$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η έναρξη της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις σ.Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η έναρξη της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις σήμερα το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το ζήτημα φαίνεται πως θα κυριαρχήσει στη δημόσια συζήτηση μέχρι και την ψήφισή του την ερχόμενη εβδομάδα καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση επιβεβαίωσαν τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους επί του θέματος επιλέγοντας υψηλούς τόνους και πολύ σκληρές εκφράσεις.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο εισηγητής της, Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι «το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι δεν μπορεί να περιορίζει άλλα δικαιώματα». Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε σειρά ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες οι ρυθμίσεις για τις δημόσιες συναθροίσεις αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τον ίδιο τρόπο που το αντιμετωπίζει το συζητούμενο νομοσχέδιο.«Προκαλεί θυμηδία η προσπάθεια κάποιων να θέλουν να συντηρήσουν αυτή την κατάσταση. Είναι γραφικά τα περί χούντας. Θέλουμε ένα κράτος, μια πρωτεύουσα να μην παραδίδεται στην ανομία επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν. Σκοπός μας είναι να ασκούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα αλλά αυτό θα γίνεται με κανόνες, με προϋποθέσεις και με σεβασμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Σε πολύ υψηλούς τόνους ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι τελευταία φορά που στην Ελλάδα υπήρξε νομοθετικό διάταγμα απαγόρευσης συγκεντρώσεων ήταν στη χούντα το 1971. «Το νομοσχέδιο είναι ίδιο και χειρότερο από τα νομοθετικά διατάγματα της χούντας. Είναι αναντίλεκτες ιστορικές αλήθειες» είπε αρχικά και αντιπαρέβαλε τα δύο κείμενα για να δείξει τις ομοιότητές τους.

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει ψέματα ότι δεν υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες μπορεί να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν συγκεντρώσεις υπενθυμίζοντας τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων κατά τις επισκέψεις ξένων ηγετών ή τον περιορισμό συγκεντρώσεων με λίγους συμμετέχοντας στα πεζοδρόμια. “Ναι υπάρχει έλλειμμα της γνωστοποίησης μιας συγκέντρωσης. Εσείς όμως δεν επιδιώκετε τίποτα άλλο από το να ποινικοποιήσετε τη συμμετοχή σε δημοκρατικές οργανώσεις. Επιδιώκετε να αφοπλίσετε τους δημόσιους υπαλλήλους, τη νεολαία , τους συνταξιούχους από το να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Εισάγετε ένα νέο είδος εγκληματία, δίπλα στον βιαστή, τον καταχραστή και άλλους εισάγετε τον πολίτη - διαδηλωτή που ελεύθερα συμμετέχει σε μια πορεία” κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Την εμπλοκή της δικαστικής εξουσίας στις αποφάσεις για τις πορείες ζήτησε ο Γιώργος Καμίνης του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα άφησε σαφείς αιχμές κατά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων διότι δεν κατήργησαν τα διατάγματα της χούντας. Περιγράφοντας τη θητεία του ως δημάρχου Αθηναίων ο κ. Καμίνης τόνισε ότι κατά μέσο όρο διεξάγονταν 1.476 διαδηλώσεις κατ’έτος ωστόσο μόνο στις 70 συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα.

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν δικαίωμα στο συνέρχεσθαι αλλά θα πρέπει να συμφιλιωθεί με τον σεβασμό στα δικαιώματα των άλλων. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορούμε να το αναθέσουμε στην αστυνομία. Είναι δυνατόν ένας σοσιαλδημοκράτης κε Χρυσοχοΐδη σαν κι εσάς να φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο; Χωρίς την εμπλοκή της δικαστικής εξουσίας; Είναι δυνατόν να επαναφέρετε το δικαίωμα της θρασύτητας κατά της αρχής;» είπε ο κ. Καμίνης.

Ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις π.χ τη συγκέντρωση οπαδών ομάδας που κέρδισε κάποιον τίτλο ενώ απέφυγε να ξεκαθαρίσει τη στάση του κόμματός του μέχρι να δει την τελική μορφή του νομοσχεδίου.

Όπως αναμενόταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξαπέλυσε τη σφοδρότερη επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για νομοθετικό τερατούργημα, το οποίο πρέπει να αποσυρθεί. “Το νομοσχέδιο επαναφέρει αυτούσια άρθρα του χουντικού νομοθετικού διατάγματος του 1971. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο. Το νομοσχέδιο πέραν από μια κακέκτυπη αντιγραφή χουντικών διαταγμάτων εισάγει μορφές καταστολής και τρομοκρατίας πολύ πιο εξελιγμένες” είπε ο Γιάννης Γκιόκας. Ο αγορητής του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 19 λέγοντας ότι αυτό είναι η καρδιά του νομοσχεδίου καθώς στοχεύει σε κάθε ριζοσπαστική ιδεολογία και πράξη αφού τσουβαλιάζεται ο ριζοσπαστισμός με συγκεκριμένες μορφές βίας όπως η ενδοοικογενειακή βία.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του συνέρχεσθαι είναι βασικοί πυλώνες δημοκρατίας όμως τα δικαιώματα του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. Ο κ. Μυλωνάκης ζήτησε μάλιστα αυστηρότερες ποινές κατά όσων προκαλούν ζημιές “ώστε να μη διανοηθεί κανένας να ξανασπάσει βιτρίνα”.

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις
Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η έναρξη της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις σ.
https://1.bp.blogspot.com/-CkuwWC9TcCQ/XvzDcMXRYBI/AAAAAAACAV0/m8tzYMhysUcjbh1nOFrU4W88zQLJVDdwwCLcBGAsYHQ/s640/sta-ypsh-to-politiko-thermometro-arxise-compressed.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-CkuwWC9TcCQ/XvzDcMXRYBI/AAAAAAACAV0/m8tzYMhysUcjbh1nOFrU4W88zQLJVDdwwCLcBGAsYHQ/s72-c/sta-ypsh-to-politiko-thermometro-arxise-compressed.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/07/sta-ypsh-to-politiko-thermometro-arxise.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/07/sta-ypsh-to-politiko-thermometro-arxise.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων