$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Δέκα δισ. φόρων καλούνται να πληρώσουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις

Προκόπης Χατζηνικολάου To ποσό των 10 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις εν μέσω της υγειονομική κρί


Προκόπης Χατζηνικολάου

To ποσό των 10 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις εν μέσω της υγειονομική κρίσης. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται φόροι και εισφορές που βρίσκονται σε αναστολή, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων αλλά και ο ΕΝΦΙΑ.

Το ποσό που πρέπει να βρουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις είναι τεράστιο και προκειμένου να μην οδηγηθεί στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών -το ύψος της οποίας ξεπερνάει τα 104 δισ. ευρώ-, η κυβέρνηση αποφάσισε να πληρωθούν σε περισσότερες δόσεις.

Φόροι και εισφορές σε αναστολή.
Οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων που έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας ανέρχονται στο 1,5 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν ελεύθεροι επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του έτους. Συνολικά η κυβέρνηση πρόκειται να ρυθμίσει περί τα 3 δισ. ευρώ υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά την περίοδο της καραντίνας.

Η νέα έκτακτη ρύθμιση της εφορίας θα προβλέπει την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις και θα αφορά όσους έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι τον Οκτώβριο την πληρωμή φόρων και δόσεων ρυθμίσεων.

Η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις που έκλεισαν με απόφαση του κράτους, επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και υπάγονται στη λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ, εργαζομένους που εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας ή είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση μετά το τέλος των αναστολών (στα τέλη Οκτωβρίου), υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η ρύθμιση θα αφορά όλες τις οφειλές τακτικές (ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.ά.) και έκτακτες (φόρος κληρονομιάς), καθώς και τις δόσεις ρυθμίσεων η πληρωμή των οποίων έχει ανασταλεί.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση θα δώσει και μια περίοδο χάριτος 3 μηνών καθώς η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2021. Το ύψος του επιτοκίου για όσους επιλέξουν τη ρύθμιση των 24 δόσεων θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2,5%.

Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ποσό ύψους 3,6 δισ. ευρώ μπορεί να καταβληθεί από 3,1 εκατ. φορολογουμένους που λαμβάνουν χρεωστικό σημείωμα από την εφορία σε οκτώ δόσεις αντί τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2021. Τα φυσικά πρόσωπα που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο θα τύχουν έκπτωσης 2%.

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων.
Σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, αντί έξι που ισχύουν σήμερα, θα πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί οι επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ θα καταβληθεί από τα τέλη Ιουλίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο η κυβέρνηση θα λάβει και τις σχετικές αποφάσεις για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν πληγεί.

Ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων.
Περισσότεροι από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φέτος φόρο για τα ακίνητα που διαθέτουν, συνολικού ύψους 2,53 δισ. ευρώ. Ο φόρος θα αποπληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις αντί πέντε που ισχύουν σήμερα, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία στις 26 Φεβρουαρίου.

liberal.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,481,ΑΠΟΨΕΙΣ,1469,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,497,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4803,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1579,ΕΛΛΑΔΑ,2687,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,312,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,96,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2386,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1771,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2270,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3970,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,591,ΥΓΕΙΑ,2354,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Δέκα δισ. φόρων καλούνται να πληρώσουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις
Δέκα δισ. φόρων καλούνται να πληρώσουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις
Προκόπης Χατζηνικολάου To ποσό των 10 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις εν μέσω της υγειονομική κρί
https://1.bp.blogspot.com/-8aQ71Trrhcs/XwxWQgjP6KI/AAAAAAACAv4/p6frRZ-SAhYsgs7fsYTKKnaEKXpCXA9xQCLcBGAsYHQ/s640/deka-dis-foron-kalountai-na-plirosoun-forologoumenoi-kai-epicheirisei.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-8aQ71Trrhcs/XwxWQgjP6KI/AAAAAAACAv4/p6frRZ-SAhYsgs7fsYTKKnaEKXpCXA9xQCLcBGAsYHQ/s72-c/deka-dis-foron-kalountai-na-plirosoun-forologoumenoi-kai-epicheirisei.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/07/deka-dis-foron-kalountai-na-plirosoun-forologoumenoi-kai-epicheirisei.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/07/deka-dis-foron-kalountai-na-plirosoun-forologoumenoi-kai-epicheirisei.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων