$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Τελ Αβίβ: Συμβολική και σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Είναι η πρώτη επίσκεψη στη νέα ισραηλινή κυβέρνηση, και αποτυπώνει τη βούληση των δύο χωρών να προχωρήσουν περαιτέρω τη συνεργασία το


Είναι η πρώτη επίσκεψη στη νέα ισραηλινή κυβέρνηση, και αποτυπώνει τη βούληση των δύο χωρών να προχωρήσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους ανέφερε ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος

Συμβολική και πολύ σημαντική χαρακτήρισε ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και τη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, με τη συμμετοχή έξι Ελλήνων υπουργών. Συνομιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα, ο Ισραηλινός αξιωματούχος έστειλε το μήνυμα πως η αξία της διμερούς σχέσης Ελλάδας και Ισραήλ είναι αυτοτελής και ότι δεν σχετίζεται με τρίτο κράτος.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Τελ Αβίβ την ερχόμενη Δευτέρα, τόνισε πως είναι άλλη μια ένδειξη της σημασίας των σχέσεων και αποτυπώνει τη βούληση των δύο χωρών να προχωρήσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους. «Οικοδομούμε τη συνεργασία μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και αποκρυσταλλώνοντας ξεκάθαρα τη βούληση του Ισραήλ, είπε πως «θέλουμε να οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας σε σταθερά θεμέλια».

Ειδικότερα, εξήγησε πως η επίσκεψη της κυβερνητικής αποστολής, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, είναι συμβολική γιατί είναι η πρώτη επίσκεψη στη νέα ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε και ορκίστηκε σχεδόν πριν από ένα μήνα. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη σε αυτό που ελπίζουμε να είναι η εποχή μετά τον κορωνοϊό, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στη σημασία της επίσκεψης, εξήγησε πως είναι σημαντική γιατί επιτρέπει στα μέλη και των δύο κυβερνήσεων να ανανεώσουν και να επεκτείνουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, καθώς υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ισραηλινή κυβέρνηση. Αποσαφηνίζοντας περαιτέρω τη σπουδαιότητα της διεξαγωγής του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Ισραήλ, τόνισε πως είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δοθεί έμφαση στη στενή διμερή σχέση, στη σημασία της και στην καλή θέληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουν τη συνεργασία ένα βήμα παραπέρα.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ισραηλινός αξιωματούχος παρατήρησε πως η διμερής σχέση έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία 20 χρόνια και υπογράμμισε πως έχει έρθει η ώρα να τη συγκεκριμενοποιήσουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την προσδοκία του κατά την επικείμενη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ να συναφθούν συγκεκριμένες συμφωνίες και να υπογραφούν μνημόνια κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.

Δίνοντας μια γεύση για το τι αναμένει σε αυτό το επίπεδο, είπε πως πρόκειται, μεταξύ άλλων, να υπογραφεί μια συμφωνία για την τουριστική, γεωργική συνεργασία, καθώς και την κυβερνοασφάλεια και την υψηλή τεχνολογία. Επίσης, τόνισε πως οι δύο πλευρές εργάζονται για τη σύνταξη μιας κοινής δήλωσης που θα συνοψίζει τα αποτελέσματα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, δίνοντας έμφαση στο είδος (formallity) της σχέσης, την εγγύτητα, τις ετήσιες συνόδους κορυφής των πρωθυπουργών, των υπουργών Εξωτερικών, των υπουργών Άμυνας. Αναφερόμενος στη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στον τουριστικό τομέα, έκανε ειδική αναφορά στη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς και πρότεινε πως μπορούν να υπάρξουν κοινά τουριστικά πακέτα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ισραηλινός αξιωματούχος στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, τονίζοντας πως ο συντονισμός του αναδεικνύει τον περιφερειακό ρόλο των τριών χωρών στην ευρύτερη περιοχή.

Εστιάζοντας σε επιμέρους πτυχές της διμερούς συνεργασίας, στάθηκε στην ισχυρή αμυντική συνεργασία και διαμήνυσε πως το Ισραήλ θέλει να την επεκτείνει σε ένα στρατηγικό επίπεδο. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης, αποσαφήνισε σχετικά και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της χώρας του να προχωρήσει σε αυτό το επίπεδο.

Ακόμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διμερή ενεργειακή συνεργασία, με έμφαση στον EastMed και στην περιφερειακή του σημασία. Επίσης, διέκρινε κι άλλα θέματα στα οποία μπορούν να συνεργαστούν οι δύο χώρες, όπως το περιβάλλον και τις έκτακτες καταστάσεις (σεισμοί και φυσικές καταστροφές).

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή, ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα και το Ισραήλ να αναπτύξουν μια κοινή προσέγγιση. «Είμαστε δύο πυλώνες σταθερότητας σε αυτήν την περιοχή και η συνεργασία μας είναι ζωτικής σημασίας» σημείωσε.

Συνοψίζοντας τόνισε το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση των σχέσεων, διαμηνύοντας ότι όποιος θέλει να διαβάσει το μήνυμα είναι ευπρόσδεκτος να το διαβάσει.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους, ο Ισραηλινός ανώτατος αξιωματούχος συνεχάρη τις κυβερνήσεις των δύο χωρών για την υπογραφή της και εξέφρασε την πεποίθηση πως προσφέρει στη σταθερότητα και την ειρήνη της περιοχής. «Οτιδήποτε συμβάλλει στην επίτευξη σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης στην περιοχή είναι ευπρόσδεκτο» προσέθεσε και εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ να καρποφορήσουν και να ολοκληρωθούν.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2419,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Τελ Αβίβ: Συμβολική και σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Τελ Αβίβ: Συμβολική και σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Είναι η πρώτη επίσκεψη στη νέα ισραηλινή κυβέρνηση, και αποτυπώνει τη βούληση των δύο χωρών να προχωρήσουν περαιτέρω τη συνεργασία το
https://1.bp.blogspot.com/-9_S4FilwZvM/XuE60drC5TI/AAAAAAAB_C8/s1_huoetqscZV3WqATA2pnwMzkGONeqiQCK4BGAsYHg/w640-h360/tel-aviv-symvoliki-kai-simantiki-i-episkepsi-mitsotaki-sto-israil-compressed.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-9_S4FilwZvM/XuE60drC5TI/AAAAAAAB_C8/s1_huoetqscZV3WqATA2pnwMzkGONeqiQCK4BGAsYHg/s72-w640-c-h360/tel-aviv-symvoliki-kai-simantiki-i-episkepsi-mitsotaki-sto-israil-compressed.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/06/blog-post_10.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/06/blog-post_10.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων