$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Οι ΕΔ «φορτώνουν» πολεμοφόδια: Κωδικός «τορπίλες – Mirage»

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «σπάνε» πλήρως το ηθικό των «γειτόνων», καθώς όσο αυτοί κλιμακώνουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και καθημε


Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «σπάνε» πλήρως το ηθικό των «γειτόνων», καθώς όσο αυτοί κλιμακώνουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και καθημερινά μηχανεύονται νέους τρόπους για να διεκδικήσουν ενεργειακό πλούτο και εδάφη, οι προστάτες των ελληνικών συνόρων εξοπλίζονται, παρακολουθούν τις κινήσεις του εχθρού και παραμένουν σε ετοιμότητα για κάθε σενάριο.

Το ΥΠΕΘΑ λοιπόν, στο πλαίσιο της επαρκούς και αναβαθμισμένης προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει θέσει ως προτεραιότητα δύο «καυτά» προγράμματα που αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ΕΔ. Έρχεται νέα εποχή για τα υποβρύχια και τα Mirage της Ελλάδας, ενώ οποιαδήποτε κίνηση των Τούρκων κατά της χώρας μας θα οδηγήσει την Άγκυρα σε ένα καταστρεπτικό αδιέξοδο.

Την ώρα που η Άγκυρα ψάχνει ενδεχομένως για νέες αφορμές ώστε να κλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικά μετά το «κάζο» στη Λιβύη και την καταστροφή των αντιαεροπορικών NIM-23 HAWK, το Ελληνικό επιτελείο αναζητά από την πλευρά του τρόπους να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις επιχειρησιακές δυνατότητες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεχής προβολή ισχύος ειδικά μέσα από το σύγχρονο και πανίσχυρο Ελληνικό οπλοστάσιο αποτελεί προτεραιότητα και χωρίς αμφιβολία το πιο δυνατό «χαρτί» αποτροπής απέναντι στις Τουρκικές αξιώσεις και σε κάθε κίνηση αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Πέρα από τα μακροχρόνια εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία θα «φανούν» σε βάθος χρόνου στο ισοζύγιο ισχύος όπως για παράδειγμα η απόκτηση νέων φρεγατών , η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικεντρώνεται μεταξύ άλλων σε δύο «καυτά» προγράμματα τα οποία θα συμβάλουν άμεσα στην κατακόρυφη αύξηση της ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι η ολοκλήρωση με διαδικασίες fast track στο πλαίσο φυσικά της ισχύουσας νομοθεσίας της απόκτησης τορπιλών βαρέως τύπου αλλά και η προμήθεια ανταλλακτικών για τα Γαλλικά Mirage 2000. Οπλικά συστήματα πραγματικοί πολλαπλασιαστές ισχύος τα οποία στο περιβάλλον επιχειρήσεων του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου δίνουν τεράστια πλεονεκτήματα στην στρατιωτική ηγεσία στην προσπάθεια θωράκισης της χώρας.

Τα υποβρύχια που θα χρησιμοποιούν τις νέες τορπίλες υπάρχουν και φυσικά τα Mirage βρίσκονται στα υπόστεγα της 114 Πτέρυγας Μάχης αναμένοντας τα εξαρτήματα εκείνα τα οποία θα τα στείλουν στο διάδρομο τροχοδρόμησης και στον ουρανό του Αιγαίου εκτινάσσοντας τις διαθεσιμότητες.

Γραφειοκρατικοί και όχι οικονομικοί λόγοι αλλά και όλα όσα ακολούθησαν το ξέσπασμα της πανδημίας αποτέλεσαν τροχοπέδη για τα δύο προγράμματα με τους επιτελείς και τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων να κάνουν πλέον αγώνα δρόμου ώστε το συντομότερο οι τορπίλες βαρέως τύπου να βρίσκονται στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού και τα «Δελταπτέρυγα» να απογειώνονται κατά κύματα από τη «φωλιά» τους στην Τανάγρα, αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το Newpost.

Όσον αφορά τα Γαλλικά μαχητικά η πανδημία του covid-19 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθυστέρηση υπογραφής της εκτελεστικής απόφασης ενώ Αθήνα και Παρίσι είχαν συμφωνήσει και επισπεύσει τη διαδικασία έπειτα από τις επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Τα χρήματα άλλωστε υπάρχουν εδώ και χρόνια και μένει πλέον να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Η Πολεμική Αεροπορία εκτιμά ότι σταδιακά τους επόμενους μήνες με τη ροή ανταλλακτικών να επιταχύνεται όλο και περισσότερα Mirage θα βγαίνουν διαθέσιμα.

Μαχητικά υπερπολύτιμα τα οποία δεν διαθέτουν οι γείτονες τόσο σε αποστολές αναχαίτισης όσο κυρίως στον κρίσιμο τομέα της κρούσης ο οποίος κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Με τα στρατηγικά όπλα SCALP αλλά και τους αντιπλοϊκούς EXOCET φορτωμένους τα Γαλλικά μαχητικά αποτελούν δίχως αμφιβολία το πιο ισχυρό όπλο στην φαρέτρα της HAF απέναντι στους γείτονες.

Ανάλογης σπουδαιότητας αποτελούν για το Πολεμικό Ναυτικό οι τορπίλες βαρέως τύπου οι οποίες ήδη θα έπρεπε να βρίσκονται στο οπλοστάσιο των τεσσάρων υποβρυχίων κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και του αναβαθμισμένου ΩΚΕΑΝΟΣ.

Οι σιωπηλοί «κυνηγοί» θα τις διαθέτουν τους επόμενους μήνες με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν επιλεγεί οι Γερμανικές DM-2A4 ενώ το πρόγραμμα προβλέπει και αναβάθμιση των SUT σε επίπεδο SUT MOD 3/MOD 4.

Η εντυπωσιακή και υψηλού συμβολισμού βολή τορπίλης από το Υ/B ΠΙΠΙΝΟΣ στην πρόσφατη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού Νότια της Καρπάθου κατέδειξε άλλωστε τον καθοριστικό ρόλο των υποβρυχίων σε επιχειρήσεις ειδικά στην ανοιχτή θάλασσα αλλά και σε κάθε «πέρασμα» του Αιγαίου.

Με την ολοκλήρωση και των δύο προγραμμάτων Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία ανεβάζουν άμεσα τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες έναντι των Τουρκικών απειλών με οπλικά συστήματα που ήδη διαθέτουν και τα γνωρίζουν άριστα τα στελέχη τους, πληρώματα και ιπτάμενοι αντίστοιχα.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,481,ΑΠΟΨΕΙΣ,1471,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,498,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4808,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1584,ΕΛΛΑΔΑ,2690,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,323,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1048,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,312,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,96,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2390,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,488,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1774,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2272,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,159,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3974,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,187,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1150,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,593,ΥΓΕΙΑ,2356,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2978,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οι ΕΔ «φορτώνουν» πολεμοφόδια: Κωδικός «τορπίλες – Mirage»
Οι ΕΔ «φορτώνουν» πολεμοφόδια: Κωδικός «τορπίλες – Mirage»
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «σπάνε» πλήρως το ηθικό των «γειτόνων», καθώς όσο αυτοί κλιμακώνουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και καθημε
https://1.bp.blogspot.com/-l-jR6eZEe8I/XwevDEtsX7I/AAAAAAACAow/MEGy9bGILnwyhm2g7ibztjj6UukZNH2HgCLcBGAsYHQ/s640/oi-ed-fortonoun-polemofodia-kodikos-torpiles.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-l-jR6eZEe8I/XwevDEtsX7I/AAAAAAACAow/MEGy9bGILnwyhm2g7ibztjj6UukZNH2HgCLcBGAsYHQ/s72-c/oi-ed-fortonoun-polemofodia-kodikos-torpiles.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/07/oi-ed-fortonoun-polemofodia-kodikos-torpiles.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/07/oi-ed-fortonoun-polemofodia-kodikos-torpiles.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων