$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Αφάνισαν το Λίβανο γιατί ο Νασράλα είχε προτείνει στροφή προς Κίνα λόγω κρίσης!

Η τερατώδης έκρηξη στη Βηρυτό που όσοι την έζησαν μιλούν για πυρηνικό δεν ήταν τίποτα άλλο ή καλύτερα θυμίζει ως τακτική-στρατηγική επι.


Η τερατώδης έκρηξη στη Βηρυτό που όσοι την έζησαν μιλούν για πυρηνικό δεν ήταν τίποτα άλλο ή καλύτερα θυμίζει ως τακτική-στρατηγική επιχειρησιακή μια μαζική τρομοκρατική επίθεση καμικάζι που γίνεται για να σπάσει η πρώτη γραμμή του αντιπάλου και ν’ακολουθήσει η προέλαση του στρατού κατάκτησης.. ( τώρα υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής μπήκαν οι στρατοί του ΝΑΤΟ στο Λίβανο) Αυτό το σενάριο σε άλλη κλίμακα επαναλαμβάνεται διαρκώς στα εμπόλεμα μέτωπα…

Οι ειδικοί μιλούν για μια βόμβα ηλεκτρονικο-μαγνητική στη βάση νετρονίων. Για θερμοβαρική βόμβα κάνουν λόγο αναλυτές.

Αυτόπτες λένε ότι είδαν τα μαχητικά….

Στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ παρατηρείται στο Λίβανο υπό την κάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας…Με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Λίβανο μετά τη διπλή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε σχεδόν 180 άτομα και τραυματίστηκε πάνω από 6.000, τρία πολεμικά πλοία από χώρες του ΝΑΤΟ εστάλησαν στις ακτές του Λιβάνου.

Το πρώτο που έφτασε στο ερειπωμένο λιμάνι της Βηρυτού είναι το βρετανικό πολεμικό πλοίο Royal Fleet, HMS Enterprise.


Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, ήταν το γαλλικό πλοίο Tonnerre που αγκυροβόλησε, με περίπου 700 στρατιώτες επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένης της «μηχανικής ομάδας του στρατού περίπου 350 ανδρών», καθώς και «μια απόσπαση των δυτών εκκαθάρισης ναρκών του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού με εμπειρία στην υποβρύχια εργασία και διερεύνηση λιμενικών περιοχών ». Στις οποίες προστίθενται “οι δυνατότητες αναγνώρισης θαλάσσιας πρόσβασης και υδρογραφικής υποστήριξης της θαλάσσιας υδρογραφικής και ωκεανογραφικής υπηρεσίας (SHOM)”, σύμφωνα με το γαλλικό Υπουργείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χωρίς να ξεχνάμε τις αμφίβιες εγκαταστάσεις προσγείωσης που βρίσκονται επί του σκάφους, καθώς και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα.


Μετά τη Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να στείλουν ένα πολεμικό πλοίο τις επόμενες ημέρες.

Αυτή η μαζική ανάπτυξη είναι ακόμη πιο ύποπτη καθώς συνοδεύεται από επανειλημμένες επισκέψεις δυτικών αξιωματούχων στο Λίβανο μετά την πρωτοφανή στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά έκρηξη της 4ης Αυγούστου. Η τελευταία ήταν αυτή της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας που συνέπεσε με την άφιξη του γαλλικού ελικοπτεροφόρου. Την ίδια ημέρα, ο αναπληρωτής υπουργός των ΗΠΑ Ντέιβιντ Χέλε βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Στο λιμάνι της Βηρυτού, υπάρχουν ήδη δυτικές ερευνητικές ομάδες, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Αμερικανοί.


Στρατιωτικές ομάδες για ιατρική βοήθεια!

Αυτή η κινητοποίηση εκπλήσσει πολλούς Λιβανέζους αξιωματούχους και παρατηρητές.
Όπως τον πρώην υπουργού του Λιβάνου, Χασάν Μουράντ, ο οποίος είπε ότι ένιωσε έκλπηξη από την αποστολή στρατιωτικών πλοίων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο.

«Σε όλο τον κόσμο όταν υπάρχουν γεγονότα και καταστροφές, οι χώρες αποστέλλουν ιατρικές ομάδες και ομάδες διάσωσης, από τα υπουργεία υγείας, δημοσίων έργων ή εξωτερικών υποθέσεων. Εκτός από τον Λίβανο. Αυτές οι αντιπροσωπείες αποτελούνται από υπουργούς άμυνας, στρατιωτικά ταχύπλοα και αεροπλανοφόρα, διεθνείς στρατούς, πολεμικά πλοία και ομάδες ερευνών “, ανέφερε στο Twitter.

Πολιορκήστε την Αντίσταση

Ο στρατηγικός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, συνταξιούχος στρατηγός Amine Hoteit, από την πλευρά του, προσπαθεί να ερμηνεύσει τους λόγους αυτής της ανάπτυξης: «Αυτή η στρατιωτική συγκέντρωση στη Μέση Ανατολή είναι ουσιαστικά αυτή των μελών του ΝΑΤΟ, με το πρόσχημα της «έκρηξης που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Βηρυτού και για βοήθεια», είπε στο ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η στρατιωτική παρουσία συνδέεται με το σχέδιο του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo, το οποίο χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2019, ένα σχέδιο που βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένους στόχους, “που συγκεκριμένα για την πολιορκία της αντίστασης και την ανάληψη της Διεύθυνσης του Λιβάνου “

Ο κ. Hoteit καταλήγει: «Η άφιξη δυτικών, γαλλικών, βρετανικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων στις ακτές του Λιβάνου δεν πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λιβανέζικο λαό αλλά στο πλαίσιο της πίεσης σχετικά με τους Λιβανέζους πρωταγωνιστές εχθρικούς προς τη Δύση. “

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Σύμφωνα με έναν άλλο Λιβανέζο εμπειρογνώμονα, αυτή η στρατιωτική ανάπτυξη ΝΑΤοικών δυνάμεων επικεντρώνεται σ’ οικονομικούς στόχους που δεν μπορούν να παραβλεφθούν.

«Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική οικονομική αγορά στην περιοχή με τίτλο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. υπάρχει μια σιωπηρή γαλλο-τουρκική και ελληνοτουρκική σύγκρουση για ηγεμονία στην περιοχή, και το Ιράν ενδιαφέρεται επίσης “, δήλωσε ο Hicham Jaber, πρόεδρος του Κέντρου Μελετών της Μέσης Ανατολής

Και για να συνεχίσουμε: «Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί είναι επίσης παρόντες εκεί επειδή αυτή η περιοχή είναι το πεδίο δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά επειδή υπάρχουν διαφορές γύρω από το πετρέλαιο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας και και Ελλάδας και άλλων… Το θέμα είναι ουσιαστικά οικονομικό, υπό ανθρωπιστική κάλυψη. “


Το φάσμα της Κίνας

Σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο, ούτε το φάσμα της Κίνας μπορεί να αποκλειστεί σε αυτήν την επίθεση του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην τηλεόραση al-Manar, δύο Λιβανέζοι δημοσιογράφοι, ο Paul Khalifeh, ο οποίος είναι ο αρχισυντάκτης του λιβανέζικου γαλλόφωνου περιοδικού , και ο Salem Zahrane, ο οποίος είναι διευθυντής του Κέντρου Μελετών για τα ΜΜΕ, διαβεβαίωσαν ότι επικοινώνησαν με αμέτρητους Δυτικούς δημοσιογράφους και εμπειρογνώμονες που ήθελαν να εξακριβώσουν εάν ο Λίβανος ήθελε σοβαρά να μετατοπιστεί ανατολικά, στην περίπτωση αυτή προς την Κίνα.

Αυτή η πρόταση υποβλήθηκε αρχικά από τον ΓΓτης Χεζμπολάχ, τον Χασάν Νασράλα, για να βγει ο Λίβανος από την οικονομική του κρίση.

Αναλήφθηκε από τον επικεφαλή της κυβέρνησης Χασάν Ντιάμπ, ειδικά κατά την επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, Ζαν–Ιβ Λε Ντριάν, ​​του οποίου οι προϋποθέσεις βοήθειας ήταν αδύνατο να εκπληρωθούν. Και αυτό, μια εβδομάδα πριν από την έκρηξη του λιμανιού και την άφιξη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν αυτοπροσώπως.
Ο τελευταίος θα επιστρέψει στον Λίβανο τον επόμενο μήνα!

H Γαλλία εμφανίζεται ως αθώα περιστερά αλλά δεν είναι, αξιοσημείωτο είναι ότι η λιβυκή κρίση προήλθε από ενέργειες Σαρκοζί κυρίως ότι στο συριακό εμφύλιο είχε ενεργή ανάμειξη με την πλευρά της συριακής αντιπολίτευσης που αποδείχθηκε τούρκικων συμφερόντων.Με την Τουρκία τα έσπασε στο λιβυκό όταν η Τουρκία μπήκε σφήνα στον γαλλικό επεκτατισμό στη Λιβύη..Αλλά δεν την χαλάει ο μαξιμαλιστικός επεκτατισμός της Τουρκίας γιατί επωφελείται κι αυτή κι επεκτείνεται εδραιώνεται επίσης.. Η Γαλλία ευνοεί την σαχελοποίηση περιοχών για να μπορεί να διεισδύει γεωπολιτικά και στρατιωτικά μέσω διαιτησίας και να επωφελείται ενεργειακά ως αντάλλαγμα με αποικιοκρατικούς όρους..

dimpenews.com 

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αφάνισαν το Λίβανο γιατί ο Νασράλα είχε προτείνει στροφή προς Κίνα λόγω κρίσης!
Αφάνισαν το Λίβανο γιατί ο Νασράλα είχε προτείνει στροφή προς Κίνα λόγω κρίσης!
Η τερατώδης έκρηξη στη Βηρυτό που όσοι την έζησαν μιλούν για πυρηνικό δεν ήταν τίποτα άλλο ή καλύτερα θυμίζει ως τακτική-στρατηγική επι.
https://1.bp.blogspot.com/-fqTbabTj4uI/XzmmaUS2WEI/AAAAAAACBh0/NQ_6rUNZ-x4F_Bsc1JN8MNUul9xdHNYywCLcBGAsYHQ/s640/afanisan-to-libano-giati-o-nasrala-eix.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-fqTbabTj4uI/XzmmaUS2WEI/AAAAAAACBh0/NQ_6rUNZ-x4F_Bsc1JN8MNUul9xdHNYywCLcBGAsYHQ/s72-c/afanisan-to-libano-giati-o-nasrala-eix.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/08/afanisan-to-libano-giati-o-nasrala-eix.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/08/afanisan-to-libano-giati-o-nasrala-eix.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων