$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Οι χειρότερες συνήθειες για την καρδιά σας

Η καρδιά είναι ο πιο σημαντικός μυς στο σώμα μας. Όμως, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, υπάρχουν κάποιες κα
Η καρδιά είναι ο πιο σημαντικός μυς στο σώμα μας. Όμως, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που έχουμε κρατήσει, χωρίς να ξέρουμε ότι τη βλάπτουν.

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το άγχος, η προχωρημένη ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό είναι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε ότι οι ακόλουθες κακές συνήθειες επηρεάζουν επίσης την καρδιά σας:

Δεν καθαρίζετε με οδοντικό νήμα τα δόντια

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά η καλή στοματική υγιεινή όχι μόνο σας βοηθά να κρατήσετε υγιή τα δόντια και τα ούλα σας, αλλά επίσης μπορεί να προστατεύσει την καρδιά σας. Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου σε άτομα με νόσο των ούλων είναι διπλάσιος από εκείνους με υγιή ούλα. Εκτός από την οδοντόβουρτσα, το οδοντικό νήμα πρέπει να γίνει μέρος της υγιεινής των δοντιών.

Βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο

Η αισιόδοξη άποψη της ζωής όχι μόνο βελτιώνει την ψυχική σας κατάσταση, αλλά επίσης μπορεί να σας προστατεύσει από τις καρδιακές παθήσεις. Σε αντίθεση με τους αισιόδοξους, οι απαισιόδοξοι συχνά πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και κατάθλιψη και είναι πιο επιρρεπείς στην παχυσαρκία. Γελάστε πιο συχνά και πάντα να κοιτάτε τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Σας αρέσει να βάζετε αλάτι σε κάθε φαγητό

Δεν έχετε δοκιμάσει το φαγητό ακόμα και ήδη ψάχνετε για την αλατιέρα στο τραπέζι; Για πολλούς, τα αλμυρά τρόφιμα είναι πιο εύπεπτα, αλλά το αλάτι είναι ένας τεράστιος εχθρός της υγείας. Το αλάτι που μπαίνει στο σώμα οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στις αρτηρίες και να αυξήσει τον κίνδυνο του εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής. Ελέγξτε την πρόσληψη αλατιού. Δώστε προτεραιότητα σε άλλα μπαχαρικά σε σχέση με το επικίνδυνο αλάτι. Η μέγιστη ποσότητα αλατιού που ένας ενήλικας θα μπορούσε να λάβει μέσω της διατροφής είναι περίπου 6 γραμμάρια ή ένα κουταλάκι του γλυκού. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα συχνά περιέχουν πολύ αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων.

Ακολουθείτε μια μοναχική ζωή

Προτιμάτε να περνάτε το χρόνο σας μόνοι, αντί να διατηρείτε τις κοινωνικές επαφές σας; Ισως είναι καλύτερα να βρείτε τους φίλους σας στην επόμενη συνάντηση. Η μοναξιά μπορεί να κάνει κακό στην καρδιά σας. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ένα ισχυρό δίκτυο φίλων και συγγενών και την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανείς που μπορούν να επικαλεστούν σε στρεσογόνες καταστάσεις εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ποιος θα το φανταζόταν ότι μια τέτοια διασκεδαστική δραστηριότητα, όπως η φιλία θα είχε τόσο ισχυρή επίδραση στην καρδιά μας;

Περνάτε αρκετές ώρες κάθε μέρα μπροστά στην τηλεόραση

Ισως η παρακολούθηση τηλεόρασης με τις ώρες αποτελεί μια επιλογή για να περνάτε το χρόνο σας. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι οι μεγάλες περίοδοι που περνάτε μπροστά από την τηλεόρασή σας είναι επιβλαβείς για την καρδιά σας. Η πρακτική αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμη και αν ασκείστε τακτικά, γιατί η έλλειψη κίνησης επηρεάζει τα επίπεδα του λίπους και της ζάχαρης στο αίμα. Κινηθείτε περισσότερο και, αν η δουλειά σας είναι κυρίως καθιστική, να χρησιμοποιείτε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται, για να σηκώνεστε και να περπατάτε.

Κοιμάστε πολύ λίγο ή πάρα πολύ

Κοιμάστε πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και αργότερα προσπαθείτε να συμπληρώνετε τον ύπνο τα Σαββατοκύριακα; Θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η συνήθεια βλάπτει την καρδιά σας. Επιλέγοντας ένα από τα δύο άκρα -να κοιμάστε λιγότερο από πέντε ή περισσότερο από εννέα ώρες το βράδυ- είναι μια συνταγή για υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα, που οδηγούν σε καρδιακή νόσο.

Κάνετε εντατική άσκηση

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα οφέλη της άσκησης για την υγεία σας. Ωστόσο, η υπερβολική άσκηση μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς. Η εντατική προπόνηση για τους αθλητές σχετίζεται με βλάβες και ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και της καρδιάς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι προπονήσεις δεν θα πρέπει να διαρκούν περισσότερο από μία ώρα. Ιδιαίτερα επιβλαβής συνήθεια είναι η «άσκηση του Σαββατοκύριακου» των ανθρώπων που είναι παθητικοί κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας.

Δεν έχετε περιορισμούς στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πάρα πολύ κόκκινο κρέας υποφέρουν από αυξημένα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ο κίνδυνος αυξάνεται περαιτέρω με τη συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, όπως τα λουκάνικα Φρανκφούρτης. Είναι καλύτερο να περιορίσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε 70-90 γραμμάρια ανά ημέρα. Αν αγαπάτε το κρέας, πολύ πιο υγιεινή επιλογή είναι το λευκό κρέας και ψάρι, από το χοιρινό και το βοδινό κρέας, τα οποία περιέχουν περισσότερα κορεσμένα λίπη.

medinova.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2420,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1789,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,633,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οι χειρότερες συνήθειες για την καρδιά σας
Οι χειρότερες συνήθειες για την καρδιά σας
Η καρδιά είναι ο πιο σημαντικός μυς στο σώμα μας. Όμως, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, υπάρχουν κάποιες κα
https://1.bp.blogspot.com/-IM45_qTcPtg/Xvhp0XBJTJI/AAAAAAACANI/Ob-OovIQMgEH45nnOZ_HITXJiUkQPPUmgCK4BGAsYHg/w640-h394/oi-heiroteres-sinithies-gia-tin-kardia-sas.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-IM45_qTcPtg/Xvhp0XBJTJI/AAAAAAACANI/Ob-OovIQMgEH45nnOZ_HITXJiUkQPPUmgCK4BGAsYHg/s72-w640-c-h394/oi-heiroteres-sinithies-gia-tin-kardia-sas.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/06/blog-post_60.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/06/blog-post_60.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων