$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Αμερικανική έκθεση: Παραβιάσεις στα όρια της εθνοκάθαρσης από την Τουρκία στη Συρία

Για «σημαντικές παραβάσεις» της θρησκευτικής ελευθερίας των μειονοτήτων στη βόρεια Συρία εγκαλεί την Τουρκία αμερικανική έκθεση ομοσπον


Για «σημαντικές παραβάσεις» της θρησκευτικής ελευθερίας των μειονοτήτων στη βόρεια Συρία εγκαλεί την Τουρκία αμερικανική έκθεση ομοσπονδιακής επιτροπής.

Η έκθεση της Αμερικανικής Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), μία επιτροπή διορισμένη από το αμερικανικό Κογκρέσο, αναφέρει ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων στις περιοχές της βόρειας Συρίας που έχει καταλάβει και θα συνεχίσει να το κάνει αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρέμβουν για να τη σταματήσουν.

Οι θρησκευτικές ελευθερίες έχουν επιδεινωθεί και συνεχίζουν να επιδεινώνονται τα τελευταία χρόνια τόσο στην Τουρκία όσο και σε περιοχές που καταλαμβάνει η χώρα, σύμφωνα με την εκτίμηση της ανεξάρτητης δικομματικής ομοσπονδιακής επιτροπής, η οποία είναι επιφορτισμένη με την επόπτευση του διεθνούς δικαιώματος στην ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης στο εξωτερικό.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να υποκριθούν πως δεν βλέπουν καθώς εξελίσσεται αυτή η καταστροφή», δήλωσε η Ναντίν Μαένζα, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο, διεθνείς παρατηρητές και ανεξάρτητες επιτροπές έχουν γίνει μάρτυρες σημαντικής καταπάτησης των θρησκευτικών ελευθεριών που «διευθύνονται» από την τουρκική κυβέρνηση στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.

«Αυτή η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο άμεσα την πολύτιμη εθνοτική και θρησκευτική ποικιλομορφία που εδώ και καιρό σηματοδοτεί τη βορειοανατολική και απειλεί τη βιωσιμότητα και τη σταθερότητα της αυτόνομης διοίκησης», δήλωσε η Μαένζα, αναφερόμενη στην κουρδική περιοχή.


Σε «ειδική λίστα παρακολούθησης»

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 η Τουρκία έχει αναμειχθεί στη βόρεια Συρία με τρεις διαφορετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, μέσω των οποίων έχει πάρει τον έλεγχο μεγάλων περιοχών, ανοίγοντας τουρκικά σχολεία και παραρτήματα της ανώτερης θρησκευτικής της Αρχής, της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, καθώς και άλλες υπηρεσίες.

Η διμερής ομάδα κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία να αποσυρθεί από τα βορειοανατολικά, τμήματα των οποίων εισέβαλε τον Οκτώβριο αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την ξαφνική απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Ο δηλωμένος στόχος της Τουρκίας ήταν να σπρώξει από τα νότια σύνορά τους, τους Κούρδους μαχητές που θεωρεί ως συνεργάτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, την μαχητική ομάδα που διεξάγει εδώ και δεκαετία εξέγερση στην Τουρκία.

Η έκθεση της επιτροπής δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για τη θρησκευτική ελευθερία.

Ο Μάικ Πομπέο, μάλιστα, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η οποία βρήκε ότι «οι συνθήκες θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία παραμένουν ανησυχητικές, με τη διαιώνιση περιοριστικών και παρεμβατικών κυβερνητικών πολιτικών σχετικά με τη θρησκευτική πρακτική και μια σημαντική αύξηση των περιστατικών βανδαλισμού και της κοινωνικής βίας κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων».

Η Τουρκία είναι το μοναδικό κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο περιλαμβάνεται στην «ειδική λίστα παρακολούθησης».

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι πολλοί Σύριοι είναι απρόθυμοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την τουρκική εισβολή λόγω «ενός τρόπου εκφοβισμού από συριακές ομάδες ευθυγραμμισμένες με την Τουρκία».

Δραματική επιδείνωση

Η Έιμι Όστιν Χολμς, καθηγήτρια μελετητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και συνεργάτης στο Κέντρο Woodrow Wilson, δήλωσε ότι οι συνθήκες στη βορειοανατολική Συρία έχουν επιδεινωθεί δραματικά για τους Χριστιανούς – συμπεριλαμβανομένων των Ασσυρίων, των Σύρων, των Χαλδαίων και των Αρμενίων – καθώς και για τους Γιαζίντι, οπαδούς αρχαίας μονοθεϊστικής θρησκείας.

«Σκοτώθηκαν, εξαφανίστηκαν, απήχθησαν, βιάστηκαν, κρατήθηκαν, υπέστησαν αναγκαστική θρησκευτική μεταστροφή και κρατήθηκαν για λύτρα έως ότου οι οικογένειές τους πληρώσουν υπερβολικά χρήματα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους», δήλωσε η Χολμς.

«Οι τόποι λατρείας τους έχουν καταστραφεί, παραμορφωθεί και λεηλατηθεί. Ακόμη και τα νεκροταφεία τους έχουν κατεδαφιστεί και βανδαλιστεί».

Οργανώσεις δικαιωμάτων και ομάδες υπεράσπισης έχουν επίσης τεκμηριώσει εκτεταμένες καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής γυναικών Κούρδων και Γιαζίντι, στα χέρια των συμμάχων ανταρτών της Τουρκίας, που είναι τώρα γνωστοί ως Συριακός Εθνικός Στρατός.

Η Χολμς προειδοποίησε ότι, εκτός εάν η Τουρκία αποσυρθεί από τις περιοχές που υπόκεινται στην κυβέρνησή της, που περιλαμβάνουν το Τελ Αμπάντ, το Ρας αλ-Αίν και τον Αφρίν, είναι απίθανο να επιστρέψουν οι θρησκευτικές μειονότητες.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1502,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4843,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αμερικανική έκθεση: Παραβιάσεις στα όρια της εθνοκάθαρσης από την Τουρκία στη Συρία
Αμερικανική έκθεση: Παραβιάσεις στα όρια της εθνοκάθαρσης από την Τουρκία στη Συρία
Για «σημαντικές παραβάσεις» της θρησκευτικής ελευθερίας των μειονοτήτων στη βόρεια Συρία εγκαλεί την Τουρκία αμερικανική έκθεση ομοσπον
https://1.bp.blogspot.com/-E4xmiy30Iak/XuKa7RiSMNI/AAAAAAAB_Hk/46BBta1oelcTV9HZBmmCnw8rgSuyVu3hACLcBGAsYHQ/s640/amerikaniki-ekthesi-paraviaseis-sta-oria-tis-ethnokatharsis.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-E4xmiy30Iak/XuKa7RiSMNI/AAAAAAAB_Hk/46BBta1oelcTV9HZBmmCnw8rgSuyVu3hACLcBGAsYHQ/s72-c/amerikaniki-ekthesi-paraviaseis-sta-oria-tis-ethnokatharsis.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/06/amerikaniki-ekthesi-paraviaseis-sta-oria-tis-ethnokatharsis.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/06/amerikaniki-ekthesi-paraviaseis-sta-oria-tis-ethnokatharsis.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων