$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Ένας πύραυλος αρκεί! Το μήνυμα στην Τουρκία

Το Σαββατοκύριακο συνέβη κάτι που λίγοι έμαθαν… H αντιπαράθεση και οι επιδείξεις ισχύος μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου στο πολύπλοκο θέατ


Το Σαββατοκύριακο συνέβη κάτι που λίγοι έμαθαν… H αντιπαράθεση και οι επιδείξεις ισχύος μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου στο πολύπλοκο θέατρο επιχειρήσεων της Λιβύης αναμένεται να συνεχιστούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες.

Η Άγκυρα συνεχίζει τη στρατιωτική της επέμβαση στην Λιβύη, υποστηρίζοντας την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης (Δυτική Λιβύη). Από την πλευρά της η Αίγυπτος προειδοποιεί πως μπορεί να επέμβει υπέρ της άλλης πλευράς.

Όλα δείχνουν πως η προοπτική μιας πιθανής σύγκρουσης μεταξύ δυνάμεων των δύο χωρών- η οποία πριν από λίγα χρόνια θα φάνταζε «επιστημονική φαντασία»- δεν αποτελεί πλέον απίθανο ενδεχόμενο, με την Αίγυπτο να στέλνει το Σαββατοκύριακο ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ μήνυμα, όπως θα δούμε παρακάτω.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Πριν το δούμε, θυμίζουμε πως ο Ερντογάν στηρίζει την κυβέρνηση Σάρατζ – με την οποία έχει υπογράψει παράνομο μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα- με οπλισμένα drones, στρατιωτικούς συμβούλους και μισθοφόρους από την Συρία. Η στήριξη αυτή επέτρεψε στην κυβέρνηση Σάρατζ (GNA) να σπάσει την πολιορκία της Τρίπολης από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, και να περάσει στην αντεπίθεση, προκαλώντας την αντίδραση των υποστηρικτών του Χαφτάρ, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μάλιστα, οι Τούρκοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στη δυτική Λιβύη, βοηθώντας την GNA να προχωρήσει ανατολικά, αποσπώντας περιοχές από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, τον οποίο στηρίζει (και) το Κάιρο.

Στις 5 Ιουνίου το γραφείο επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Ερντογάν υποστήριξε πως η αεροπορική βάση αλ Τζούφρα, η μεγαλύτερη στην χώρα, και η Σύρτη, είναι οι επόμενοι στόχοι. Ενώ, τον Μάιο είχε καταληφθεί η αεροπορική βάση αλ Ουατίγια.

Μεταξύ των άλλων, η Αίγυπτος έχει υπογραμμίσει πως μπορεί να προβεί σε ευθεία επέμβαση, με τον πρόεδρο Σίσι να χαρακτηρίζει «κόκκινη γραμμή» την Σύρτη και την αλ Τζούφρα και να λέει σε Αιγύπτιους στρατιωτικούς, σε επίσκεψή του στα σύνορα Αιγύπτου- Λιβύης να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και για επιχειρήσεις.

Πέραν τούτου, στις 4 Ιουλίου άγνωστα αεροσκάφη βομβάρδισαν την αλ Ουατίγια, όπου η Τουρκία είχε αρχίσει να εγκαθιστά συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων MIM-23 Hawk.

Όπως αναφέρει το The Arab Weekly, τα αεροσκάφη που χτύπησαν τις τουρκικές δυνάμεις στην αλ Ουατίγια ήταν γαλλικής κατασκευής, πιθανότατα Rafale. Στην περιοχή οι αεροπορίες που χρησιμοποιούν τον τύπο είναι η γαλλική και η αιγυπτιακή, και ως εκ τούτου φαντάζει πιθανότερο την επίθεση να πραγματοποίησαν οι Αιγύπτιοι (ίσως σε συνεννόηση με την Γαλλία που και αυτή έχει προβλήματα με την Άγκυρα).

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Όμως η Αίγυπτος δεν μένει μόνο εκεί. Οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις της, πραγματοποίησαν, το Σάββατο, ελιγμούς στα δυτικά σύνορα με την Λιβύη. Κατά την διάρκεια των ελιγμών, οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αμφίβια επιχείρηση, με την υποστήριξη της αεροπορίας. Ο Αιγυπτιακός Στόλος βρέθηκε μάλιστα πολύ κοντά στις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν προαναγγείλει, εξίσου, ασκήσεις ανοιχτά της Λιβύης.

Στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν από τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις αποτυπώνουν την στιγμή που το Ναυτικό τους βύθισε «εχθρικό» πλοίο στην Μεσόγειο, κοντά στη Λιβύη, με ένα μόλις χτύπημα.

Η άσκηση εντάχθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου σε ένα από τα στάδια της άσκησης «Decisive 2020». Το μήνυμα όμως ήταν σαφές: Μια φρεγάτα εκτόξευσε πύραυλο Harpoon, ο οποίος έχει εμβέλεια από 124 έως 140 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας το πλοίο με μία μόνη επιτυχημένη βολή.

Μάλιστα, ο Αιγυπτιακός Στρατός ανακοίνωσε ότι η μεγάλη στρατιωτική άσκηση “Decisive 2020” στα δυτικά σύνορα με τη Λιβύη πραγματοποιήθηκε υπό το πρίσμα των ραγδαίων αλλαγών στην περιοχή, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην τουρκική ανάμειξη δυτικά των αιγυπτιακών συνόρων και του αιγυπτιακού ζωτικού χώρου (ΑΟΖ), καυώς το τουρκολιβυκό μνημόνιο «κόβει» ΑΟΖ και από την Αίγυπτο.

Δείτε στον χάρτη:


Ο Ταξίαρχος Tamer Al-Rifai, ο επίσημος στρατιωτικός εκπρόσωπος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσίευσε το βίντεο με τα στιγμιότυπα που δείχνουν την καταστροφή του εχθρικού στόχου στην νότια Μεσόγειο. Το μήνυμα στην Τουρκία ήταν πασιφανέστατο!el.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,496,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4802,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1577,ΕΛΛΑΔΑ,2687,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,509,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,95,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2386,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1771,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2267,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3969,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,589,ΥΓΕΙΑ,2354,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ένας πύραυλος αρκεί! Το μήνυμα στην Τουρκία
Ένας πύραυλος αρκεί! Το μήνυμα στην Τουρκία
Το Σαββατοκύριακο συνέβη κάτι που λίγοι έμαθαν… H αντιπαράθεση και οι επιδείξεις ισχύος μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου στο πολύπλοκο θέατ
https://1.bp.blogspot.com/-tXytUf2ccjI/XwxS4vLPg7I/AAAAAAACAvg/CZtDZyivyVYahCQPyXLgQfMOVagiJiKzACLcBGAsYHQ/s640/enas-pyraulos-arkei-to-mhnyma-sthn-tou.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-tXytUf2ccjI/XwxS4vLPg7I/AAAAAAACAvg/CZtDZyivyVYahCQPyXLgQfMOVagiJiKzACLcBGAsYHQ/s72-c/enas-pyraulos-arkei-to-mhnyma-sthn-tou.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/07/enas-pyraulos-arkei-to-mhnyma-sthn-tou.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/07/enas-pyraulos-arkei-to-mhnyma-sthn-tou.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων