$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Λεπέν σε Αλβανία: ''Είστε προτεκτοράτο του Ερντογάν''

Οι Γάλλοι λένε αυτά που δεν τολμούν οι Έλληνες πολιτικοί - Η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από Γάλλο Ευρωβουλευτή
Οι Γάλλοι λένε αυτά που δεν τολμούν οι Έλληνες πολιτικοί - Η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από Γάλλο Ευρωβουλευτή που κατηγόρησε τα Τίρανα ότι αποτελούν ουσιαστικά προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Πρόκειται για μια θαρραλέα πράξη από έναν ξένο αξιωματούχο που αντικατοπτρίζει όμως την άποψη ενός μεγάλου μέρους της γαλλικής πολιτικής σκηνής και της ελληνικής βέβαια, μόνο που αυτή δεν το εκφράζει όσο δυναμικά απαιτείται μετά τις αλβανικές προκλήσεις κατά της ελληνικής μειονότητας, που αποτελούν σαφώς τουρκικές εντολές.           

Για “σφαλιάρα” από Γάλλο ευρωβουλευτή κάνει λόγο και ο αλβανικός τύπος, που κατηγορεί τον Έντι Ράμα ότι κινείται μακριά από τις πολιτικές της ΕΕ, με τη χώρα του να είναι το επίκεντρο της τουρκικής επιρροής.

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Thierry Mariani, o oποίος ανήκει στο κόμμα της Λεπέν, είπε ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ δεν είναι κατάλληλες με αυτές της Ένωσης.

Ανέφερε δε την περίπτωση της σύλληψης και έκδοσης στην Τουρκία 5 εκπαιδευτικών από το Κοσσυφοπέδιο ως Γκιουλενιστές, ενώ στιγματίζει την Αλβανία ως το κεντρικό σημείο της τουρκικής επιρροής στην περιοχή των Βαλκανίων.

"Είμαστε εναντίον της διεύρυνσης της ΕΕ και το ερώτημα τώρα αφορά την Αλβανία που είναι υπό την άμεση επιρροή της Τουρκίας. Υπενθυμίζω ότι 5 δάσκαλοι τον Μάρτιο στο Κοσσυφοπέδιο απήχθησαν και στάλθηκαν στην Τουρκία”, τονίζει ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ η τουρκική ΜΙΤ έχει παρεισφρήσει στην Αλβανία και ελέγχει πολλούς τομείς της αλβανικής ζωής έχοντας πολλούς Αλβανούς συνεργάτες.

“Δεν πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που επέλεξαν αυτές τις στιγμές είναι κατάλληλες και ίδιες με την ΕΕ. Πρέπει να είμαστε πιο ειλικρινείς για την Αλβανία", είπε.

Έχουμε τονίσει εδώ και καιρό ότι η γειτονική χώρα που προκαλεί την Αθήνα σε κάθε ευκαιρία, υφαρπάζει περιουσίες Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, θέλει να δικάσει τους γονείς του Κατσίφα με σαθρές κατηγορίες, ενώ δεν αποδέχεται την ΑΟΖ με την Ελλάδα, απέχει παρασάγγας από το να εισέλθει στην ΕΕ.

Η Αλβανία εντός της Ευρώπης θα εκτελεί κατά γράμμα τα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος αναζητά και εκεί στρατιωτικές βάσεις με στόχο να περικυκλώσει την Ελλάδα.

Νέες προκλήσεις ετοιμάζουν οι Τσάμηδες κατά της Ελλάδος

Ταυτόχρονα ο αρχηγός του κόμματος PDIU Shpëtim Idrizi σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από μια δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Skënderbej» στα πλαίσια της εβδομάδας των Τσάμηδων, απευθύνθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη ζητώντας αναγνώριση της εκδίωξης των Τσάμηδων από την Ελλάδα, παρά τις παλαιότερες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο ίδιος ανέφερε την ανάγκη η ελληνική και η αλβανική πλευρά να δώσουν την δέουσα προσοχή σε αυτό που αποκάλεσε ως "καθιέρωση δικαιοσύνης".

“Κατά τον εορτασμό της 76ης επετείου της γενοκτονίας των Αλβανών Τσάμηδων, έχουμε μια άνευ προηγουμένου  ανθρώπινη ιστορία, με περίπου το 20% του πληθυσμού να σκοτώνεται και το 90% να εκτοπίζεται. Η λήθη είναι μια άλλη δολοφονία για τους Αλβανούς της Τσαμουριάς.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι κύκλοι εντός και εκτός της Αλβανίας προσπάθησαν να καλύψουν το ζήτημα των Τσάμηδων. Καλώ τον ελληνικό λαό να συνεργαστεί, διότι πιστεύουμε ότι η Τσαμουριά δεν είναι πλέον η δολοφονημένη συνείδηση ​​της ιστορίας”, τόνισε ο Ιντρίζι.

Υπενθυμίζουμε ότι Αλβανοί εθνικιστές με ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεύτικης ιστορίας, διαμηνύουν εδώ και χρόνια πως η Ήπειρος και άλλες περιοχές είναι αλβανικά εδάφη και πως ελληνικός στρατός «εισέβαλε» το 1945 στην Τσαμουριά και «έκανε σφαγές».

Στη διάρκεια της κατοχής, είτε υπό τους Ιταλούς μέχρι το Σεπτέμβριο 1943, είτε υπό τους Γερμανούς μέχρι την αποχώρησή τους το Νοέμβριο 1944, οι Τσάμηδες διέπραξαν τρομακτικά εγκλήματα, υπονομεύοντας κάθε προοπτική μελλοντικής συνύπαρξής τους με Χριστιανούς Έλληνες.

Αναγκάστηκαν να μετακομίσουν μαζικά στην Αλβανία το 1945. Σύμφωνα με την απογραφή του 1951, μετά την οριστική απομάκρυνση του Γερμανικού Στρατού από την Ήπειρο και τη μαζική διαφυγή των Τσάμηδων στην Αλβανία, στην Ελλάδα παρέμειναν μόνο 487 αλβανόφωνοι Μουσουλμάνοι.


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2419,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Λεπέν σε Αλβανία: ''Είστε προτεκτοράτο του Ερντογάν''
Λεπέν σε Αλβανία: ''Είστε προτεκτοράτο του Ερντογάν''
Οι Γάλλοι λένε αυτά που δεν τολμούν οι Έλληνες πολιτικοί - Η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από Γάλλο Ευρωβουλευτή
https://1.bp.blogspot.com/-kC4WN8U5M0w/XvMpA9D9-9I/AAAAAAAB_3Q/fddEFftMLcUXltT3GtJ-HNAsqM9beDuogCK4BGAsYHg/w640-h400/Lepen-se-Albania-Eiste-protektorato-tou-Erntogan%2B.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-kC4WN8U5M0w/XvMpA9D9-9I/AAAAAAAB_3Q/fddEFftMLcUXltT3GtJ-HNAsqM9beDuogCK4BGAsYHg/s72-w640-c-h400/Lepen-se-Albania-Eiste-protektorato-tou-Erntogan%2B.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/06/blog-post_24.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/06/blog-post_24.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων