$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τουρκικά «εγκλήματα πολέμου» στη Βορειοδυτική Συρία

ERBIL, Περιοχή του Κουρδιστάν – Περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις υπέγραψαν επιστολή προς Ευρωπαίους αξιωματούχους ανθρωπίνων δικαιωμά


ERBIL, Περιοχή του Κουρδιστάν – Περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις υπέγραψαν επιστολή προς Ευρωπαίους αξιωματούχους ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην οποία αναφέρονται λεπτομερώς οι παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από την Τουρκία και ομάδες που υποστηρίζονται από αυτήν στη βορειοανατολική Συρία.

“Από την έναρξη των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στις περιοχές κουρδικής επικράτειας στη βόρεια Συρία, η περιοχή μετετράπη σε ένα hotspot γεμάτο από όλες τις μορφές παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, αναφέρει η επιστολή που απευθυνόταν στη Μαρίγια Πέτζινοβιτς Μπούριτς, Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον Ρόμπερτ Ράγκναρ Σπανό, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι 18 υπογράφοντες κατηγόρησαν ομόφωνα την Άγκυρα και τους Σύριους αντιπροσώπους της ότι διέπραξαν “εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καθώς επίσης και εγκλήματα εθνικής κάθαρσης και γενοκτονίας”.

Η Τουρκία και οι Σύριοι εκπρόσωποί της ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βόρεια Συρία τον Οκτώβριο του 2019, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο μιας περιοχής της βορειοανατολικής Συρίας, γνωστής στους Κούρδους ως Ροτζάβα, συμπεριλαμβανομένου του Σάρι Κάνι (Ρας αλ-Αΐν) Γκιρ Σπι (Ταλ Αμπιάντ). Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εκτοπίστηκαν στην επίθεση.

Η στρατιωτική επίθεση, που ονομάστηκε «Επιχείρηση Άνοιξη Ειρήνης», ακολούθησε την εισβολή του 2018 στο Αφρίν, στην επαρχία Χαλέπι, η οποία τέθηκε υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων πολιτοφυλακών τους έπειτα από δύο μήνες έντονων μαχών με τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Έκτοτε, οι παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει αυτές τις ομάδες για σοβαρές παραβιάσεις εναντίον ντόπιων.

“Η αντιπολίτευση εμπόδισε τους εκτοπισμένους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ασκούσε κλοπές, ληστείες, λεηλασίες, ένοπλες ληστείες, κατέσχεσε περιουσίες και καλλιέργειες, έκαψε δάση, απήγαγε πολίτες και τους συνέλαβε αυθαίρετα. Τα νεκροταφεία και τα πολιτιστικά σύμβολα καταστράφηκαν”, πρόσθεσε η επιστολή.

Οι παραβιάσεις έχουν “επιβεβαιωθεί από αναφορές κυβερνητικών οργανώσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι εκθέσεις της Ανεξάρτητης Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής για τη Συρία”.

Σύμφωνα με πολυάριθμες οργανώσεις, ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στα βορειοδυτικά έχουν διαπράξει επανειλημμένες παραβιάσεις εναντίον του τοπικού πληθυσμού ατιμώρητα, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, απαγωγών και σεξουαλικής βίας.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανέφερε σε έκθεση στα τέλη Νοεμβρίου ότι φιλοτούρκοι πολιτοφύλακες εμπόδισαν τους Κούρδους της Συρίας να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αντ’ αυτού, «λεηλάτησαν και κατέλαβαν τις περιουσίες τους».

“Η εκτέλεση ατόμων, η λεηλασία περιουσιακών στοιχείων και ο αποκλεισμός των εκτοπισμένων από την επιστροφή στα σπίτια τους είναι καταδικαστική απόδειξη του γιατί οι προτεινόμενες “ασφαλείς ζώνες” της Τουρκίας δεν θα είναι ασφαλείς”, δήλωσε η Σάρα Λία Γουίτσον, διευθύντρια μέσης Ανατολής στην HRW.

Η εξέχουσα παρακολούθηση του πολέμου στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας (SOHR) επιβεβαίωσε στον Rudaw English ότι είχε υπογράψει αυτήν την αναφορά.

Άλλοι υπογράφοντες είναι η Κουρδική Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ένωση για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αυστρία, η Επιτροπή για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία (MAF) και η Κουρδική Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ευρώπη.

Η Τουρκία μπλόκαρε την παροχή νερού από τον Ευφράτη σε κουρδικές περιοχές στη βορειοανατολική Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Ιλχάμ Άχμεντ, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC), δήλωσε ότι η Άγκυρα “σκόπιμα” έκοψε το νερό για να προκαλέσει “πραγματική ξηρασία στη Συρία”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
 
www.rudaw.net

Πηγή:  infognomonpolitics.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τουρκικά «εγκλήματα πολέμου» στη Βορειοδυτική Συρία
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τουρκικά «εγκλήματα πολέμου» στη Βορειοδυτική Συρία
ERBIL, Περιοχή του Κουρδιστάν – Περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις υπέγραψαν επιστολή προς Ευρωπαίους αξιωματούχους ανθρωπίνων δικαιωμά
https://1.bp.blogspot.com/-wY6hPu0VuXw/XwGetxaAVBI/AAAAAAACAgE/Fg9BbsOY72QUu3dEmPFd6fRKCB5-N1GJwCLcBGAsYHQ/s640/organosis-anthropinon-dikeomaton-katangelloun-tourkika-egklimata-polemou-sti-voriodytiki-syria.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-wY6hPu0VuXw/XwGetxaAVBI/AAAAAAACAgE/Fg9BbsOY72QUu3dEmPFd6fRKCB5-N1GJwCLcBGAsYHQ/s72-c/organosis-anthropinon-dikeomaton-katangelloun-tourkika-egklimata-polemou-sti-voriodytiki-syria.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/07/organosis-anthropinon-dikeomaton-katangelloun-tourkika-egklimata-polemou-sti-voriodytiki-syria.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/07/organosis-anthropinon-dikeomaton-katangelloun-tourkika-egklimata-polemou-sti-voriodytiki-syria.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων