$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Μπραβιλίκια και προστασία πουλούσε το κύκλωμα εκβιαστών ακόμα και σε… πανηγύρια!

Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει» , λέει μια παροιμία και φαίνεται ότι την εφάρμοζαν κατά γράμμα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Π


«Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει», λέει μια παροιμία και φαίνεται ότι την εφάρμοζαν κατά γράμμα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Πειραιά! Εκτός από τα νυχτερινά μαγαζιά, οι εκβιαστές είχαν… ευρεία γκάμα πώλησης προστασίας: ψησταριές, ουζερί, καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, πανηγύρια και pet shops!

Θυμίζουμε ότι συνελήφθησαν 11 άτομα και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, με τους περισσότερους να προφυλακίζονται.

Η εξάρθρωσης της οργάνωσης από την Ελληνική Αστυνομία συνοδεύτηκε με τρομερές αποκαλύψεις για τη δράσης της, η οποία σύμφωνα με τη Realnews, επεκτεινόταν σε τοκογλυφίες, απάτες, κυνομαχίες, στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, στημένα παιχνίδια πόκερ, στημένες ιπποδρομίες.

Μάλιστα, το κύκλωμα δεν δίστασε εν μέσω της πανδημίας και με τη χώρα σε καραντίνα, να αποσπάσει από εταιρεία (εξαπατώντας την) 240.000 χειρουργικές μάσκες, συνολικής αξίας 620.640 ευρώ!

Τουλάχιστον 32 ήταν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που πουλούσαν προστασία τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ αυτών και το YTON του Νίκου Βέρτη και το CAN CAN την περίοδο που εμφανιζόταν εκεί ο Θέμης Αδαμαντίδης.

Σε μία από τις δεκάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία ο εμπλεκόμενος αστυνομικός στο κύκλωμα ακούγεται να λέει: «…τον Βέρτη τον έχουμε, ο Θοδωρής τον έχει. Ξέρεις, τον Βέρτη σα μαγαζί, οι μπράβοι και τέτοια. Τον έχει, τον έχουν αυτοί, ο Ζαχαρίας δηλαδή, και τον Αδαμαντίδη έχουνε».

Η ανώνυμη καταγγελία που οδήγησε στο «ξήλωμα» του κυκλώματος

Η εξάρθρωση της οργάνωσης ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Είχε προηγηθεί συμπλοκή σε κατάστημα στη Σαλαμίνα όπου μέλη του κυκλώματος απαίτησαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά με πρόσχημα την παροχή προστασίας.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, στις 28 Ιουνίου 2019 άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομία: «Έχω μαγαζί στη Σαλαμίνα και μαζί με τους άλλους καταστηματάρχες έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τους μπράβους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούμε πια να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα έξοδα μας. …Μαζεύονται όλοι οι «φουσκωτοί» και τσακώνονται ποιος θα πρωτοπάρει τα λεφτά μας για την προστασία μας. Φοβόμαστε όλοι να πάμε εδώ στην τοπική αστυνομία και αναγκαζόμαστε να δίνουμε ένα σωρό λεφτά για το γαμώτο».

Ο ανώνυμος καταγγέλλων έδωσε και κάποια τηλέφωνα όσων εμπλέκονταν στον εκβιασμό των καταστηματαρχών και έτσι ξεκίνησε η παρακολούθηση.

Για τα πανηγύρια!

Από το στόχαστρο της εγκληματικής οργάνωσης δεν γλίτωσαν ούτε τα πανηγύρια, αλλά και τα petshop! Από ιδιοκτήτρια ζήτησαν 300 με 600 ευρώ απειλώντας την ότι « θα της το σπάσουν» αν δεν τα δώσει. Ο φερόμενος ως αρχηγός συνήθιζε να ζητά από Ρομά, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με είδη ένδυσης –υπόδησης, χρηματικά ποσά με «νταηλίκι», με το πρόσχημα της παροχής προστασίας. Σε συνομιλία του λέει σε ιδιοκτήτη επιχείρησης στο Σχιστό Περάματος: «Το ξέρεις από δω και πέρα όποιος είναι εδώ, θα δίνει του λέω λεφτά και θα δίνει και το μισό εμπόρευμα, επειδή γουστάρω εγώ… βάλε 10 ζευγάρια παπούτσια τώρα να φύγω για τα παιδιά».

Ένας εκ των ιδιοκτητών ανέφερε ότι «έφτασα στο σημείο να πληρώνω 250 ευρώ το μήνα για εφτά μαγαζιά δηλαδή συνολικά 1750 ευρώ».

Η επιρροή στις φυλακές και οι κυνομαχίες

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος είχε επιρροή και σε διάφορα καταστήματα κράτησης και σύμφωνα με τις Αρχές: «Η γκάμα των εξυπηρετήσεών του, απαρτίζεται επίσης από διευκολύνσεις φιλικών προσώπων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, για παράδειγμα, παροχή προνομιακής κράτησης θέσεων».

Σε μία αποθήκη - αυλή στο Πέραμα είχε διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, στον οποίο είχε περίπου 10 σκυλιά για κυνομαχίες. Κάθε αγώνας πραγματοποιούνταν έναντι στοιχήματος ενώ οι συμμετέχοντες έδιναν σχετική προκαταβολή, ώστε αν ένας αγώνας ακυρωνόταν με ευθύνη ενός συμμετέχοντος, ο έτερος να αποζημιωνόταν από αυτή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, σε περίπτωση που κάποιος φορέας Φιλοζωικής Οργάνωσης πήγαινε να ασχοληθεί με τις δραστηριότητες αυτές, «ο αρχηγός του κυκλώματος κάνει σαφές εκφοβίζοντας τους με απειλές τόσο κατά της σωματικής ακεραιότητας τους όσο και της ακεραιότητας των υλικών αγαθών τους, ότι σε περίπτωση που επιδίωκαν την τιμωρία του ή αναφέρονταν στις πράξεις του με κίνδυνο να τιμωρηθεί θα υλοποιούσε τις απειλές….»,

Αθλητισμός και στημένα επίσης στο μενού!

Από την έρευνα και την ανάλυση των καταγεγραμμένων συνομιλιών, όπως αναφέρει η Realnews, προέκυψε επίσης η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του αθλητισμού… «μέσω της παροχής συνοδείας προστασίας σε διάφορους αθλητικού συλλόγους, τραμπουκισμών αντιπάλων ομάδων εντός αθλητικών χωρών και πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με στημένα παιχνίδια» κυρίως της Β΄Εθνικής και ερασιτεχνικών ομάδων. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά ενός μέλους του κυκλώματος για πρόεδρο ομάδας για τον οποίο λέει ότι «τον έχουν για ψόφο, γιατί στήνει παιχνίδια».

Πηγή: newsbreak.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,481,ΑΠΟΨΕΙΣ,1469,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,497,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4803,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1579,ΕΛΛΑΔΑ,2687,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,312,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,96,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2386,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1771,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2270,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3970,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,591,ΥΓΕΙΑ,2354,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Μπραβιλίκια και προστασία πουλούσε το κύκλωμα εκβιαστών ακόμα και σε… πανηγύρια!
Μπραβιλίκια και προστασία πουλούσε το κύκλωμα εκβιαστών ακόμα και σε… πανηγύρια!
Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει» , λέει μια παροιμία και φαίνεται ότι την εφάρμοζαν κατά γράμμα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Π
https://1.bp.blogspot.com/-2sw58F5Ks3s/Xwt0ynJBfFI/AAAAAAACAvI/rtnbT9rmHB8dU4IJ6uJmY-qLz-s9l7mQACLcBGAsYHQ/s640/mprabilikia-kai-prostasia-poulouse-to-kyklwma-ekbiastwn-akoma-kai-se-panhgyria.webp
https://1.bp.blogspot.com/-2sw58F5Ks3s/Xwt0ynJBfFI/AAAAAAACAvI/rtnbT9rmHB8dU4IJ6uJmY-qLz-s9l7mQACLcBGAsYHQ/s72-c/mprabilikia-kai-prostasia-poulouse-to-kyklwma-ekbiastwn-akoma-kai-se-panhgyria.webp
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/07/mprabilikia-kai-prostasia-poulouse-to-kyklwma-ekbiastwn-akoma-kai-se-panhgyria.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/07/mprabilikia-kai-prostasia-poulouse-to-kyklwma-ekbiastwn-akoma-kai-se-panhgyria.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων