε μετά την δημοσίευση των αποσπασμάτων στον αμερικανικό Τύπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα και υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Τζον Μπάιντεν.

«Εάν οι αποκαλύψεις αποδειχθούν, δεν πρόκειται απλώς για συμπεριφορά ηθικά αποκρουστική, αλλά για παραβίαση του ιερού χρέους του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους Αμερικανούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν.

Πρώτα (ή μόνο) τα δικά του συμφέροντα

Σε ένα από τα πιο εκρηκτικά αποσπάσματα, ο Τζον Μπόλτον διηγείται ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα, ο Ντόναλντ Τραμπ «γύρισε» την συζήτηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ «στις προσεχείς προεδρικές εκλογές», ζητώντας του «να κάνει κάτι για να τις κερδίσει».

Στην συνάντηση αυτή τον Ιούνιο 2019, ο Aμερικανός πρόεδρος «υπογράμμισε την σημασία των αγροτών και της αύξησης των κινεζικών εισαγωγών σόγιας και σιτηρών επί του εκλογικού αποτελέσματος», γράφει ο Τζον Μπόλτον.

«Οι συζητήσεις του Τραμπ με τον Σι απηχούν όχι μόνο την ασυναρτησία της εμπορικής του πολιτικής, αλλά επίσης την διασύνδεση στο μυαλό του Τραμπ ανάμεσα στα δικά του πολιτικά συμφέροντα και το εθνικό αμερικανικό συμφέρον».

Η συζήτηση αυτή του Ντόναλντ Τραμπ «και αναρίθμητες άλλες, επιβεβαίωσαν μία συμπεριφορά απολύτως απαράδεκτη που διαλύει την ίδια την νομιμότητα της προεδρίας», γράφει.

«Για ποιον λόγο επαίνεσε τόσες φορές την κινεζική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Σι, την ίδια την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλωνόταν; Διότι ήθελε να μπορεί να μιλήσει για μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας», εξηγεί ο Τζο Μπάιντεν.


Στρατόπεδα για τους Ουιγούρους

Την ώρα που κορυφαίοι αμερικανοί γερουσιαστές καταγγέλλουν αδιάκοπα την Κίνα, ο Τζον Μπόλτον γράφει για την σύνοδο κορυφής της Οσάκα: μόνο παρουσία των διερμηνέων, ο Σι εξήγησε στο Τραμπ για ποιον λόγο, χονδρικά, κατασκεύαζε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Σύμφωνα με τον δικό μας διερμηνέα, ο Τραμπ είπε ότι ο Σι θα πρέπει να συνεχίσει την κατασκευή αυτών των στρατοπέδων, για τα οποία ο Τραμπ πίστευε ότι ήταν σωστό, αυτό που έπρεπε να γίνει».

Σύμφωνα με την Washington Post , ο Τζον Μπόλτον εξέφρασε την ανησυχία του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ για την προθυμία του Τραμπ να κάνει χάρες σε αυταρχικούς ηγέτες, όπως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του αντιμετωπίζουν την διαχείριση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, σημείωμα που πέρασε στα χέρια του Μπόλτον κατά την διάρκεια της «ιστορικής» συνάντησης κορυφής με τον βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν το 2018, στο οποίο ο Μάικ Πομπέο έγραφε: «Δεν λέει παρά μαλ@@ίες».


Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2419,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Τζον Μπόλτον: Αποκαλύψεις για τον Τραμπ
Τζον Μπόλτον: Αποκαλύψεις για τον Τραμπ
Κυκλοφορεί σύντομα το βιβλίο του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ Τζον Μπόλτον, στο οποίο μεταξύ άλλων κατηγορεί τ
https://1.bp.blogspot.com/-OTNpBLSDa_Y/Xutk9f2MqxI/AAAAAAAB_dc/2-RBVKqBi2o1M2uZqes6mhJJq2swyzn4wCLcBGAsYHQ/s640/Tzon-Mpolton-Apokalypseis-gia-ton-Tramp.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-OTNpBLSDa_Y/Xutk9f2MqxI/AAAAAAAB_dc/2-RBVKqBi2o1M2uZqes6mhJJq2swyzn4wCLcBGAsYHQ/s72-c/Tzon-Mpolton-Apokalypseis-gia-ton-Tramp.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/06/Tzon-Mpolton-Apokalypseis-gia-ton-Tramp.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/06/Tzon-Mpolton-Apokalypseis-gia-ton-Tramp.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων