$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Πρέσβης ΗΠΑ στη Λιβύη: "Απαιτούμε την απόσυρση Σύριων, Τούρκων & Ρώσων"

Και οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν Τούρκους και Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ δήλωσε σε


Και οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν Τούρκους και Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ δήλωσε σε ειδική ενημέρωση ότι η θέση των ΗΠΑ στη Λιβύη είναι ότι η σύγκρουση πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο τερματισμός της σύγκρουσης θα μειώσει τον αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο της ξένης παρέμβασης, θα επιτρέψει την ανθρωπιστική δράση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19 και θα ανακουφίσει τα δεινά των Λίβυων όσον αφορά την μεγάλη αύξηση των πεινασμένων και των εκτοπισμένων.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο του Ντουμπάι στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Νόρλαντ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στη Λιβύη έχει εξελιχθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, υποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) έχει τον έλεγχο πολλών περιοχών χάρη στην τουρκική στρατιωτική υποστήριξη.

Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι έστειλε μισθοφόρους της εταιρείας Βάγκνερ, τους οποίους επί του παρόντος αποσύρει μακριά από την πρώτη γραμμή των μαχών νότια της Τρίπολης, ενώ επισήμανε την ανησυχία των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο συνεχιζόμενης κλιμάκωσης στη Λιβύη.

Στάθηκε στην μεταφορά ρωσικών μαχητικών στη Λιβύη, όπως αποκάλυψε η AFRICOM, καθώς και στη συνεχιζόμενη ροή τουρκικού στρατιωτικού υλικού και άλλες μορφές υποστήριξης για το GNA.

«Τα μηνύματά μας προς το GNA και τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) ήταν πάντα ότι πρέπει να αδράξουμε την τρέχουσα ευκαιρία να επιστρέψουμε στις συζητήσεις 5 + 5 υπό την ηγεσία του ΟΗΕ. Αυτή η συμφωνία, την οποία οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να επανεξετάσουν, είναι η ιδανική ευκαιρία για τη δημιουργία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Για να είναι πραγματικά επιτυχημένη αυτή η προσπάθεια, τα μέρη που συμμετέχουν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση και η ηγεσία και από τις δύο πλευρές θα πρέπει να δώσει στις διαπραγματευτικές επιτροπές τις απαραίτητες εξουσίες», δήλωσε ο Norland.

Όσον αφορά τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την τουρκική επιρροή στη σύγκρουση, είπε: «Η βασική μας θέση είναι ότι ήρθε η ώρα για όλους τους μισθοφόρους και τις ξένες δυνάμεις να αρχίσουν να τερματίζουν την κλιμάκωση και να εγκαταλείψουν τη Λιβύη. Εάν υπάρχει ένα σύνθημα που θέλουμε να εφαρμόσουμε σήμερα, είναι «Η Λιβύη στους Λιβύους».

«Όσον αφορά την Τουρκία, πρέπει να θυμόμαστε ότι η πραγματική κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης ξεκίνησε με την παρέμβαση των δυνάμεων της εταιρείας Βάγκνερ από τη Ρωσία τον Οκτώβριο και της τουρκικής επέμβασης.

Τώρα που η κατάσταση έχει σχεδόν διευθετηθεί, επαναλαμβάνουμε το μήνυμά μας ότι η ξένη παρέμβαση πρέπει να σταματήσει για να επιτρέψει στα κόμματα της Λιβύης να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν πιστεύουμε ότι η Λιβύη θέλει να καταληφθεί από οποιονδήποτε ξένο κράτος, είτε πρόκειται για τη Ρωσία, την Τουρκία ή ακόμη και κάποιο ιδεολογικό κίνημα”.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ τόνισε ότι το επίκεντρο των προσπαθειών της χώρας του αφορά την διακοπή της κλιμάκωσης και την απόσυρση όλων των ξένων στοιχείων, είτε είναι Ρώσοι είτε Σύριοι μισθοφόροι, δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση.

Παράξενη αντίδραση, μετά τη Ρωσία και οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν Τούρκους και Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη. Όσο για τους Ρώσους αυτοί θα περιοριστούν στα τερματικά των πετρελαιοπηγών και πουθενά αλλού.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,481,ΑΠΟΨΕΙΣ,1469,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,497,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4803,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1579,ΕΛΛΑΔΑ,2687,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,312,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,96,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2386,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1771,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2270,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3970,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,591,ΥΓΕΙΑ,2354,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πρέσβης ΗΠΑ στη Λιβύη: "Απαιτούμε την απόσυρση Σύριων, Τούρκων & Ρώσων"
Πρέσβης ΗΠΑ στη Λιβύη: "Απαιτούμε την απόσυρση Σύριων, Τούρκων & Ρώσων"
Και οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν Τούρκους και Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ δήλωσε σε
https://1.bp.blogspot.com/-ZODRfdu6DOg/XtqIeK7OxAI/AAAAAAAB-vc/viYgzRoZEsAZJ_VLC5IJswxXOFwt7MiagCLcBGAsYHQ/s640/presbis-ipa-sti-libyi-apaitoyme-tin-aposyrsi-syrion-toyrkon-roson.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ZODRfdu6DOg/XtqIeK7OxAI/AAAAAAAB-vc/viYgzRoZEsAZJ_VLC5IJswxXOFwt7MiagCLcBGAsYHQ/s72-c/presbis-ipa-sti-libyi-apaitoyme-tin-aposyrsi-syrion-toyrkon-roson.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/06/presbis-ipa-sti-libyi-apaitoyme-tin-aposyrsi-syrion-toyrkon-roson.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/06/presbis-ipa-sti-libyi-apaitoyme-tin-aposyrsi-syrion-toyrkon-roson.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων